James Gunn sare în apărarea filmelor cu super-eroi

0

                După cum știți, filmele cu super-eroi sunt majoritatea blockbustere. Filmul cu super-eroi cu cele mai mari încasări este The Avengers, lansat în 2012 care a intrat pe locul 3 cu încasări de 1 miliard 518 milioane de dolari după Avatar și Titanic. Din păcate, niciunul din aceste filme nu a fost nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film. Ele sunt de obicei nominalizate la cele mai bune efecte vizuale, cel mai bun sunet… Toate aceste filme sunt criticate pentru că scenariul este adaptat după benzi desenate. Chiar și în deschiderea Oscar-urilor, Jack Black (min 3:35) a făcut o glumă pe seama filmele cu super-eroi.

https://www.youtube.com/watch?v=yap62oYtAJE

                Acum, regizorul Gardienilor Galaxiei, James Gunn sare în apărarea filmelor cu super-eroi care nu sunt feblețea criticilor. Într-o postare pe facebook, Gunn a dorit să facă un comentariu despre discriminarea cu care se luptă filmele cu super-eroi din partea Academiei de film. El a afirmat că dacă un regizor realizează un blockbuster, nu înseamnă că nu va pune la fel de multă pasiune în proiect ca un regizor independent sau ca unul care respectă standardele impuse de premiile Oscar.

            Iată ce a declarat:  „Nu am găsit gluma lui Jack Black despre filmele cu super-eroi ofensivă. Dar voi? A fost ca o glumă. Nu știu dacă ați observat, dar scenariul prezentării de la Oscar-uri nu a a fost foarte bine gândit.”

            Regizorul Dan Gilroy, regizorul Nighcrawler, a declarat că: „Filmele independente trebuie să supraviețuiască unui „tsunami de filme cu super-eroi””. Gunn a dat și replica: „Probabil a uitat că soția sa a jucat în 2 filme Thor. Dacă voi credeți ca oamenii care fac filme cu super-eroi sunt proști, ieșiți în față și spuneți că suntem proști. Dar dacă tu ca realizator de film independent sau realizator de film „serios” crezi că pui mai mult suflet în personajele tale decât frații Russo care fac Captain America: Winter soldier sau Joss Whedon care face Hulk sau eu care fac un raton vorbitor, atunci greșești.” (sursa)

                Următorul film regizat de Gunn va fi Gardienii Galaxiei 2 care se va lansa în cinematografe pe 5 mai 2017. Vouă plac filmele cu super-eroi sau filmele de artă?!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata