Jack Ryan: Agentul din umbră, prevenirea colapsului financiar

                Jack Ryan: Agentul din umbră, titlu original Jack Ryan: Shadow Recruit, s-a lansat în 2014 şi momentan e ultimul film cu Jack Ryan. Acest thriller cu spioni a fost regizat de Kenneth Branagh, după un scenariu scris de David Koepp şi Adam Cozad. Filmul e un reboot şi prezintă ce-l motivează pe Jack Ryan să devină ceea ce e. De această dată, scenariul e original. Scenariştii nu s-au inspirat din niciun roman. Doar personajele sunt inspirate din cărţile lui Clancy. Acest film îi e dedicat scriitorului, care a decedat pe 1 octombrie 2013.

Jack Ryan

                Jack Ryan, student la la facultatea de economie din Londra, vede la televizor atacurile teroriste din 11 septembrie 2001. Astfel… La 18 luni după aceste atacuri, îl vedem pe locotenentul Jack Ryan, puşcaş marin care luptă în Afganistan.  De aici se vede că e un bun analist. A trimis 3 rapoarte legate de tiparele de trafic din jurul podului Saabir Khan. Din păcate, elicopterul în care se află cu 2 compatrioţi e lovit de o rachetă. Cu 2 vertebre rupte, Jack reuşeşte să-i salveze.

Jack Ryan

                Acţiunea se mută la centrul medical militar Walter Reed, unde Jack învaţă din nou să meargă. La recuperare e ajutat de Cathy Miller, o studentă în anul 3 la medicină. De 8 luni se află la recuperare?! Va merge oare vreodată fără cârje?! Probabil… Dacă se hotărăşte că are treabă pe undeva. E  vizitat de comandantul Thomas Harper, marina SUA. Jack nu şi-a terminat doctoratul pentru că s-a înrolat la puşcaşi. Dar… Thomas Harper, care lucrează în CIA, îl trimite la şcoală să termine doctoratul. După care se va angaja la Spionajul Financiar ca analist. Astfel, va afla cine finanţează grupări teroriste.

Jack Ryan

                10 ani mai târziu, Jack descoperă că partenerii ruşi îşi ascund conturile. Aşa că singura cale de afla ce vor cu adevărat e ca cineva să meargă la Moscova şi să afle. Bineînţeles, acel cineva va fi Jack Ryan, care are parte o primire „caldă” în Moscova. Ryan descoperă un complot al ruşilor de a distruge economia Statelor Unite. Ryan a remarcat nişte conturi în datele partenerului rus la care compania pentru care el lucrează nu avea acces. Conturi uriaşe în valută… Toate în obligaţiuni americane. Cherevin a cumpărat mulţi dolari, în ciuda uraganului din Golf şi a rapoartelor economice negative. Dolarul ar trebui să scadă, dar creşte. Bănuiala lui Ryan e că ruşii îi susţin. El bănuieşe că e un plan complex al ruşilor, acela de a prăbuşi dolarul şi economia americană. Va avea loc un atac terorist pe teritoriul american. Când ruşii vor începe să vândă, restul lumii va încerca să scape de dolari. Dacă s-ar întâmpla aşa ceva, ruşii și-ar reveni pentru că au rezerve de petrol. Va fi o a Doua Mare Criză pentru americani. Astfel, Ryan, trece de la a fi un analist la a deveni un agent activ care trebuie să se lupte să-și salveze viața și să-i protejeze pe mulți alții în timp ce încearcă să protejeze cel mai important lucru pentru el, relația lui cu iubita sa, Cathy.

Jack Ryan

Chris Pine e John Patrick Ryan. El a scris Lichidări pe pieţele post-sovietice, 2/3 din lucrare, fiind dizertaţia lui;

jack ryan

Keira Knightley e Cathy Muller, cea care după ce-l ajută pe Ryan cu terapia fizică se hotărăşte că vrea să devină doctor de ochi. 😀

cathy

Kevin Costner e comandatul Thomas Harper. După ce în 1990 a refuzat rolul lui Jack Ryan pentru un film cu bivoli, iată că de această dată nu a mai refuzat și joacă un alt rol în acest nou film;

thomas harper

Nu uita sa citesti
Related Posts

Inside Out 2

The Fall Guy

Regizorul Kenneth Branagh e Viktor Cherevin, bolnav de ciroză în stadiul 3. Mai are doar 3 luni de trăit şi vrea să devină un erou pentru Rusia, distrugând economia americană;

Viktor Cherevin

Colm Feore e Rob Behringer. De ce îl menţionez, deşi are un rol secundar?! Pentru că el a jucat şi în Pericol absolut, fiind Olson.

Rob Behringer

                Producătorul Lorenzo di Bonaventura spunea: „Cred că acum înțelegem diferit de unde vin amenințările lumii noastre. În lumea reală, amenințările sunt externe… Terorism, amenințări la adresa economiei globoale… Era nevoie de un personaj care să le interpreteze la un nivel global. De aceea a fost aleasă Moscova. Există o neînțelegere deja încetățenită între ruși și americani.”

Jack Ryan

                A fost o provocare să redea ce înseamnă să fii cu adevărat rus și motivațiile acestui personaj. Kenneth Branagh îl interpretează excepțional pe Viktor. Acesta a îmbrățișat o idee. E un oligarh foarte puternic. Când e invitat să facă parte din represaliile împotriva Statelor Unite, după ce rușii au refuzat rolul pe care au crezut că-l aveau la Națiunile Unite, el face ceva groaznic. Dar o face implicându-se natural. Are resentimente față de America. Crede în ceea ce face. Are motive întemeiate, din punctul lui de vedere, și crede că acționează corect. Nu e un personaj negativ tradițional. E o abordare nouă.

Jack Ryan

                Jack Ryan: Agentul din umbră are tot ce-i trebuie unui film cu spioni: urmăriri, focuri de armă şi răsturnări de situaţie. E primul film din serie care are pe blu-ray sunet DTS-HD 7.1. Ce pot să vă spun?! Se aude CRIMINAL.

                Jack Ryan: Agentul din umbră s-a lansat în România pe DVD şi Blu-ray. Pe blu-ray puteţi urmări următoarele bonusuri subtitrate în limba română: comentariul lui Kenneth Branagh şi al lui Lorenzo di Bonaventura, Jack Ryan cel mai deştept tip din cameră, Sir Kenneth Branagh: Ţarul Agentului din umbră, Jack Ryan:  Un om inteligent de acţiune, Vechi inamici – întoarcerea, Scene extinse şi şterse.

bd

[review]

[rwp-review id=”0″]

Cmentariile sunt închise