“Jurassic World”, “Furious 7” și “Minions” ajută Universal să doboare un nou record

0

Știi că ai avut un an fantastic atunci când strângi în 8 luni aceeași sumă de bani pe care competitorii o obțin în 12 luni – iar aceasta este povestea studioului Universal Pictures din 2015. Mulțumită filmelor “Fifty Shades of Grey”, “Furious 7”, “Jurassic World” și “Minions”, studioul a câștigat o sumă impresionantă și a stabilit un nou record. De această dată este vorba despre categoria câștigurilor venite din străinătate: din ianuarie până în acest moment compania a avut venituri de 3,78 miliarde de dolari, prin urmare, 2015 este pentru Universal Pictures anul cu cele mai mari câștiguri din box office-ul internațional.

The Hollywood Reporter a anunțat că Universal a lansat în acest an patru din filmele cu cele mai mari încasări, “The Avengers: Age of Ultron”, lansat de Disney, fiind singurul film din top 5 care le stă în cale.

Vestea e cu atât mai surprinzătoare cu cât studioul a strâns suma de 3 miliarde de dolari mai repede decât a reușit oricare alt studio vreodată – și a venit la scurt timp după ce reușise să aducă cel mai repede venituri de peste 2 miliarde de dolari.

Au fost numeroase speculații referitoare la cum reușește Universal să aibă un succes atât de mari la box office în 2015 și sunt cu sigurantă mulți factori, însă diversitatea este clar unul din motivele principale. “Jurassic World” și “Furious 7” ne arată că sunt filme care pot fi văzute de oricine, iar “Minions” se adresează copiilor din întreaga lume, în timp ce filme precum “Fifty Shades of Grey” și “Straight Outta Compton” au adus femeile și persoanele de culoare în cinematografe.

Cu aceste impresionante încasări, Universal Pictures ar putea să stea liniștit restul anului, dar, în realitate, studioul are filme așteptate de cinefili. Unul din acest titluri este “Steve Jobs”, care se așteaptă la încasări pe măsură, însă și să fie luat în calcul pentru nominalizările Oscar. Alte filme sunt “Crimson Peak” în regia lui Guillermo del Toro, “Everest” în regia lui Baltasar Kormakur, “By The Sea” regizat de Angelina Jolie, “Krampus” regizat de Michael Dougherty și “The Visit” în regia lui M. Night Shyamalan.

Așadar, cât de departe poate ajunge Universal Pictures? Suntem curioși să aflăm cifrele finale pentru anul 2015 care vor fi publicate în ianuarie 2016.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata