“Peppermint”, gustul răzbunării

Din 21 septembrie la cinema. Distribuit de Vertical Entertainment

0

“Peppermint” este un film de acţiune regizat de Pierre Morel după un scenariu scris de Chad St. John.

Din distribuţie fac parte: Jennifer Garner, John Ortiz, John Gallagher Jr., Juan Pablo Raba şi Tyson Ritter.

Am văzut “Peppermint” la Cine Globe. Pelicula urmăreşte povestea lui Riley North, o femeie care îşi pierde familia în urma unui atac. Când descoperă că sistemul îi protejează pe ucigaşi, aceasta decide să îşi facă singură dreptate.

Regie, scenariu şi distribuţie

Riley North (Jennifer Garner) se trezeşte din comă şi îşi aminteşte că soţul şi fiica ei au fost ucişi brutal, chiar în faţa sa.

Deşi ea este capabilă să îi identifice pe cei care i-au omorât familia, sistemul de justiţie corupt îi protejează pe făptaşi şi îi lasă în libertate, spre şocul lui Riley.

Asasinii sunt membrii unui cartel de droguri condus de Diego Garcia (Juan Pablo Raba), un om fără scrupule care a cumpărat libertatea oamenilor săi.

Şocată de cele întâmplate şi de nedreptatea făcută de justiţie, Riley se hotărăşte să îşi facă singură dreptate.

Timp de 5 ani, ea se antrenează şi pune la cale un plan de răzbunare. La întoarcerea sa în SUA, Riley este o persoană nouă, dură, cu o serie de abilităţi de luptă şi de mânuire a mai multor arme, ţinta fiind asasinii, Diego Garcia, dar şi cei din sistem care au acceptat mita pentru a îi scăpa pe vinovaţi de închisoare.

Cu o premisă bună, Pierre Morel, cunoscut pentru lungmetraje precum – „District 13”, „From Paris with Love” sau „Taken” – reuşeşte să realizeze un film captivant, care te ţine cu sufletul la gură până la final, deşi poţi anticipa repede finalul.

“Peppermint” nu îşi propune să vină cu o acţiune complicată sau cu răsturnări de situaţie, ci mizează pe simplitate şi multă acţiune.

Tema abordată de peliculă este, desigur, tragică. Decesul unei familii în urma unui atac violent realizat de membrii unui cartel de droguri este un subiect cât se poate de dureros şi delicat; la care se adaugă corupţia din poliţie şi instanţele de judecată.

Oricine, cred, că poate înţelege durerea, furia şi neputinţa lui Riley, care, într-o noapte, pierde persoanele pe care le iubeşte cel mai mult pe lume. La scurt timp după această tragedie şi după ce petrece o lună în comă, ea este lovită din nou, însă, de această dată, de sistemul corupt.

Văzând că pe calea legală nu îşi poate face dreptate, Riley alege răzbunarea, care implică jafuri, lupte şi crime. Însă, o poate cineva condamna? Când sistemul optează pentru mită şi nedreptate, ce altceva ar fi putut să facă?

Jennifer Garner o interpretează excelent pe Riley North şi transmite, prin intermediul personajului său, emoţie, în special în prima parte a filmului, precum şi putere, duritate, îndemânare în mânuirea armelor şi în scenele de luptă. Cu siguranţă, i se potriveşte rolul acesta, de star al unei pelicule de acţiune.

Distribuit de Vertical Entertainment, “Peppermint” ajunge în cinematografe azi, 21 septembrie 2018. Vizionare plăcută!

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Postează un comentariu

avatar