Nuntași de închiriat

3

De când am văzut Cu ce ți-am greșit noi, Doamne?toate comediile le raportez la această producție la care am râs cel mai bine în ultimii ani. Ei bine, aseară, am putut cu satisfacție să constat că am văzut o altă comedie bună rău de tot, pe care o puteți viziona începând cu 30 ianuarie în cinematografe: Nuntași de închiriat, titlu original The Wedding Ringer. Adusă la noi de InterComFilm, această comedie m-a făcut să râd cu lacrimi, la final în sală se auzeau aplauze pentru cele 101 minute care au reușit să distreze audiența. Cred că acest subiect, al căsătoriei, este un teren roditor când vine vorba de comedii, pentru că are un potențial uriaș de poante și faze trăsnite – sunt atâtea evenimente care au sau pot avea loc înainte și în timpul unei nunți, încât nu-i de mirare că cele mai bune 2 comedii pe care le-am văzut din octombrie încoace au la bază această premisă. Și cum să nu fie comedia reușită când îl ai pe Kevin Hart într-unul din rolurile principale?

twr3

Povestea e destul de originală, pentru că presupune existența unei companii de cavaleri de onoare, bărbați pe care-i poți plăti să vină la nunta ta, să se dea drept prietenii tăi și să-i facă pe ceilalți să creadă că ești cel mai grozav tip. Jimmy Callahan (Kevin Hart), cel care se ocupă de afacere, e un tip foarte charismatic, are succes cu acest proiect al său și nu se poate plânge de niciun client nemulțumit. Totul merge ca pe roate până în momentul în care în scenă apare Doug Harris (Josh Gad), un mire tare neliniștit pentru că mai are 10 zile până la nuntă și nu are un „cel mai bun prieten”, care să-i țină toastul tradițional. Având deja o poveste inventată cu privire la acest misterios prieten, Doug apelează la Jimmy în speranța că acesta îi va da viață lui Bic Mitchum, prietenul său preot care e plecat în misiuni de război. Dacă ar fi fost doar atât, Jimmy ar fi putut să rezolve situația cu ochii închiși, dar obstacolul mare constă în faptul că Doug n-are niciun prieten, deci cele 7 locuri pentru cavalerii de onoare sunt toate disponibile.

twr2

Această misiune imposibilă la prima vedere face deliciul spectatorilor pentru că presupune multă muncă din partea celor 8 cavaleri angajați, care trebuie să-și învețe rolurile și apoi să fie credibili în fața nuntașilor. Au fost atâtea scene la care am râs în hohote,  Jeremy Garelick (regizor și scenarist) a făcut o treabă minunată, cel puțin la nivel de poveste, n-ai cum să nu fii impresionat de ce se întâmplă cu această gașca de nebuni. Scenariul mi-a plăcut teribil, chiar dacă pe alocuri au fost unele faze destul de exagerate. Dar așa e cam în toate comediile, cel puțin aici, filmul oferă și poante super bune și faze memorabile. Plus că ritmul e foarte alert, în 10 zile se întâmplă o grămadă de lucruri și nu te poți plictisi deloc, mereu stai ca pe ghimpi să vezi ce prostie mai fac prietenii de închiriat. Faza mea preferată e cea în care dansează Doug și Jimmy – este criminală, am să vă las aici o secvență, să râdeți și voi, veți vedea de ce m-am distrat așa bine la film. Coloana sonoră chiar vă va face să dansați în scaune!

Acesta este debutul regizoral al lui Jeremy Garelick în materie de filme de lung-metraj, acesta având mai multe realizări ca scenarist (The Break-Up). El a și luat premiul Directors to Watch în 2015 la Palm Springs International Film Festival pentru această producție; merită toate laudele pentru că a știut cum să pună în scenă o poveste amuzantă, emoționantă pe alocuri, plină de faze amuzante și glume bune. Alături de Jay Lavender, a scris un scenariu super hazliu, care se oprește din când în când și asupra unor chestiuni serioase, cum ar fi sinceritatea într-o relație și prietenia ce se poate lega între 2 oameni. Era și normal ca filmul să atace și probleme mai serioase, aș fi fost dezamăgită dacă totul s-ar fi rezumat la petreceri și curse contra-cronometru cu scopul de a păcăli nuntașii. Chiar e o producție pe care merită s-o vedeți la cinema, e super distractivă și e mai amuzant să vedeți comediile bune într-o sală în care puteți auzi și alți oameni râzând și distrându-se.

twr8

Actorii sunt super hazlii și ei, fie prin mimică, fie prin felul lor de a vorbi, fie prin charisma și talentul lor de comedianți. Kevin Hart atrage toate privirile în rolul său de prieten pe care-l poți cumpăra, dar care nu vrea nicicum să se atașeze de acei „loseri” care n-au și ei prieteni adevărați pe care să-i cheme la nuntă.

twr9

Josh Gad este mirele, Doug, un tip simpatic și sufletist, care nu caută decât să-și păstreze logodnica extrem de frumoasă, deși asta presupune multe minciuni… albe.

twr6

Kaley Cuoco-Sweeting (toată lumea o știe din The Big Bang Theory) este Gretchen, logodnica lui Doug, pe care eu, una, aș fi bătut-o un pic. Rolul e bine jucat, n-am ce zice, dar personajul e atât de alintat și de enervant, vai, e prima oară când am urât-o pe Penny.

twr7

Cavalerii de onoare, numai unul și unul: Reggie/Drysdale (Affion Crockett), Kip/Carew (Alan Ritchson), Lurch/Garvey (Jorge Garcia), Dickerson/Bronstein (Dan Gill), Endo/Rambis (Aaron Takahashi), Otis/Alzado (Corey Holcomb) și Fitzgibbons/Plunkett (Colin Kane). (de la stânga la dreapta)

twr4

La un moment dat râdeam cu prietena mea și-i spuneam că relația dintre Jimmy și Doug pare să evolueze atât de bine încât n-ar fi rău s-o lase pe Gretchen și să rămână amândoi; desigur, asta nu se întâmplă, stați liniștiți, dar veți vedea că la final, toată lumea primește ceea ce merită. Un duo atât de haios și care să dea atât de bine pe ecran n-am mai văzut de mult, vă invit să vizionați Nuntași de închiriat, sigur vă veți distra.

[review]

[rwp-review id=”0″]

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

3
Postează un comentariu

avatar
1 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Mona Carla GîlcăAlexandru Virgil Avramescumenumuth Recent comment authors
menumuth
Vizitator

Abia astept sa vad filmul subtitrat in varianta HD.

Avramescu Alexandru Virgil
Editor

De cinema ai auzit?! Şi eu aştept să se închidă toate site-urile de vizionare online.