“Jocurile Foamei”: De ce nu este suficient pentru Katniss să fie “gaița zeflemitoare”

0

Ultimul film din seria “Jocurile Foamei” va avea premiera în toamna acestui an. Regizorul, producătorul și o parte din distribuție au vorbit într-o conferință de presă despre “Jocurile Foamei: Revolta – partea 2” (“The Hunger Games: Mockingjay – Part 2”).

Printre subiectele discutate în cadrul conferinței a fost rolul pe care Katniss îl are în revoluție. Pentru Katniss, rolul “gaiței zeflemitoare” nu este suficient, ea vrea să participe la revoluție.

Producătorul filmului, Nina Jacobson, explică rolul pe care Katniss îl va avea în ultima parte a seriei. “Este o diferență între a fi un erou de război și a fi un simbol al revoluției. Și Katniss este un personaj care dorește să ia parte la acțiune și să facă ceea ce trebuie făcut. Prin urmare, cred că vrea să renunțe să mai fie gaița zeflemitoare, însă nu vrea să renunțe să fie revoluționară.”

Jennifer Lawrence a vorbit despre evoluția personajului său de-a lungul seriei: la început, Katniss își dorea doar să își salveze sora mai mică, Prim, însă ulterior a dorit să se salveze și să-l protejeze pe Peeta. Lawrence explică faptul că, inițial, acțiunea se învârtea în jurul dorinței de supraviețuire și nimeni nu se gândea la o posibilă revoluție. “Faptul că a ajuns în districtul 13 și a aflat că l-a pierdut pe Peeta a schimbat mult lucrurile. Cred că reușește să preia controlul asupra destinului său”, spune Lawrence despre personajul pe care îl interpretează.

Cei care au citit cărțile și/sau au văzut filmele știu ce rol important are Katniss în revoluție, iar ea reprezintă cu siguranță mai mult decât un simbol. Povestea este spusă din perspectiva sa, de aceea reușim să aflăm mai multe despre felul său de a fi și nu doar despre cum este văzută de oamenii din Capitol. Este interesant de remarcat distincția dintre simbol și participant, iar Katniss îl preferă pe ultimul.

“Jocurile Foamei: Revolta – partea 2” (“The Hunger Games: Mockingjay – Part 2”) va avea premiera în cinematografe pe 20 noiembrie 2015.

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.

Postează un comentariu

Fii primul care comentează!

avatar