Mecanicul, asasinul de elită

0

Mecanicul, titlu original The Mechanic, este un thriller american, lansat în 2011, regizat de Simon West după un scenariu scris de Lewis John Carlino (cel care a scris scenarul original al filmului Mecanicul, film produs în 1972 cu Charles Bronson în rol principal) şi Richard Wenk. Faţă de filmul original, finalul e modificat. M-am gândit să vă aduc aminte de acest film, deoarece pe 20 ianuarie se lansează pe DVD şi Blu-ray Mecanicul 2. Cum Mecanicul 2 a avut încasări mai mari ca acest film, să nu vă miraţi dacă se va anunţa şi un al 3-lea film.

Arthur Bishop este un „mecanic”, un asasin de elită cu un cod de onoare strict și cu un talent unic pentru eliminarea țintelor. Este o slujbă care necesită profesionalism desăvârșit și o detașare absolută, iar Bishop e cel mai bun din breaslă. Dar când e nevoit să-și ucidă mentorul și prietenul său apropiat, Harry, Bishop își pierde orice urmă de detașare. Următoarea lui misiune e una autoimpusă: vrea să-i vadă morți pe cei responsabili de înscenare.

Misiunea lui devine și mai complicată când fiul lui Harry, Steve, îl abordează având în minte aceeași idee și fiind ferm decis să învețe meserie de la Bishop. Bishop a acționat întotdeauna singur, dar nu-l poate refuza pe fiul lui Harry. Un asasin profesionist foarte metodic își ia un ucenic impulsiv, aruncându-l în universul său mortal. Dar în timp ce-i urmăresc pe vinovați, înșelăciunile ies la iveală, iar cei angajați să rezolve probleme devin ei înșiși o problemă.

Jason Statham e Arthur Bishop, un asasin de elită care face ca fiecare crimă să pară un accident. Nu împușcă oamenii, nu-i aruncă în aer, nu e ceva evident, ci face să pară că victimele sale au murit în urma unui accident;

Donald Sutherland e Harry McKenna, mentorul și prietenul apropiat al lui Arthur;

Ben Foster e Steve McKenna, fiul îndepărtat al lui Harry. El dorește să învețe meserie și să-și răzbune tatăl. Ce se va întâmpla când va afla că Arthur i-a ucis tatăl?!;

Nu uita sa citesti

Fast X

Related Posts

Tony Goldwyn e Dean Sanderson, cel vinovat pentru înscenarea lui Harry.

Mecanicul din 1972 a impus un nou sub-gen: cel al asasinului profesionist. Deși filmul original a avut succes (mai ales pe piața internațională), el nu a obținut statutul de clasic al genului decât câțiva ani mai târziu. În anii ’70, filmele nu aveau, ca acum, o viață foarte lungă, după ce erau lansate în cinematografe. Abia când au apărut televiziunea prin cablu și DVD-urile, Mecanicul a fost vizionat de mai mulți oameni și așa s-a format un club solid și tot mai mare de admiratori.

Ca și în filmul original, și acest film se bazează pe relația dintre Arthur Bishop și ucenicul său, Steve McKenna. Este clasica relație dintre mentor și protejatul său. Față de filmul original, anumite elemente sunt aduse la zi, pentru ca filmul să poată fi prețuit de noul public. Filmele din anii ’70 se bazau mult pe atmosferă. În prezent, publicul se așteaptă să vadă o dramă logică, bine argumentată.

Cel mai greu pentru producători a fost să găsească actorul care putea să calce pe urme lui Charles Bronson. Bishop trebuia să stârnească simpatia, dar să aibă și aerul unui asasin inegalabil, de elită, un adevărat „mecanic”.

Mecanicul s-a lansat în România pe DVD.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata