It Chapter Two, vei pluti şi tu

Distribuit de Vertical Entertainment.

1

It Chapter Two este un horror regizat de Andy Muschietti după un scenariu scris de Gary Dauberman.

Din distribuţie fac parte: James McAvoy, Jessica Chastain, Bill Hader, Isaiah Mustafa, Jay Ryan, James Ransone şi Andy Bean.

Am văzut It Chapter Two la Imax, Afi Cotroceni. Acţiunea are loc la 27 de ani distanţă de la evenimentele din primul film şi avem ocazia să aflăm ce s-a întâmplat în tot acest timp cu copiii de odinioară, care formaseră Clubul Rataţilor, iar acum sunt adulţii ce vor avea de înfruntat pericole noi.

It Chapter One (2017) a impresionat din toate punctele de vedere. Consider că regizorul a reuşit să surprindă excelent trăirile unor copii ce au avut de înfruntat orori greu de imaginat. Povestea originală este atât de bine scrisă şi distribuţia atât de bine aleasă încât toată echipa de producţie pentru It Chapter Two a avut o misiune foarte dificilă. Se ridică sequelul la nivelul primului film din serie? În opinia mea, da, da, da. Acţiunea este atât de alertă, atât de captivantă, încât nu am simţit când au trecut cele 169 minute ale filmului.

It Chapter Two începe cu apelurile de la Mike, ce nu a părăsit niciodată oraşul natal, către amicii lui din copilărie. Acesta îşi informează prietenii că răul s-a întors în Derry, iar ei trebuie să se reunească pentru a respecta pactul pe care l-au făcut acum 27 de ani.

Bill este un scriitor celebru, dar a cărui bâlbâială se întoarce când primeşte apelul. Beverly nu a putut să se ferească de o viaţă plină de abuzuri. Ben nu mai este băieţelul grăsuţ pe care îl ştiam. Richie este un actor de stand up comedy de succes, însă vomită după ce află că trebuie să se ducă în Derry. Eddie refuză să creadă că It a revenit. Stanley înţelege pe deplin ce înseamnă întoarcerea lui It.

Clubul Rataţilor decide să respecte promisiunea făcută acum 27 de ani şi se alătură lui Mike în al doilea cel mai periculos eveniment din viaţa lor: o nouă luptă atât împotriva monstrului, cât şi contra propriilor traume din trecut.

It Chapter Two se foloseşte cu succes de flashbackuri pentru a reda povestea copiilor ce au devenit, între timp, adulţi. Există mai mult umor decât probabil te aşteptai, întrucât Richie şi Eddie continuă să creeze momente comice într-o atmosferă tensionată. Totuşi, publicul va fi speriat în multe, multe situaţii. It este mai crud ca niciodată, iar scenele dure menţin suspansul şi tensiunea pe tot parcursul peliculei. Trebuie să menţionez că sunt câteva scene deosebit de înspăimântătoare.

În ce priveşte personajele, acestea sunt bine conturate, deşi mi-ar fi plăcut ca Mike să fie mai mult decât un instrument pentru a avansa în poveste.

Distribuit de Vertical Entertainment, It Chapter Two ajunge în cinematografe vineri, 6 septembrie 2019. Vizionare plăcută!

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

1
Postează un comentariu

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
filme online Recent comment authors
filme online
Vizitator

super filmul. la fel de bun ca prima parte.recomand!