Mary, Regina Scoției

Din 25 ianuarie la cinema. Distribuit de Ro Image 2000.

0

Mary Queen of Scots este o dramă istorică regizată de Josie Rourke după un scenariu scris de Beau Willimon.

Din distribuție fac parte: Saoirse Ronan, Margot Robbie, Jack Lowden, Joe Alwyn, David Tennant și Guy Pearce.

Am văzut Mary Queen of Scots la Grand Cinema Băneasa. Filmul prezintă intrigile de la palatul regal și dorința de a obține putere. Saoirse Ronan și Margot Robbie interpretează două regine puternice, a căror concurență este intensificată de schemele persoanelor care le înconjoară.

În august 1561, Mary Stuart (Saoirse Ronan), catolică crescută în Franța, se întoarce în Scoția pentru a își recupera tronul. Fratele ei, James Stewart Conte de Moray (James McArdle), a fost Regent al Scoției, devenind după întoarcerea lui Mary, consilierul acesteia.

Mary este foarte încrezătoare, iar întoarcerea ei în Scoția este văzută ca un pericol pentru verișoara ei, Elizabeth I (Margot Robbie), regina Angliei.

Elizabeth este protestantă, în timp ce Mary este catolică. Consiliul de nobili protestanți se teme de loialitatea lui Mary față de papalitatea de la Roma.

Mai mult, Elizabeth nu s-a căsătorit niciodată și nu are copii, iar Mary ar fi putut să aibă pretenții la coroana engleză, mai ales dacă urmează să aibă un moștenitor.

Mary și Elizabeth încep să comunice prin intermediul consilierilor celor două. Elizabeth este impresionată de frumusețea și inteligența lui Mary.

Amândouă au un lucru în comun: trebuie să fie foarte atente, căci nobilii de la curțile lor regale disprețuiesc ideea ca o femeie să fie regină și să conducă statul.

La scurt timp, Elizabeth este convinsă de consilieri să îi trimită lui Mary un pretendent, care ar putea acționa ca un spion. Dar, Regina Scoției are alte planuri și alege să se căsătorească cu Lord Darnley (Jack Lowden).

Josie Rourke explorează în detalii viața celor două regine. Vedem rutinele zilnice ale lui Mary și Elizabeth, cu aspecte surprinzătoare.

Mary și Elizabeth sunt asemănătoare, dar, în același timp, diferite. Mary este catolică, încrezătoare în judecata ei, îi place puterea și râvnește la tronul Angliei. Ea dă impresia că se simte într-o competiție cu Elizabeth, din acest motiv își dorește un moștenitor, pentru ca șansele la tronul Angliei să crească în mod semnificativ. Elizabeth este protestantă și mult mai calculată decât verișoara ei. Ea nu și-a propus niciodată să se căsătorească și nici să aibă copii, probabil văzând din căsătorie o slăbiciune, un lucru care ar putea să îi pună tronul și chiar viața în pericol. Ambele femei au scopul de a își menține funcțiile și autoritatea supremă, dar metodele lor de abordare sunt complet diferite. Saoirse Ronan și Margot Robbie se bazează pe spontaneitate pentru a își interpreta personajele.

Distribuit de Ro Image 2000, Mary Queen of Scots ajunge în cinematografe vineri, 25 ianuarie. Vizionare plăcută!

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Postează un comentariu

avatar