“Inferno”, un mister greu de elucidat

0

“Inferno” este un thriller american regizat de Ron Howard după un scenariu scris de David Koepp, având la bază romanul semnat de Dan Brown. Filmul reprezintă continuarea pentru The Da Vinci Code” (“Codul lui Da Vinci”) și Angels&Demons” (“Îngeri și demoni”).

Din distribuție fac parte – Tom Hanks, Felicity Jones, Omar Sy, Sidse Babett Knudsen, Ben Foster și Irrfan Khan.

08

Tom Hanks revine în rolul lui Robert Langdon, care este atras iar într-un mister aproape imposibil de deslușit în noul film “Inferno”. Pelicula reprezintă o combinaţie de mister, istorie, cultură şi elemente de thriller, care poartă spectatorii de la Florenţa la Veneţia şi, apoi, la Istanbul. Scenariul este, din punctul meu de vedere, excelent scris şi reuşeşte să ne ţină în suspans până în ultimul moment.

06

Robert Langdon, profesorul de simbolistică de la Harvard, se trezește într-un spital din Florența (Italia), suferind de o amnezie parțială, mai exact, nu își poate aminti ceea ce s-a întâmplat în ultimele 48 de ore. El este tratat de o doctoriță pe nume Sienna (Felicity Jones), însă, la scurt timp, după ce își recapătă cunoștința, Vayentha (Ana Ularu), o polițistă italiană, îl atacă pe Langdon, iar acesta împreună cu Sienna părăsesc în fugă spitalul.

03

Ajuns în apartamentul Siennei, Langdon găsește în buzunarul hainei sale un obiect – un fel de codex – iar după ce îl deschide, descoperă indicii care îl trag într-un mister greu de descifrat.

În spatele acestui puzzle, stă Bertrand Zobrist (Ben Foster), un miliardar, care militează împotriva suprapopulației, pregătind un virus care urmează să ucidă o mare parte din populația Terrei.

07

Din acest motiv, Langdon împreună cu Sienna pornesc într-o călătorie contra cronometru pentru a elucida indiciile și, implicit, pentru a salva lumea. Însă faptul că nu își poate aminti evenimentele din ultimele 48 de ore îl va face pe Langdon să nu știe în cine poate avea sau nu încredere.

Nu uita sa citesti

05

Au trecut ceva ani de la ultimul film al seriei – “Angels&Demons” (“Îngeri și demoni”) – care a fost lansat în 2009. În “Inferno”, încă o dată, putem admira fascinanta arhitectură europeană, iar profesorul de simbolistică încearcă să rezolve o conspirație globală, urmărind o pistă stabilită de o minte diabolică – miliardarul Zobrist – potrivit căruia – “Omenirea este boala. Infernul este leacul”.

04

Regizorul Ron Howard a vorbit într-un interviu despre actorii pe care i-a ales pentru noua sa producție, spunând că și-a dorit ca Tom Hanks să fie înconjurat de o distribuție internațională, a cărei energie să sublinieze pericolul de viață și de moarte în care se află Robert Langdon. Din această distribuţie internaţională face parte şi românca Ana Ularu, care, cu toate că nu are multe replici, interpretează un personaj care nu va trece neobservat.

02

Atât “The Da Vinci Code” (încasări de 758.2 milioane de dolari), cât și “Angels & Demons” (încasări de 485.9 milioane de dolari) s-au bucurat de succes la box office. Rămâne de văzut dacă Tom Hanks și Ron Howard vor reuși să se bucure de același succes cu cel de-al treilea film al seriei – “Inferno”.

În România, “Inferno” este distribuit de InterComFilm şi va avea premiera la data de 14 octombrie 2016.

poster

[review]

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Postează un comentariu

avatar