Planeta maimuțelor: Războiul, maimuțele împreună puternice!

3

                Planeta maimuțelor: Războiul (War for the Planet of the Apes) e un film regizat de Matt Reeves după un scenariu scris de Reeves și Mark Bomback. E al treilea film și ultimul din reboot-ul seriei începută în 2011 cu Rise of the planet of the apes și continuată în 2014 cu Dawn of the planet of the apes. Am vizionat acest film în avanpremieră, ieri de la ora 19:00 la cinema Dacia Reșița și cu această ocazie țin să le mulțumesc organizatorilor pentru invitație.

                De-a lungul celor 2 filme l-am văzut pe Caesar (Andy Sekis) copil, apoi un tânăr adult, soț , tată, lider al comunității de maimuțe și un războinic curajos. L-am văzut c obținând victorii, înfrângeri și l-am văzut cu inima frântă fiind trădat de neamul său. Acum în ultimul capitol al acestei serii el se înfruntă cu posibilitatea extincției neamului. Va lupta pentru: libertate, familie și planetă. Din punctul meu de vedere e cel mai bun film al seriei și aș putea spune că e cel mai bun film pe care l-am vizionat în 2017.

                 În urmă cu cincisprezece ani, un experiment ştiinţific eşuat a dat naştere unei specii de maimuţe inteligente… şi unui virus care a fost pe punctul de a distruge rasa umană. Virusul Simian, după cum este cunoscut a adus umanitatea în pragul dispariţiei. Supravieţuitorii, printre puţinii oameni imuni la acest virus îi invidiau pe cei lăsaţi fără suflare… în timp ce maimuţele se bucurau de siguranţa şi prosperitatea pădurilor nordice din San Francisco…

                Odată cu apariţia civilizaţiei lor înfloritoare, maimuţele au prosperat în absenţa prezenţei omeneşti… până când au fost descoperite de un mic grup de supravieţuitori disperaţi, străduindu-se să pună bazele unei noi colonii umane. Coloniştii şi maimuţele se străduiau să coexiste. Însă pacea şi înţelegerea au fost spulberate de Koba, o primată care nu şi-a putut stăpâni setea răzbunării faţă de cei care l-au capturat în trecut. Caesar, liderul maimuţelor a încercat să restabilească pacea. Însă nu a existat cale de întoarcere de la lupta brutală care deja începuse.

                Coloniştii au început să trimită apeluri disperate după ajutor, neştiind dacă îi poate auzi cineva. Însă semnalul a fost recepţionat la 800 de mile depărtare de către Baza Comună Lewis – McChord, unde sute de soldaţi şi-au găsit refugiul după apocalipsa produsă de virus. Aceşti bărbaţi şi aceste femei reprezentau ceea ce rămăsese din Serviciile Militare Armate ale Statelor Unite ale Americii.  Răspunzând apelului, o divizie de luptă bine definită, condusă de un colonel decorat al Forţelor Speciale a fost trimisă pentru a se alătura luptei. Caesar împreună cu restul maimuţelor s-au retras în pădure, însă lupta dusă de către oameni a continuat, fiind determinaţi să nimicească odată pentru totdeauna rasa maimuţelor.

                Au trecut doi ani de la moartea lui Koba (Toby Kebbell) soldații conduși de colonel încă îl caută pe Caesar. Caesar și maimuțele se ascund cu succes în păduri, dar Colonelul și oamenii săi nu se dau batuți cu una cu două. Dar Caesar încasează o lovitură greu de suportat printr-o pierdere personală, iar o coardă sensibilă din interiorul său e atinsă. Setea de răzbunare e mai mare decât binele maimuțelor. Alături de urangutanul Maurice, prietenul său Rocket și gorila Luca (Michael Adamthwaite) vor trebui să lovească în inima inamicului. Pentru Caesar, e ultima luptă care trebuie dusă, iar pentru Colonel asta poate fi ultima șansă a umanității. Oare va deveni Caesar noul Koba? Oare din războiul care să dă în sinea sa cine va câștiga?! Rămâne să aflați vizionând acest film la cinema.

Andy Sekis e Caesar, regele noii specii de primate care au cunoscut o dezvoltare fulgerătoare când a venit vorba de capacitatea de a gândi, fiind un lider care duce o luptă crâncenă atât cu el însuși, cât și cu lumea din jur pentru a putea fi capabil să își ajute semenii în călătoria ireală. Atunci când Dawn of the planet of the apes a luat sfârșit, Caesar era deja prăpăstuit, deznădăjduit. Și-a încălcat majoritatea crezurilor și fundamentelor morale omorând o altă maimuță, pe prietenul său drag Koba, aruncându-l în abis;

Nu uita sa citesti

Fast X

Related Posts

Woody Harrelson e colonelul J. Wesley McCulloug, fiind probabil ultima speranță disperată a umanități. El e cel mai sumbru și întunecat coșmar al maimuțelor. Întărit și înrăit asemenea unei legende, asemenea unui războinic nemilos, colonelul renegat fără urme de scupule crede că el, însoțit de restul soldaților umani au un motiv întemeiat să se aventureze într-un război însângerat pentru a proteja ceea ce a mai rămas din rasa umană și să distrugă rasa maimuțelor aflată acum în floare;

Amiah Miller e fetița pierdută. E una din cele mai surprinzătoare aparații. Nu e nici maimuță, nici bărbat, ci e o fetiță cu un curaj nestăvilit. Ea va deveni o parte esențială din călătoria maimuțelor spre noua lor casă;

Steve Zahn e Maimuța rea (Bad ape), un cimpanzeu foarte inteligent care a evadat de la o grădină zoologică și care a încercat să își croiască drumul print-o lume aflată în continuă schimbare, învățând să comunice și să vorbească pe cont propriu;

Karin Konoval e urnagutanul Maurice, conștiința lui Caesar. Pe măsură ce Caesar se abate de la normele sale spirituale, cele mai apropiate maimuțe ale sale încearcă să își păstreze încrederea în liderul lor. Acest lucru se referă în special la Maurice, care încearcă să trezească în Caesar maimuța dreaptă, corectă și virtuoasă pe care o știe de fapt.

Terry Notary  e Rocket, mâna dreaptă a lui Caesar. Acum își găsește adevărata menire: să-l protejeze pe Caesar.Îi e alături pentru a-l susține, pentru a-l ajuta și pentru a-l  proteja atunci când acesta e pierdut.

                Mergi la cinema să vezi un film în care oamenii se războiesc cu maimuțele. Partea cea mai nasoală e că nu ții cu oamenii, ci cu animalele. Ele sunt mai umane decât noi. Acest film scoate în evidență răutatea din sufletul nostru. Dacă eu nu v-am convins să vizionați acest film la cinema, poate vă convinge trailer-ul. Eu unul abia aștept să se lanseze pe Blu-ray 3D să-l revăd.

Ps: Sunt foarte curios dacă Andz Serkins va primi o nominalizare la Oscar pentru acest rol.

3 Comentarii
  1. Boba Fett spune

    ”Andy Sekis e Caesar”
    ”Ps: Sunt foarte curios dacă Andz Serkins va primi o nominalizare la Oscar pentru acest rol.”

    Cineeee? Andz Serkins? Who’s that?
    Cred ca il cheama Andy SERKIS. 🙂

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata