Mecanicul 2, un inamic pe măsură

0

                Mecanicul 2, titlu original Mechanic: Resurrection, e continuarea filmului din 2011. Mă mir că i-au făcut continuare, având că primul film din serie nu a fost un succes notabil. La un buget de 40 milioane de dolari a avut încasări de 62 de miliaone de dolari. Această continuare e regizată de Dennis Gansel după un scenariu scris de Philip Shelby şi Tony Mosher. Ce e de reţinut?! Arthur Bishop revine! E in thriller fără twisturi, fără pretenţii cu acţiune cât cuprinde şi pe care o veţi intui. Dar cam aşa sunt toate thrillerele. Dar când Jason Statham are rolul principal e cam greu să ratezi un film cu el, chiar dacă nu e foarte bun. Eu am vizionat filmul azi în avanpremieră la Cinema Dacia Reşiţa de la ora 19 şi cu această ocazie le mulţumesc organizatorilor pentru invitaţie.

Mecanicul 2

                După confruntarea cu fostul său partener Steve McKenna, din care Arthru Bishop abia a scăpat cu viaţă, acesta s-a retras în Rio de Janiero, Brazilia. Dar trecutul îl ajunge din urmă şi e forţat să intre din nou în acţiune. Crain, un fost „frate” are motive întemiate să se răzbune pe Bishop. Vă sună cunoscut?! În Brazilia Bishop scapă de echipa „fratelui” său și se retrage în Thailanda, unde salvează o domnișoară la ananghie, Gina. Dar se dovedește că aceasta a fost trimisă de Crane. Bishop a ucis pe mulți la vița lui dar îi promite Ginei că o va ajuta să trăiască.

Mecanicul 2

                Când aceasta e răpită de Crain, Bishop reintră în acțiune. Pentru a slava viața Ginei trebuie să comită 3 asasinate imposibile, care trebuie să pară accidente. Pentru ca misiunea să fie şi mai dificilă, Arthur trebuie să execute asasinatele contra cronometru. Acţiunea îl va purta pe Bishop în Brazilia, Thailanda, Australia, Bulgaria și Cambodgia. Dacă va reuşi sau nu să îndeplinească misiunea veţi afla la cinema din 26 august. Dar cel mai important: Oare va scăpa şi de această dată cu viaţă?!

Mecanicul 2

Jason Statham e Arthur Bishop. El e un tip cu principii morale bine stabilite, care a decis să părăsească acest domeniu de activitate. Acum îl întâlnim într-o etapă foarte diferită a vieții sale, dar lucrurile nu stau atât de bine pentru el, nici pentru cei din jurul lui pentru că trecutul nu-i dă pace;

Bishop

Jessica Alba e Gina, un fost soldat care acum are grijă de copii. Crain profit de slăbiciunea ei şi o trimite pentru a-l atrage pe Bishop într-o cursă;

gina

Tommy Lee Jones e Max Adams, una din ţintele pe care Bishop trebuie să o lichideze;

max

Michelle Yeoh e Mae. Ea are grijă în Thailanda de cabane, iar una din cabane e a lui Arthur. Cei 2 sunt vechi prieteni. Arthur a ajutat-o într-o problemă conjugală şi de atunci se ajută reciproc;

mae

Sam Hayeldine e Riah Crain „fratele” lui Bishop. Cei 2 au luat-o pe căi diferite când erau tineri. Crain s-a simțit trădat și acum a venit vremea răzbunării.

crain

                Așa cum ne-a obișnuit din Curierul, Statham și-a executat singur cascadoriile. În tinerețe a fost sportiv. A practicat arte marțiale, gimnastică și înnot. De aceea Statham are un avantaj față de ceilalți actori când vine vorba să filmeze scene de acțiune. Nu o dată era să și moară din cauza încăpățânării sale să nu lase un cascador în locul său. Dar e bine când totul se termină cu bine.

Mecanicul 2

                Mi-a plăcut că scenariștii au păstrat realismul poveștii și nu au fost exagerări. Mi-au plăcut locațiile alese și scenele de acțiune. Bishop e un tip creativ și inteligent. Mi se pare că scenariștii s-au inspirat din MacGyver un serial mai vechi cu Richard Dean Anderson în rol principal. Acesta improvizează pe parcurs și pentru el nu există misiuni imposibile. Aș putea să spun că Bishop e o combinație între 007 și Ethan Hunt.

Mecanicul 2

                Dacă vă plac filmele lui Statham, cu siguranță trebuie să urmăriți cea mai nouă aventură a lui Bishop la cinema. Cine știe?! Dacă va avea succes (ceea ce e puțin probabil pentru că în SUA estimările pentru prima săptămână sunt între 6-8 milioane de dolari. Primul a avut încasări de 11,4 milioane de dolari în prima săptămână) vom avea parte și de o a treia parte.

[review]

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Postează un comentariu

avatar