Police academy, to serve and protect

70

                Police Academy (Academia de poliție) e un rameke după seria de filme Jandarmul. Cum Lui de Funnes a decedat în 1983, cei de la Warner Bros s-au gândit să facă și ei o serie de filme inspirate din seria de success franceză. Dacă seria Jandarmul a avut 6 filme, Police academy are 7 filme în serie. Din păcate în România nu a fost lansată această serie. Dacă ar fi să facu un top nu aș știi să-l fac. Pot să spun că primul e cel mai bun din serie. În rest… Poante peste poante care vă vor face să râdeți cu gura până la urechi și niște încurcă lume care rezolvă cazuri. Noi recruți ai poliției sunt:

Steve Guttneberg e cadetul Carey Mahoney, care se înscrie în academie pentru a scăpa de problemele cu autoritățile;

Michael Winslow e Larvell Jones, mașina umană se scos diferete sunete;

David Graf e Eugene Tackleberry al cărui vis e să tragă cu o armă;

Bubba Smith e Moses Hightower, un gigant care sare în ajutorul celor care au nevoie de el;

Marion Ramsey e Laverne Hooks, o persoană care vorbeștre în șoaptă;

Bruce Mahler e Douglas Fackler, predispus la accidente;

Donovan Scott e Leslie Barbara, un umfățel de care se ia toată lumea.

Police academy  (1984)

                Police academy (Academia de poliție) e primul film din această serie comică, regizată de Hugh Wilson după un scenariu scris de Neal Israel, Pat Proft și Hugh Wilson. Poliția are noi recruți. Îi poți numi neglijenți, nesimțiți, vulgari, dar nu-i chema când ai vreun necaz.

                Într-o metropolă care se confruntă cu o criminalitate din ce în ce mai ridicată, noul primarul, Mary Sue Beal, pe data de 4 martie 1984 a anunțatcă va schimba metodele de angajare a polițiștilor. Înălțimea, greutatea, sexul, educația sua forța fizică nu vor mai împiedeca recruții să se înscrie în Academia de Poliție. Sute de oameni care nici nu au visat vreodată să devină polițiști s-au înrolat imediat. Astfel, riguroasa școala este invadată de inadaptabili, tot felul de nebuni și ciudați. Evident, poliția și-a pierdut mințile.

                Dar, instructorii de aici nu se vor lăsa prea mult impresionați de poantele noilor recruți pentru că vor să scoată din ei polițiști adevărați… Printre noii cadeti se numara: Moses Hightower, Leslie Barbara, Laverne Hooks, Karen Thompson, Eugene Tackleberry, Larvell Jones și Carey Mahoney. Toată această echipă, împreună cu comandantul Lassard (George Gaynes) și cu locotenetul Harris (G.W. Bailey), trebuie să protejeze comunitate de huligani. Doar că toate acțiunile vor rezulta cu un adevărat haos și hohote de râs.

Știați că?!

i) La audiții Steve Guttenberg a purtat o cămașă veche de poliție care a aparținut taălui său Stanley Guttenberg, care în realitate a fost un ofițier de poliție în New York;

ii) Michael Winslow (Jones), David Graf (Tackleberry) și George Gaynes (comandantul Lassard) sunt singurii actori care au jucat în toate cele 7 filme din seria Police academy. Winslow nu s-a oprit aici și a jucat și în serialul realizat în 1997;

iii) Cadeții Leslie Barbara (Donovan Scott), Karen Thompson (Kim Cattrall) și George Martín (Andrew Rubin) apar doar în acest film.

Police Academy 2: Their First Assignment (1985)

                Police Academy 2: Their First Assignment (Academia de poliție 2: Prima lor misiune) a fost regizat de Jerry Paris, după un scenariu scris de Barry W Blaustein și David Sheffield. Aveți grijă! Gașca nebună trebuie să oprească infracțiunile în cartierul cu cea mai mare infracționalitate. Dar avem o problemă. Sunt cei mai slabi polițiști din univers.

                Orașul e un loc periculos. Absolvenții Avademiei de Poliție, promoția 1984, sunt un grup de femei și bărbați hotărâți gata pentru prima lor misiune. Dar orașul e pregătit pentru ei?

                Carey Mahoney împreună cu prietenii săi: Larvell Jones, Eugene Tackleberry, Moses Hightower, Laverne Hooks și Douglas Fackler sunt repartizați într-un sector care are cea mai mare rată a criminalității. Ei vor trebui să facă echipă cu câte un polițist din secția 16, care se află sub comanda Capitanului Pete Lassard (Howard Hesseman), fratele mai tânăr al comandantului academiei, Eric Lassard. Oficial, căpitanul Pete Lassard conduce cea mai prostă secție de poliție din oraș: spargeri 48%, jafuri armate 20%, vandalisme 44%.

                Șeful Henry Hurst (George R. Robertson) i-a spus lui Pete, că dacă rata criminalității în acel sector nu scade, atunci Pete nu va mai fi căpitan. Locotenentul Mauser (Art Metrano) nu vrea ca aceștia să reușească acest lucru, deoarece acesta vrea să-i ia locul lui Pete. Un pas mare spre a micșora rata criminalității ar fi oprirea unei bande locali de huligani, condusă de Zed McGlunk (Bobcat Goldthwait). Mauser nu e însă deloc dornic să-i vadă pe absolvenți ducându-și misiunea la bun sfârșit, astfel că va face totul să le zădărnicească eforturile. Din păcate (pentru el), Mahoney și echipa sa pregătesc o răzbunare pe cinste, în timp ce merg după Zed.

                Știați că?!

i) Steve Guttenberg fost aproape să nu joace în această contunare pentru că nu a fost mulțumit de cum e prezentat personajul său în scenariu. După câteva rescrieri ale scenariului și un salriu mărrit, Guttneberg a fost fericit să-i dea din nou viață lui Mahoney;

ii) E singurul film din serie în care apare Pete Lassard. Howard a fost rugat să revină și în continuări dar a refuzat spunând că regretă că a jucat în acest film;

 iii) Confrom spuselor lui Bubba Smith, acesta a câștigat mai mulți bani din aceste filme decât a câștigat în 10 ani jucând ca profesionist fotbal american.

Police Academy 3: Back in Training (1986)

                Police Academy 3: Back in Training (Academia de poliție 3: Înapoi la școală) a fost regizat de Jerry Paris după un scenariu scris de Gene Quintano. Față de seria Jandarmul care a avut același regizor, seria Police academy are de fiecare dată alt regizor. Excepție sunt partea a 2-a și a 3-a care ș-au avut regizor pe Jerry Paris.

                De această fată fondurile pentru poliție sunt reduse. Guvernatorul Neilson (Ed Nelson) anunță că una dintre cele 2 academii de poliție ale orașului, va trebui să fie închisă. Pentru a fi dreptate, Neilson anunță o competiție, care va determina care dintre cele două academii va rămâne deschisă.

                Comandatul Eric Lassard cheamă câțiva din absolvenții academiei pentru a-I antrena pe noii cadeți, sperând că va întrece academia rivală, condusă de comandantul Mauser. Noi instructori ai lui Lassard, sunt foștii studenți ai academiei: Carey Mahoney, Eugene Tackleberry, Moses Hightower, Debbie Callahan, Larvell Jones, Laverne Hooks și Douglas Fackler. Printre noii studenți ai academiei lui Lassard fac parte: Nogata (Brian Tochi), Karen Adams (Shawn Weatherly), Bud Kirkland (Andrew Paris) cumnatul lui Tackleberry, Sarah (Marcia Watkins), Hedges (David Huband), fostul lider al huliganilor, Zed și colegul de cameră al acestuia, Sweetchuck (Tim Kazurinsky).

                Pentru a putea crește șansele academiei sale de a câștiga lupta, Mauser îi convinge pe doi dintre ofițerii lui Lassard, Kyle Blanks (Brant van Hoffman) și Chad Copeland (Scott Thomson), să-l trădeze pe acesta și să-l ajute pe Mauser. Competiția devine mai complicată atunci când marina locală este jefuită de o gașcă de hoți, care sunt îmbrăcați ca niște conducatori de autobuze.

                Știați că?!

i) Bobcat Goldthwait a declarat într-un interviu că a fost considerat un actor dificil pe platourile de filmare. Le-a dat o sugestie producătorilor ca răufăcătorii din scena finală de urmărire să fie aceeași din al 2-lea film din serie. Lui Bobcat i s-a spus să-și spună replicile, și că nu l-au plătit să le scrie;

ii) Bubba Smith a aflat că trebuie să poarte o roechie și perucă în momentul în care a ajuns să filmeye scena cu furtul de poșetă. Lui Smith i s-a cerut să-și radă mustața, dar a refuzat, așa că scena a fost filmată din spate;

iii) Leslie Easterbrook (Callahan) a avut nevoie de doar 4 ore să învețe cum să meargă cu ski jet-ul.

Police Academy 4: Citizens on Patrol (1987)

Nu uita sa citesti

Wish

Napoleon

                Police Academy 4: Citizens on Patrol (Academia de poliție 4: Cetățenii în alertă) a fost regizat de Jim Drake după un scenariu scris de Gene Quintano. E ultimul film în care Steve Guttenberg îl interpretează pe Carey Mahoney. Pe uscat, pe mare sau un aer nu există un loc sigur ca să te protejeze de ei!

                Comandatul Eric Lassard decide că forțele din poliție sunt în număr mic și astfel devin suprasolicitate, așa că vine cu ideea de a recruta voluntari civili, pentru a lucra cot la cot cu ofițerii poliție într-un program numit COP „Cetățenii în alertă”. Carey Mahoney impreuna cu prietenii sai, Moses Hightower, Larvell Jones, Eugene Tackleberry, Laverne Hooks si Debbie Callahan sunt responsabili de antrenarea civililor. Trebuie să-I transforme pe locuitorii orașului în cetățeni vigilenți, ceea ce e cam imposibil având în vedere cum își duc la capăt bravii absolvenții Academiei misiunile.

                Din grupul civililor fac parte Tommy „House” Conklin (Tab Thacker), Lois Feldman (Billie Bird), Kyle Ault (David Spade) și Arnie (Brian Backer). Căpitanul Thaddeus Harris vrea să-i ia slujba lui Lassard, și din acest motiv vrea ca programul COP să dea greș. Dar Harris împreună cu ajutorul lui Proctor (Lance Kinsey), sunt cei care strică lucrurile din greșeală, permițându-le din greșeală fiecărui deținut din sectorul 19 al închisorii, să evadeze. Totul va depinde acum de polițiști și de cetățenii vigilenți pentru a readuce lucrurile pe făgașul normal.

                Știați că?!

i) Bobcat Goldthwait și Tim Kazurinsky au fost aduși în ultimul moment pentru a-l înlocui pe Bruce Mahler (Fackler), care nu a mai vrut să revină pentru că nu a fost plătit cu cât a cerut. Astfel, acest personaj a fost omis din benzile desenate și serialul Police Academy: The Series;

ii) Sharon Stone a fost o fană a acestei serii. Dar divorțul a făcut-o să-și dorească să joace în acest film. S-a distrat la filmări și ieșind cu acești comici a ajutat-o să treacă peste divorț. Aceasta a fost cea mai bună terapie pentru ea. Ea se va face remarcată în 1992 cu Basic instinct care se va lansa și în România pe Blu-ray în această lună;

iii) Tony Hawk a spus că e singurul loc de muncă de unde a fost concediat. Hawk trebuia să fie dublura lui David Spade, dar din cauză că era prea înalt a fost concediat.

E unicul film din serie care a primit o nominalizare la Zmeura de Aur pentru cel mai prost cântec orginal: „ Let’s go to heaven in my car”.

Police Academy 5: Assignment Miami Beach (1988)

                Police Academy 5: Assignment Miami Beach (Academia de polţie 5: Misiunea Miami Beach) a fost regizat de Alan Myerson după un scenariu scris de Stephen Curwick. Steve Guttenberg nu a putut să-i revină în rolul lui Mahoney pentru că în acelaşi timp când se filma Police academy 5, el juca în comedia Three men and a baby. Producătorii au decis să aducă un alt actor în locul său, acesta fiind Matt McCoy, care îl va interpreta pe Nick Lassard, nepotul lui Eric Lassard.

                Comandatul Eric Lassard, şeful academiei de poliţie, a ajuns la vârsta la care trebuie să iasă la pensie, spre fericirea căpitanului Thaddeus Harris, care plănuieşte să-i ia locul lui Lassard. Lassard, împreună cu un student priceput, care a terminat academia, călătoresc spre Miami pentru o ceremonie specială, unde Lassard va fi numit, în cadrul unei convenţii, „Ofițerul de poliție al deceniului”. În călătoria spre Miami, împreună cu Lassard vor merge şi Eugene Tackleberry, Larvell Jones, Debbie Callahan, Laverne Hooks, Thomas „House” Conklin și comisarul Henry Hurst împreună cu Harris și ajutorul acestuia, Proctor.

                Un hoț de diamante pe nume Manny (Tom Kouchalakos), încearcă să scoată diamantele furate din țară, într-o servietă. În aeroportul din Miami însă, servieta lui Manny este schimbată din greșeală cu servieta identică a lui Lassard. Acest lucru duce la răpirea lui Lassard și a lui Harris de către Manny împreună cu două ajutoare, Julio (Ruben Rabasa) și Pete (Angie Reno). Acum, toată lumea, inclusiv nepotul lui Lassard, sergentul Nick Lassard, sunt pe urmele răpitorilor.

                Știați că?!

i) Steve Guttenberg a refuzat să-l interpreteze pe Mahoney și în celelalte continuări. 2 decenii mai târziu, într-un interviu a spus că regretă că a refuzat să apară în continuări și acum se află printre puținii oameni care încearcă să mai facă un film Police Academy;

ii) Bobcat Goldthwait nu l-a mai intepretat pe Zed pentru că nu s-a înțeles cu producătorii în privința salariului. Din această cauză producătorii au decis că nu are niciun rost să-l readucă pe Sweetchuck fără Zed, și astfel nici Tim Kazurinsky nu a mai jucat în acest film;

iii) Majoritatea scenelor în care joacă Matt McCoy sau fost scrise pentru Steve Guttenberg.

Police Academy 6: City Under Siege (1989)

                Police Academy 6: City Under Siege (Academia de poliție 6: Orașul în stare de asediu) a fost regizat de Peter Bonerz după un scenariu scris de Stephen Curwick. A avut un debut de doar 4 milioane de dolari în săptămâna de lansare și acesta a fost momentul în care această franciză și-a început declinul. Ultimul film se va lansa abia peste 5 ani și va fi un eșec, punând capăt acestei serii.

                O serie de jafuri au avut loc într-unul din cartierele din orașul Wilson Heights, toate jafurile fiind realizate de către trei escroci. Harris s-a transferat în cartierul Wilson-Heights  şi conduce proria secţie de poliţie. Bineînţeles el se ocupă de aceste cazuri. În timp ce stă la pândă alături de Proctor, banda formată Wilson-Heights din Ace (Gerrit Graham), Flash (Brian Seeman) și Ox (Darwyn Swalve), le scapă polițiștilor printre degete.

                Primarul le dă ordin lui Harris și Proctor să lucreze alături de comandantul Lassard pentru a prinde banda de infractori. Lassard formează o echipă de 7 oameni: Hightower (Bubba Smith), Tackleberry (David Graf), Jones (Michael Winslow), Hooks (Marion Ramsey), Callahan (Leslie Easterbrook), Fackler (Bruce Mahler) și Nick Lassard (Matt McCoy).  Interesele sunt în continuă creştere, atunci când comandantul Lassard este acuzat că este mintea din spatele jafurilor, iar acum echipa trebuie să-i spele cureţe numele. Oare cine e minte criminală din spatele jafurilor? Cu siguranţă veţi fi surprinşi când veţi vedea cine e mintea criminală din spatele jafurilor.

                Ştiaţi că?!

i) În timpul filmului primarul îşi uită cuvintele şi se încurcă în timp ce vorbeşte. Scenariul nu prevedea aşa ceva, dar Kenneth Mars a improvizat;

ii) Brian Seeman (Flash) a fost gimnast de profesie, aşa că a fost lăsat să-şi facă singur cascadoriile;

iii) A fost luată în condsiderare ca următoare continuare să fie filmată în URSS. Cum aprobarea a venit abia peste 5 ani, acţiunea ultimului film din serie va avea loc în URSS.

Police Academy: Mission to Moscow (1994)

                Police Academy: Mission to Moscow (Academia de poliţie: Misiune la Moscova) e ultimul film din această serie. A fost regizat de Alan Matter după un scenariu scris de Ransolph Davis și Michele S Chodos. E filmul de debut al lui Claire Forlani.

                Șeful mafiei ruse, Konstantine Konali (Ron Perlman), spală bani sub pretextul unei afaceri legitime. Afacerea: un joc video care te face dependent și care îi permite lui Konali să spargă orice sistem de securitate controlat de către un computer pe care a fost jucat jocul, rezultând o serie de jafuri majore. Disperat din cauza lui Konali, Comandantul Alexandrei Nikolaivich Rakov (Christopher Lee), caută ajutor din America. Rakov decide să aducă pe cineva pe care a întâlnit la o convenție, în urmă cu o lună.

                Această persoană este nimeni alta decât, comandantul Eric Lassard. Lassard își pune la curent echipa, în legatura cu misiunea din Rusia, apoi pleacă spre Moscova. Împreună cu Lassard pornesc în această misiune sergentul Larvell Jones, sergentul Eugene Tackleberry, căpitanul Debbie Callahan, cadetul Kyle Connors (Charlie Schlatter) și căpitanul Thaddeus Harris. În timp ce aceștia plănuiesc capturarea lui Konali, acesta găsește creează o nouă versiune, mai bună a jocului, atât de bună, încât poate dobora orice sistem de securitate din lume, inclusiv sistemul care protejează datele care aparțin puterilor lumii. Singura problemă?! Comandantul Eric Lassard se suie în „prima” mașină la aeroport și se desparte de grup.

                Știați că?

i) Bubba Smith inițial și-a dat acordul să-l joace pe Hightower în acest al 7-lea film. Dar Marion Ramsey nu a fost contactă să o reprezinte din nou pe Hooks. Bubba știa că Marion avea probleme finaciare și că a luat niște bani cu împrumut. Bubba i-a promis că va încerca să vorbească cu producătorii. Cum Hooks nu apărea în scenariu, nu Marion nu a putut să se alăture distribuției. În apărarea lui Marion, Bubba astfel a decis să nu mai joace în film. Astfel a imitat gestul făcut în primul film din serie în care Hightower trebuie să părăsească academia după ce o apără pe Hooks;

ii) Cum Bubba Smith nu a mai revenit, scenele scrise pentru el le-au revenit celorlalți acotri. Acestea sunt:

1) Tackleberry sparge ușa de la camera de hotel unde e cazat Lassard;

2) Callahan bate infractorii cu o scândură de lemn, în timp ce e deghizată ca muncitor în construcții;

3) Harris poartă pe scenă o fustă de balet în timpul reprezentației Lebăda neagră;

4) Jones deschide seiful lui Konali;

5) Jones se dechizează ca barman în casino-ul de pe vasul lui Konali;

iii) În timpul unei acrobații cu bicicleta, Michael Winslow din greșeală a transmis sunete comice pe un canal militar. Când militarii au investigat, l-au recunoscut pe Winslow din celelalte filme.

După cum spuneam seria Police academy nu s-a lansat în România, dar poate fi cumpărată de AICI pe DVD cu subtitrare în limba română.

70 Comentarii
 1. TracyVor spune

  farmacia online migliore: kamagra gel – farmacia online senza ricetta

 2. TracyVor spune

  comprare farmaci online con ricetta: kamagra gold – farmacia online migliore

 3. Sonnyvuh spune

  farmacie online affidabili: kamagra gel – acquistare farmaci senza ricetta

 4. TracyVor spune

  viagra online in 2 giorni: alternativa al viagra senza ricetta in farmacia – miglior sito per comprare viagra online

 5. TracyVor spune

  farmacie online affidabili: farmacia online miglior prezzo – migliori farmacie online 2023

 6. TracyVor spune

  acquisto farmaci con ricetta: cialis generico – farmacie online autorizzate elenco

 7. SidneyMearf spune

  http://avanafilit.icu/# acquistare farmaci senza ricetta

 8. TracyVor spune

  acquisto farmaci con ricetta: Tadalafil generico – farmacie online sicure

 9. TracyVor spune

  viagra 100 mg prezzo in farmacia: viagra senza ricetta – viagra acquisto in contrassegno in italia

 10. TracyVor spune

  migliori farmacie online 2023: farmacia online migliore – farmacia online migliore

 11. TracyVor spune

  farmacie online affidabili: farmacia online miglior prezzo – farmacie on line spedizione gratuita

 12. TracyVor spune

  farmacie online autorizzate elenco: farmacia online più conveniente – farmacie on line spedizione gratuita

 13. SidneyMearf spune

  https://kamagrait.club/# farmacie online autorizzate elenco

 14. TracyVor spune

  top farmacia online: kamagra oral jelly – migliori farmacie online 2023

 15. TracyVor spune

  farmacia online: cialis generico consegna 48 ore – farmacia online più conveniente

 16. TracyVor spune

  farmacia online: avanafil spedra – farmacia online più conveniente

 17. Sonnyvuh spune

  acquisto farmaci con ricetta: Farmacie a roma che vendono cialis senza ricetta – farmacia online piГ№ conveniente

 18. TracyVor spune

  acquisto farmaci con ricetta: kamagra – comprare farmaci online con ricetta

 19. TracyVor spune

  viagra consegna in 24 ore pagamento alla consegna: viagra online siti sicuri – esiste il viagra generico in farmacia

 20. TracyVor spune

  dove acquistare viagra in modo sicuro: pillole per erezioni fortissime – viagra acquisto in contrassegno in italia

 21. SidneyMearf spune

  http://tadalafilit.store/# farmacie online affidabili

 22. TracyVor spune

  comprare farmaci online con ricetta: farmacia online più conveniente – acquisto farmaci con ricetta

 23. TracyVor spune

  comprare farmaci online all’estero: comprare avanafil senza ricetta – comprare farmaci online all’estero

 24. Sonnyvuh spune

  farmacia online miglior prezzo: Dove acquistare Cialis online sicuro – farmacia online piГ№ conveniente

 25. TracyVor spune

  acquistare farmaci senza ricetta: avanafil prezzo in farmacia – acquisto farmaci con ricetta

 26. TracyVor spune

  farmacia online più conveniente: kamagra oral jelly – farmacia online migliore

 27. SidneyMearf spune

  http://farmaciait.pro/# farmacia online miglior prezzo

 28. Malisa Viser spune

  Wow! Thank you! I always needed to write on my blog something like that. Can I include a portion of your post to my blog?

 29. TracyVor spune

  pillole per erezione immediata: viagra online siti sicuri – cialis farmacia senza ricetta

 30. MichaelMuh spune

  cost of clomid pills: where to buy cheap clomid without insurance – how can i get clomid tablets

 31. MichaelMuh spune

  paxlovid pharmacy: Paxlovid buy online – paxlovid buy

 32. MichaelMuh spune

  wellbutrin drug: Wellbutrin online with insurance – wellbutrin 300 mg no prescription online

 33. Mathewfug spune

  paxlovid generic https://paxlovid.club/# paxlovid generic

 34. MichaelMuh spune

  can you buy ventolin over the counter in australia: ventolin with out prescription – ventolin 200

 35. MichaelMuh spune

  buy wellbutrin australia: Buy Wellbutrin XL online – wellbutrin rx online

 36. Donaldvicle spune

  https://wellbutrin.rest/# wellbutrin xl 150mg
  paxlovid covid [url=http://paxlovid.club/#]paxlovid price[/url] paxlovid pill

 37. MichaelMuh spune

  paxlovid buy: Paxlovid buy online – paxlovid covid

 38. DanielHet spune

  no prescription online pharmacy [url=http://buydrugsonline.top/#]buy medicine online[/url] overseas pharmacies shipping to usa

 39. RobertScunk spune

  reputable indian pharmacies: india online pharmacy – buy prescription drugs from india

 40. RichardDoorm spune

  mexican pharmacy online no prescription: cheap drugs online – internet pharmacy

 41. RobertScunk spune

  buying prescription drugs in mexico: mexico pharmacy – mexico pharmacies prescription drugs

 42. DanielHet spune

  world pharmacy india [url=https://indiapharmacy.site/#]top online pharmacy india[/url] india pharmacy

 43. RichardDoorm spune

  canadian pharmacies that sell viagra: Mail order pharmacy – online pharmacy no prescriptions

 44. RobertScunk spune

  best canadian pharmacy online: safe online pharmacy – canada pharmacy online

 45. Scottscoof spune

  buy cipro online canada: ciprofloxacin without insurance – buy cipro online canada

 46. Charlesthera spune

  buy cipro online without prescription [url=https://ciprofloxacin.men/#]buy ciprofloxacin over the counter[/url] where can i buy cipro online

 47. Scottscoof spune

  buy cipro online without prescription: ciprofloxacin without insurance – where can i buy cipro online

 48. Charlesthera spune

  buy zithromax online fast shipping [url=https://azithromycin.bar/#]buy zithromax canada[/url] where can i purchase zithromax online

 49. Scottscoof spune

  order lisinopril: buy lisinopril online – lisinopril 40 mg india

 50. Charlesthera spune

  ciprofloxacin generic [url=http://ciprofloxacin.men/#]buy ciprofloxacin over the counter[/url] ciprofloxacin

 51. Scottscoof spune

  buy ciprofloxacin: cipro online no prescription in the usa – buy cipro online without prescription

 52. Charlesthera spune

  п»їcipro generic [url=http://ciprofloxacin.men/#]Ciprofloxacin online prescription[/url] cipro 500mg best prices

 53. Scottscoof spune

  doxycycline 200mg price in india: doxycycline 100mg acne – doxycycline price singapore

 54. Charlesthera spune

  200 mg doxycycline [url=http://doxycycline.forum/#]Buy doxycycline for chlamydia[/url] doxycycline 100mg capsules buy

 55. Scottscoof spune

  lisinopril 3972: buy lisinopril online – price of lisinopril 30 mg

 56. RichardDiz spune

  medicine erectile dysfunction [url=https://edpills.monster/#]best erectile dysfunction pills[/url] best over the counter ed pills

 57. JuliusZemia spune

  https://levitra.icu/# buy Levitra over the counter

 58. RichardDiz spune

  sildenafil 110 mg capsule [url=http://sildenafil.win/#]buy sildenafil australia[/url] sildenafil 80 mg

 59. JuliusZemia spune

  http://tadalafil.trade/# tadalafil mexico

 60. RichardDiz spune

  super kamagra [url=http://kamagra.team/#]Kamagra 100mg price[/url] Kamagra tablets

 61. JuliusZemia spune

  http://sildenafil.win/# 80 mg sildenafil

 62. RichardDiz spune

  where to get sildenafil [url=http://sildenafil.win/#]sildenafil citrate 100mg[/url] sildenafil online buy india

 63. JuliusZemia spune

  http://tadalafil.trade/# tadalafil 10 mg canadian pharmacy

 64. RichardDiz spune

  ed medications online [url=https://edpills.monster/#]non prescription ed pills[/url] best non prescription ed pills

 65. MosheRip spune

  http://mexicopharm.shop/# mexican mail order pharmacies
  how to get prescription drugs without doctor [url=http://withoutprescription.guru/#]prescription drugs without doctor approval[/url] viagra without a doctor prescription

 66. DavidWet spune

  https://edpills.icu/# new treatments for ed

 67. MosheRip spune

  http://mexicopharm.shop/# mexican rx online
  best ed pills non prescription [url=https://withoutprescription.guru/#]ed meds online without prescription or membership[/url] discount prescription drugs

 68. DavidWet spune

  https://withoutprescription.guru/# best ed pills non prescription

 69. MosheRip spune

  https://canadapharm.top/# canadian pharmacy oxycodone
  п»їlegitimate online pharmacies india [url=https://indiapharm.guru/#]best online pharmacy india[/url] indian pharmacies safe

 70. Josephbruic spune

  https://withoutprescription.guru/# ed meds online without doctor prescription

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata