Olivia de Havilland a împlinit 100 de ani

0

Olivia de Havilland, interpreta lui Melanie Hamilton din “Gone with the Wind” (“Pe aripile vântului”), a împlinit astăzi 100 de ani.

Actrița, care locuiește în Paris de foarte mulți ani, a declarat într-un interviu că este mulțumită de rolul pe care viața i l-a dat.

De-a lungul unei cariere impresionante, Olivia a interpretat numeroase roluri, începând cu 1935, primul film fiind – “Midsummer Night’s Dream” – în care a jucat alături de James Cagney și Mickey Rooney.

Printre proiectele sale, se numără “Hush Hush Sweet Charlotte”, în care a jucat alături de Bette Davis, și “Lady In A Cage”.

Olivia a câștigat două premii Oscar – primul în 1947 pentru “To Each His Own” și al doilea pentru “The Heiress” în 1950. Ea a mai obținut încă trei nominalizări – în 1940 pentru “Gone with the Wind”, în 1942 pentru “Hold Back the Dawn” și în 1949 pentru “The Snake Pit”.

Olivia de Havilland

De Havilland este celebră în România, în special pentru rolul lui Melanie Hamilton Wilkes din producția de succes “Gone with the Wind” (“Pe aripile vântului”). Olivia este singura actriță din distribuția filmului care încă mai trăiește.

În ceea ce privește actorii din epoca de glorie a cinematografiei, CNN îl amintește pe Kirk Douglas, care va sărbători 100 de ani în decembrie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata