Se pregătește un remake al filmului “La Dolce Vita”

0

Familia regizorului italian Federico Fellini și-a dat acordul pentru realizarea unui remake al filmului “La Dolce Vita”.

Noul remake al copodoperei lui Fellini reprezintă un omagiu adus marelui regizor, relatează Variety.

Nepoata lui Fellini, Francesca Fellini, a declarat că familia sa a primit, de-a lungul timpului, numeroase oferte pentru o continuare, o readaptare sau un remake după “La Dolce Vita”, însă, de fiecare dată, a refuzat orice ofertă. “Știam că va fi nevoie de niște producători buni și de circumstanțe convingătoare pentru a motiva familia să își dea acordul”, a explicat Francesa Fellini.

Andrea Iervolino, a cărui firmă, AMBI Group, a cumpărat drepturile de autor pentru realizarea acestui film, a declarat că viziunea lor este să spună o poveste contemporană “comercială, emblematică și demnă de distincții” la fel ca filmul lui Fellini.

Detaliile legate de distribuție, regie și scenariu nu au fost încă anunțate.

“La Dolce Vita” a avut premiera în cinematografe în 1960 și este considerat unul din cele mai bune filme produse vreodată în Italia. Filmul a câștigat Premiul Palme D’Or la festivalul Cannes din 1960 și a primit 4 nominalizări la Premiile Oscar, câștigând Premiul pentru cele mai bune costume. Este probabil cel mai cunoscut pentru scena în care personajul Sylvia (Anita Ekberg) intră în Fontana di Trevi din Roma alături de Marcello Rubini (Marcello Mastroianni).

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata