Ra.One, un supererou cu INIMĂ

                Ra.One e un film indian cu super eroi lansat în 2011. Regizat de Anubhav Sinha, după un scenariu scris de Sinha şi Kanika Dhillon, filmul a fost un succes în India şi un super succes în celelalte ţări. Povestea îl urmăreşte pe Shekhar Subramaniam, un programator de jocuri care crează un antagonist, Ra.One, şi un protagonist puternic, G.One. Ra.One a avut un buget colosal pentru 2011: 20 de milioane de dolari. Ra.One a câştigat la capitolul efecte special câte un premiu de la National Film Award şi Filmfare Award şi 4 premii de la International Indian Film Academy Awards.

Ra.One

                Obiectivul Barron Industries e acela de a conduce lumea digitală. Să depăşească varianta 3D. Peste tot în atmosferă, această lume virtuală e prezentă: în centrele comerciale, pe străzi şi în case. Aceste raze permit informaţiilor digitale să călătorească. Pe scurt… Cu tehnologia inventata de Barron Industries, dispare diferenţa dintre lumea reală şi cea virtuală.

Ra.One

                 Ultimele jocuri create de Barron Industries au fost nişte eşecuri. Acum au încheiat un nou contract. Problema e că dacă şi acest joc va fi un eşec, departamentul se va închide.  Shekhar Subramaniam e un un tip amuzant care îşi iubeşte familia, dar care îşi petrece mare parte din timp în laboratorul său, mai mult decât cu familia sa. Singura problemă din viaţa sa este relaţia sa cu fiul său, Prateek, care-l crede un molâu. Pentru a recâştiga dragostea fiului său, este gata să folosească orice truc.  Shekhar chiar acceptă ideea fiului său… Aceea de a crea un joc cu un răufăcător care nu pierde niciodată.

Ra.One

                Partea principală a jocului e INIMA (HART). INIMA e un transmiţător cu rezonanţă amplificată (Hertz Amplifing Resonance Transmitter). Îi dă putere jucătorului. Pe măsură ce jucătorii trec de la un nivel la altul, puterea INIMII creşte şi culoarea se intensifică. Dacă INIMA nu e conectată la G.One sau Ra.One, atunci ei nu pot fi dustruşi. Pentru a-i putea distruge, trebuie să fie conectată INIMA. Toate astea sunt gândite să se întâmple la nivelul 3, când jucătorii primesc o armă anti-INIMĂ cu un singur glonţ. Primul care loveşte ţinta câştigă.

Ra.One

                Aceastea fiind spuse… Shekhar creează un super joc pentru a-l mulţumi pe fiul său. Toate încep să se aşeze la locul lor… Dar un eveniment nedorit dă peste cap viaţa acestei familii! Ce s-ar întâmpla dacă personajele din joc ar prinde viaţă?! Ar ajunge în viaţa reală?! BOOM!!! Fiţi pregătiţi pentru Ra.one: Următorul nivel! Veţi afla ce se întâmplă doar urmărind acest film cu cel mai tare super erou indian. Dar v-aţi pus vreodată de unde vine numele Ra.One.: vine de la Random Access Version One. 😉

Ra.One

Shah Rukh Khan e G.ONE (The good One). Acesta este făcut din electricitate şi este programat să protejeze. Poate zbura şi vorbeşte multe limbi. Puterile lui G.One sunt concentrate în INIMA sa. Acesta nu este doar un supererou cu arme şi membre din metal…El este supereroul cu INIMĂ. Scopul său e acela de a-l ţine pe Prateek în siguranţă;

g.one

Shah Rukh Khan e Shekhar Subramaniam, un programator de jocuri care încearcă să recâştige dragostea fiului său Prateek;

Shekhar

Arjun Rampal e antagonistul Ra.One, prescurtarea de la Random Acces Version One, care în indiană e Ravan, un demon mitic. El e răufăcătorul cel mai puternic. Îşi poate schimba forma. Se poate transforma în bărbat sau femeie. Are inteligenţă artificială , se adaptează şi se transformă în funcţie de nevoi. Important e că niciodată nu ameninţă la fel. E un răufăcător în adevăratul sens al cuvântului;

ra.one

Armaan Verma e Prateek, fiul lui Shekhar, care testează jocul sub numele de cod Lucifer;

Prateek

Kareena Kapoor e Sonia, o femeie frumoasă din Punjab, plină de viaţă şi vervă. Sonia e speriată de tehnică şi fuge de tehnologie. Ea întotdeauna încearcă să fie banda de legătură între soţul său, Shekhar şi fiul lor, Prateek, care se ceartă în mod constant.

Sonia

                Ideea nu e una originală, aceasta fiind abordată în Virtuosity din anul 1995, care i-a avut în roluri principale pe Denzel Washington şi pe Russel Crowe. Ra.One  a fost convertit în post producţie în 3D pentru a avea success.  Mie unul mi-a plăcut la nebunie acest film datorită acţiunii şi a soundtrack-ului. Exact prin ce se deosebesc filmele de la Bollywood faţă de cele de la Hollywood: muzică şi dans. Ce e cel mai important e că SRK (Shah Rukh Khan) şi-a executat singur cascadoriile. El îl face pe G.One să fie GENIAL: mişcări şi voce robotică.

Ra.One

                Pe fundal veţi putea savura 6 melodii superbe: Right by your side, Criminal, Bhare Naina, Dildaara, Chammak Challo şi Raftaarein. În continuare vă las să urmăriţi trailer-ul subtitrat în limba română.

                În România Ra.One s-a lansat pe DVD şi are sunet 5.1. Cinstit… Chiar mi-ar plăcea o continuare.

Ra.One

[review]

[rwp-review id=”0″]

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Cmentariile sunt închise