Mad Max: Drumul furiei, o nebunie de film

                Creatorul legendarei trilogii Mad Max, George Miller, ocupă din nou scaunul regizoral şi aduce pe marile ecrane al patrulea film din această serie, intitulat Mad Max: Drumul furiei, titlu original Mad Max: Fury Road. Acest film e o nouă incursiune în universul exploziv al lui Max Rockatansky. Din păcate, am plecat la film „cu capul în traistă”. Mi-am uitat ochelarii 3D acasă. Așa că… am cumpărat alții la cinema. Am vizionat filmul azi, de la ora 18:00, la Cinema Dacia Reșița în 3D. Acest nou film este o nebunie curată. N-am putut să-mi dezlipesc ochii de pe marele ecran. Acțiune non-stop cum n-am mai văzut de când eram pici. La început am fost destul de sceptic, având în vedere că Mel Gibson a fost înlocuit cu Tom Hardy. Și a mai fost o problemă. Le-a luat peste 1 deceniu să realizeze acest film. M-am gândit că o să fie o tâmpenie de zile mari mai ales că pe Rotten Tomatoes, Mad Max: Drumul furiei a obținut un scor aproape perfect, de 97%, din 36 de recenzii pozitive și doar una singură negativă. De obicei, ce le place criticilor americani nu-mi place mie, iar ce critică ei mie-mi place. Rar ne potrivim la gusturi. Uite că de această dată s-a nimerit.

Mad Max: Drumul furiei

                Mad Max: Drumul furiei începe cu un rezumat cu ce s-a întâmplat în prima parte. Urmărit de un trecut turbulent, Max încearcă să-și revină după ce și-a pierdut soția și copilul și se luptă cu toți cei care-i ies în cale. El preferă să călătorescă de unul singur şi să nu işi facă prieteni. Bonusul acestui film e Imperator Furiosa, o femeie rasă complet în cap, cu o apariție de războinică, care încearcă să supraviețuiască în deșertul sângeros. Scopul ei? să traverseze deşertul pentru a ajunge în ţinutul ei de baştină. Cele mai prețioase resurse rămân și de această dată apa și combustibilul. Max și Furiosa se luptă cu periculoasele bande de răufăcători care pradă ultimele comunităţi umane, furându-le resursele şi lăsându-le să moară. Sunt urmăriţi permanent şi atacaţi de tiranul Immortal Joe, care îi suspectează că i-au furat cea mai de preţ posesie. Ce este de fapt această comoară veți afla doar urmărind filmul.

Mad Max: Drumul furiei

                Pe lângă coloana sonoră care e bestială, veți asculta melodii punk rock, și distribuția e superbă:

Tom Hardy e Max Rockatansky;

max

Charlize Theron e Imperator Furiosa;

furiosa

Nicholas Hoult e Nux;

nux

Hugh Keays-Byrne e Immortal Joe;

joe

                Ceea ce e de apreciat este că toate cascadoriile au fost realizate pe viu, nu pe calculator, ca în majoritatea filmelor de acum. Dar cel mai incredibil e faptul că această producție a fost filmată fără scenariu!!! În loc să scrie scenariul ca text, Miller şi echipa lui au desenat totul ca pe un storyboard. Miller spunea: „Nu trebuie să scrii: uită-te la stânga, uită-te la dreapta. Sau aşa ceva… pur şi simplu desenezi”. Charlize Theron declara pentru Entertainment Weekly: „Uneori strigam: George! Ce facem? Apăream în scene care nu erau numerotate. Şi ne uitam în jur şi strigam: Ce se petrece?”

Nu uita sa citesti
Related Posts

Mad Max: Drumul furiei

                În plus, o altă problemă a fost locaţia de filmare. Iniţial, Mad Max: Drumul Furiei trebuia filmat în deşertul din Australia. Dar ca niciodată, a plouat foarte tare şi a început să înflorească pământul. Astfel echipa de filmare s-a mutat în deşertul din Namibia, unde nu plouă aproape niciodată. Dar şi aici au avut o problemă, platorile de filmare fiind distruse de furtunile de nisip. De aceea a şi fost nevoie de 1 deceniu pentru ca acest film din serie să ajungă pe marile ecrane. Sunt o mulţime de scene pe care nu le veţi vedea în film, pentru că Miller a adunat 480 de ore de material filmat. De aceea probabil e şi cel mai bun film de acţiune, pentru că veţi viziona 2 ore pline de adrenalină, din cele 480 de ore filmate (aproximativ 3 săptămâni de filmat încontinuu).

Mad Max: Drumul furiei

                Ce spun critcii din SUA despre acest film?!

1. Nathan McVay de la com spune:gigahorseMad Max: Drumul furiei înseamnă 120 de minute de acţiune non-stop, ce te ţine în priză şi nu poate fi asemănat cu nimic din ce s-a lansat în ultima vreme. Acţiunea demarează încă de la prima scenă şi se desfăşoară neîncetat până la genericul de final.
Şi nu exagerez deloc… Hardy, interpretul lui Max, nu îl aduce pe marele ecran pe acel erou cool şi suav pe care te-ai aştepta să-l vezi. Este în schimb ciudat, excentric şi pare că nu are mai mult de 30 de replici în tot filmul”.

Mad Max: Drumul furiei

2. Jamle Graham de la com spunea: „Miller, care a imaginat 3000 de imagini pentru storyboard şi şi-a editat filmul din 480 de ore de filmare, capturează totul într-un balet turbat al muzicii, al mişcărilor de cameră şi al cadrelor strânse. Există ceva atractiv în violenţa expusă, aşa cum există frumuseţe în deşertul cu dunele sale ondulate, porţiunile mocirloase şi lacurile sărate. În bătălia blockbusterelor lui 2015, Drumul Furiei ridică ştacheta foarte sus”.

Mad Max: Drumul furiei

3. Robbie Colin de la The Telegraph declara: „Ceea ce face lucrurile amuzante este faptul că Drumul furiei respinge total setul de reguli impus în cazul filmelor de buget mare, făcute să atragă publicul adolescent, dar şi pe cel de vârstă mai mică (puştii de opt ani), cu scopul de a-şi maximiza profitul.”.

Mad Max: Drumul furiei

                În continuare vă invit să savurați trailer-ul celui mai bun film de acțiune din ultimul deceniu:

[review]

[rwp-review id=”0″]

Cmentariile sunt închise