“Mamma Mia! Here We Go Again”, cum îi poţi rezista?

Din 20 iulie 2018 la cinema. Distribuit de Ro Image 2000.

1

Mamma Mia! Here We Go Again” este un musical scris şi regizat de Ol Parker şi, totodată, sequel-ul filmului “Mamma Mia!” (2008).

Din distribuţie fac parte: Lily James, Amanda Seyfried, Christine Baranski, Julie Walters, Pierce Brosnan, Colin Firth, Stellan Skarsgård, Dominic Cooper, Cher şi Meryl Streep.

Am văzut “Mamma Mia! Here We Go Again” la Grand Cinema Băneasa. Aşteptam cu nerăbdare acest musical din două motive: primul – pentru că mi-a plăcut mult filmul original şi îmi doream o continuare, iar al doilea motiv – pentru că ador muzica trupei Abba. La zece ani după ce “Mamma Mia!” ne-a încântat cu povestea sa şi cu cele mai frumoase melodii semnate de Abba, “Here We Go Again” continuă ceea ce a început pelicula din 2008, aducând din nou farmecul personajelor sale pe marile ecrane.

Regie, scenariu şi distribuţie

Acţiunea are loc la cinci ani de la evenimentele din primul film. Sophie, fiica Donnei, lucrează din greu ca să modernizeze hotelul mamei sale de pe insula grecească Kalokairi, pentru a transforma visul Donnei în realitate.

După ce hotelul este renovat în totalitate, Sophie organizează o deschidere oficială la care sunt invitaţi prietenii apropiaţi, Sky, soţul ei, şi cei trei taţi: Sam, Bill şi Harry. Singura căreia nu îi trimite o invitaţie este bunica sa, Ruby, care nu a dat niciodată un semn că şi-ar dori să accepte rolul de bunică.

Pe măsură ce Sophie pregăteşte marea deschidere a hotelului, filmul ne poartă în trecutul Donnei, având posibilitatea să vedem, cu ajutorul flashbackurilor, unele dintre cele mai importante momente din viaţa Donnei. Astfel, vom afla cum a ajuns pe superba insulă din Grecia şi cum i-a întâlnit pe Sam, Bill şi Harry.

Consider că Ol Parker reuşeşte cu brio să facă trecerea de la prezent la trecut, putând să descoperim povestea Donnei, mai exact perioada tinereţii ei. Rezultatul este o explozie de energie pozitivă, însă este mai emoţionant decât primul şi se simte lipsa unui anumit personaj.

Actriţele care aduc la viaţă versiunile tinere ale personajelor – Donna, Rosie şi Tanya – se descurcă excelent, însă nu pot spune acelaşi lucru despre actorii care îi interpretează pe tinerii Bill, Harry şi Sam. Josh Dylan, Hugh Skinner şi Jeremy Irvine nu reuşesc să se apropie de nivelul stabilit de Stellan Skarsgård, Colin Firth și Pierce Brosnan.

Au fost discuţii în presa străină despre faptul că Cher o interpretează pe mama lui Meryl Streep, între ele fiind o diferenţă de vârstă de doar trei ani. Însă, nu consider că acest aspect ar trebui să aibă o importanţă atât de semnificativă deoarece când vine vorba de “Mamma Mia!” nu ne gândim la logică, ci la bucuria de a fredona melodii alături de personajele noastre preferate din peliculă. Mai mult, Cher se potriveşte perfect în rolul mamei şi bunicii indiferente Ruby, o femeie care este obişnuită să fie mereu în centrul atenţiei. Scena în care ea cântă piesa Fernando este, cu siguranţă, unul dintre cele mai reuşite momente din film, iar puternica sa voce se potriveşte perfect cu mesajul melodiei.

Lily James, în rolul tinerei Donna, aduce energia de care filmul are nevoie. În plus, ştie să cânte foarte bine.

Coloana sonoră este, la fel ca cea din filmul original, aleasă foarte bine. Sunt unele melodii pe care le-am auzit şi în primul film, una din ele fiind Dancing Queen. Însă, nu mă deranjează acest lucru. Din contră, consider că “Mamma Mia! Here We Go Again” nu ar fi funcţionat la fel de bine fără o piesă ca Dancing Queen, care îţi transmite o stare pozitivă. Dintre noile melodii, aşteptam cu interes Fernando şi Angel Eyes, însă cred că toate piesele vă vor surprinde în mod plăcut.

Despre decoruri, ce pot să mai spun? Peisajele vă vor duce cu gândul la vacanţă, la acea vacanţă de vară la care visăm pe tot parcursul anului.

Distribuit de Ro Image 2000, “Mamma Mia! Here We Go Again” ajunge în cinematografe vineri, 20 aprilie 2018. Vizionare plăcută!

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

1
Postează un comentariu

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
mihaela Recent comment authors
mihaela
Vizitator

o comedie buna, dar prima parte a fost mai buna. l-am vazut online aici
https://www.portalultautv.com/mamma-mia-here-we-go-again-2018/