Omul-furnică, cel mai mic super erou intră în acțiune

                Omul-furnică, mai corect spus Ant-man, e filmul care încheie faza 2 MARVEL, fiind regizat de Peyton Reed. Cine știe?! Poate dacă rămânea Edgar Wright regizor ieșea un film mai serios. Din păcate, foarte multă comedie și foarte puțină acțiune. Nu am nimic cu acțiunea, problema a fost comedia. Dar prin asta se deosebește MARVEL de DC COMICS. Foarte multă comedie. 🙁 Am vizionat filmul în premieră la cinema Dacia Reșița, azi de la 16:30. Pe această cale le mulțumesc organizatorilor pentru invitație. Din punctul meu de vedere e un heist movie cu super eroi.

Omul-furnică

                Hank Pym devine Omul-furnică în momentul în care descoperă particulele Pym, care îi aduc o putere şi o statură surprinzător de mică. Doar atât?! Nu!!! Omul furnică are abilitatea de a da ordine unor armate de furnici.

Omul-furnică

                Scott Lang e eliberat din închisoare şi încearcă să-şi refacă viaţa, dorind reabilitarea. Dar când e respins de fosta soţie şi partenerul ei de viaţă, Scott crede că unica şansă de a-şi recăpăta familia sunt banii. Condus de această dorinţă, Scott sparge casa lui Pym, unde găseşte costumul Omului-furnică.

Omul-furnică

                Înarmat cu abilitatea extraordinară de a-şi micşora dimensiunea şi de a-şi păstra totuși puterea specifică staturii sale normale, escrocul Scott Lang se vede nevoit să îşi accepte latura eroică şi să vină în ajutorul mentorului său, cercetătorul Hank Pym, pentru a proteja secretul ce stă în spatele uimitorului costum Om-furnică. În ciuda obstacolelor numeroase şi aproape imposibil de depăşit, Pym şi Lang trebuie să născocească şi să ducă la îndeplinire un plan de acţiune care să le permită să salveze întreaga lume.

Omul-furnică

                Bineînţeles, de la primul contact cu costumul Scott, se vede chimia dintre aceştia. Misiunea trioului format din Scott, Hank şi Hope e de a-l opri pe Darren Cross de a vinde prototipul Yellowjacket „forțelor răului”.

Omul-furnică

                Deşi la capitolul acţiune îi lipseşte ceva, pot spune că distribuţia e foarte reuşită.

Paul Rudd e Scott Lang, un fost inginer de sistem la VistaCorp. Datorită unor alegeri foarte proaste ajunge la închisoare. După eliberare încearcă să devină pe făgaşul normal. Dar… Totul se va schimba când va deveni Omul-Furnică. Paul Rudd este cunoscut pentru comediile romantice și de aceea mi-a fost greu să mi-l imaginez în rol de super erou. Dar Rudd s-a achitat foarte bine de rol şi e imposibil să nu îndrăgești personajul pe care-l interpretează. Faţă de ceilalţi super eroi arhicunocuţi: Iron Man (foarte încrezut), Hulk (prea monstruos), Thor (foarte necizelat), Căpitanul America (prea corect), Scott Lang este un om obișnuit, cu un simț al umorului dezvoltat şi cu o inimă bună, capabil de orice pentru fiica sa;

scott

Evangeline Lilly e Hope van Dyne, fiica lui Hank Pym şi a lui Janet van Dyne. E la conducerea Pym Technologies şi-l ajută pe Darren Cross să preia conducerea companiei;

hope

Michael Douglas e Hank Pym, originalul Om Furnică, care a fost un mebru SHIELD până în 1989 când şi-a dat demisia pentru că aceştia îi voiau descoperirea. E primul film cu super eroi în care apare Michael Douglas;

hank

Corey Stoll e Darren Cross, fostul protejat al lui Hank Pym, care a creat versiunea militarizată a costumului Omul-furnică, intitulat Yelowjacket. El nu e un ticălos în adevăratul sens al cuvântului. Este un om de știință, nu foarte etic, care e supărat pe Hank Pym că nu i-a dezvăluit secretele, dorind astfel să se răzbune și să se îmbogățească;

darren

Bobby Cannavale e Paxton, logodnicul fostei soţii a lui Lang, Maggie. El e şi poliţist;

Nu uita sa citesti

Fast X

Related Posts

paxton

Judy Greer e Maggie, fosta soţie a lui Lang;

maggie

Michael Peña e Luis, fostul coleg de celulă al lui Lang;

Luis

Abby Ryder Fortson e Cassie Lang, fiica lui Scott.

cassie

                S-au folosit furnici adevărate la filmări? Peyton Reed ne răspunde: „S-au folosit furnici adevărate pentru probele de focalizare, dar ele a fost create de la zero”.

Omul-furnică

                Pentru a da credibilitate acţiunii, specialiştii de la Marvel au studiat felul în care personajele minuscule sunt afectate, fizic, de schimbările de masă. Rolul fizicii în film a fost esenţial.

Omul-furnică

                Peyton Reed spunea despre Scott Lang: „Scott este genul de tip care a făcut câteva alegeri foarte proaste în viaţă şi care, cred, este încântat să participe la un mare jaf, deşi nu este sigur că vrea să facă asta. El încearcă să schimbe lucrurile şi se chinuie să meargă pe calea care trebuie.”

Omul-furnică

                Pe Scott Lang îl putem compara cu Sam Wilson/Falcon, un om normal pe care costumul îl face super erou. Dar nu vă faceți probleme! În film vor avea un cameo Căpitanul America (Chris Evans), Peggy Carter (Hayley Atwell), Howard Stark (John Slattery) și chiar Winter Soldier (Sebastian Stan). Să nu-l uităm pe Stan Lee, care are câte un cameo în fiecare film MARVEL. 😉

Omul-furnică

                Dacă vreţi comedie, e filmul vostru. Dacă vreţi acţiune cu super eroi… E bine să aveţi aşteptări scăzute. Poate o să vă placă. Din punctul meu de vedere, a fost foarte lungă introducerea. În continuare vă invit să urmăriţi trailer-ul subtitrat al ultimului film MARVEL din acest an:

P.S.: Rămâneţi când începe genericul de final. Sunt două scene, una la mijloc şi una la final. Şi merită să rămâneţi. Veţi vedea cum va ajunge Omul-furnică în Căpitanul America 3: Războiul civil.

[review]

[rwp-review id=”0″]

Cmentariile sunt închise