Insurgent, dramatic

                Am avut ocazia să vizionez azi la Cinema Dacia Reşiţa continuarea mult aşteptată a filmului Divergent, numit Insurgent. Ceea ce trebuie să vă spun este că cele 2 filme sunt greu de comparat, pentru că e o singură poveste. Să nu mergeţi la această continuare, dacă nu aţi vizionat prima parte, pentru că n-o să întelegeţi nimic. Trebuie să vă spun că mi-a fost dor de ecranul GIGANT şi sunetul bestial de la Reşiţa. După cum ştiţi, am văzut Cenuşăreasa miercuri la Timişoara. Este incomparabil ca sunet şi imagine. Reşiţa e peste Timişoara la CALITATE!!! Felicitări celor care s-au implicat în acest proiect. Şi mai e ceva. Scaunele vechi au inceput să fie schimbate. Avem scaune de MALL. 😉 Acum chiar că îmi e mai mare dragul să vizionez filme la Reşiţa. Insurgent a fost regizat de Robert Schwentke, după un scenariu scris de Akiva Goldsman, Mark Bomback şi Brian Duffied. Scenariul a fost inspirat din cartea Veronicăi Roth, Insurgent.

Insurgent

                Dacă aţi vizionat Divergent, cu siguranţă sunteţi familiarizaţi cu subiectul şi personajele principale. Pentru cei care nu l-au vizionat încă, pot să vă spun că acţiunea are loc în viitor, într-un Chicago foarte diferit faţă de cel de azi. Dacă ar fi să aleg între cele 2 filme (Divergent şi Insurgent) care e preferatul meu, cu siguranţă aş alege Insurgent. Nu doar pentru că a fost 3D, ci pentru că a fost mult mai dramatic. Este o poveste de iubire, plină de răsturnări de situație și care vă va dezvălui natura umană…

Insurgent

                După evenimentele din primul film, divergenţii Tris şi Four sunt daţi în urmărire de Jeanine, liderul Erudiţilor, care vrea puterea. Astfel, cei 2, împreună cu fratele lui Tris, Caleb, şi fugarul Peter Hayes se adăpostesc în sediul Prieteniei. Dar această liniște nu va dura mult, deoarece grupurile de trădători Neînfricați răscolesc orașul în căutarea acestora și este doar o chestiune de timp până vor fi fi găsiți.

Insurgent                Fugind din sediul Prieteniei, eroii noștri vor fi forţaţi să se ascundă printre cei fără facţiune, unde o vor întâlni pe nimeni alta decât … mama lui Tobias, Evelyn Eaton, care devenise lider al aceatei facţiuni scoasă în afara legii. Scopul acestora e înlăturarea lui Jeanine de la conducere.

Insurgent

                Dar pentru a reuși acest lucru, Tris și Four trebuie să-i găsească pe Neînfricații care nu au făcut echipă cu Jeanine. Astfel, cei 2 ajung la sediul Candorii. Pentru a putea fi găzduiţi aici, ei sunt supuşi testului adevărului Odată ajunşi aici, lucrurile se precipită şi acţiunea ia un alt curs. Cu inima zdrobită şi simţindu-se vinovată pentru moartea familiei şi prietenilor săi, Tris încearcă cu disperare să afle secretul pe care părinţii ei îl apăraseră cu viaţa şi care explică de ce Jeanine nu s-ar da în lături de la nimic pentru a o captura. Disperată să-i protejeze pe cei dragi, ea trebuie să facă faţă unor provocări imposibile pe măsură ce află adevărul despre trecutul şi viitorul lumii în care trăiesc.

Insurgent

                Nu știți ce sunt aceia Divergenți?! Sunt acei oameni care nu se încadrează într-una din cele cinci facţiuni ale societăţii: Abnegația, Candoarea, Prietenia, Erudiția și Neînfricarea. Membrii Abnegaţiei sunt altruişti, cei ai Prieteniei pacifişti, cei ai Candorii sunt sinceri, Neînfricaţii curajoşi, iar Erudiţii inteligenţi.

Insurgent

                Am trăit acest film la maxim. Actorii sunt magnifici. În final, Four are un rol mai important și coloana sonoră e bestială. 3D-ul nu a fost cine știe ce, dar din film nu lipsesc twist-urile. În caz că nu ați citit cartea, vă garantez că nu o să le ghiciți!!! 🙂

Insurgent

Shailene Woodley e Beatrice „Tris” Prior. Din păcate, în acest film se tunde scurt și să vă spun cinstit că nu mi-a plăcut s-o văd tunsă așa. O schimbare de imagine conform sentimentelor prin care trece;

tris

Theo James e Tobias „Four” Eaton, iubitul lui Tris, care ar face orice pentru ea, inclusiv să-și dea viața;

tobias

Ansel Elgort e Caleb Prior, fratele lui Tris;

caleb

Nu uita sa citesti

Wish

Napoleon

Kate Winslet e Jeanine Matthews. Scopul acesteia e de a desluși enigma unei cutii misterioase cu cinci fațete, fiecare purtând sigiliul unei facțiuni, găsite în casa familiei Prior.  Ea este convinsă că în cutie se află un mesaj care dezvăluie viitorul şi că numai un Divergent  este capabil să o deschidă. De aceea, îi capturează pe Divergenţi şi îi supune la teste, pentru a-l găsi pe acela care poate deschide cutia;

jeanine

Jay Courtney e Eric Coulter, liderul Neînfricaților, care a trecut de partea lui Jeanine;

eric

Miles Teller e fugarul Peter Hayes, care…;

peter

Daniel Dae Kim e Jack Kang, conducătorul Candorii;

jack

Naomi Watts e Evelyn Johnson-Eaton, mama lui Four, pe care acesta o credea moartă.

tumblr_nghc6gSBhp1s9la28o1_500-1426781106

                Mi-a plăcut enorm de mult interacțiunea dintre facțiuni. Erudiții sunt foarte agresivi în drumul lor spre putere, iar celelalte facțiuni nu vor să lupte, iar Candoarea de deosebește prin cinste și onoare.

Insurgent

                După cum spuneam mai sus, acțiunea din Insurgent se petrece în acelaşi Chicago al viitorului. De această dată, realizatorii au creat decoruri mai sofisticate şi costume mai detaliate decât în Divergent , filmările având loc în oraşul Atlanta.

Insurgent

                Finalul?! Este surprinzător!!! 😀 Lasă loc deschis altor întrebări. Dar nu vă faceți probleme. Ultimul volum al cărții, Allegiant, va fi ecranizat în 2 părți: Allegiant part 1 cu premiera pe 18 martie 2016 și Allegiant part 2 cu premiera pe 24 martie 2017.

Insurgent

                Nu ratați această continuare. De obicei, ele sunt mai slabe decât filmul original, dar Insurgent face excepție de la regulă. Așa că nu strică să dați o fugă la cinema să-l vizionați. Eu, unul, abia aștept să se lanseze pe blu-ray 3D să-l revăd. În continuare vă invit să vedeți trailer-ul acestui film subtitrat în limba română:

[review]

[rwp-review id=”0″]

Cmentariile sunt închise