Predators, a început vânătoarea

Cei mai periculoși criminali ai planetei... Doar că nu e planeta noastră

0

                Predators este un SF lansat în 2010 și al 3-lea film din seria Predator. De regie s-a ocupat Nimród Anta, iar scenariul a fost scris de Alex Litvak și Michael Finch. Filmul este o continuare a filmului din 1987 Predator. Producătorul Robert Rodriguez a ales numele acestui film Predators la fel cum al doilea film din franciza Alien s-a numit Aliens. Titlul Predators este destinat să aibă o dublă semnificație, în sensul că se referă atât la creaturile extraterestre din film, precum și la grupul de oameni care se ridică împotriva lor.

                Mercenarul Royce este răpit de extratereștri, creaturile cunoscute sub numele de Predatori. El este eliberat pe o planetă din Galaxie, care este un fel de rezervație pentru „vânătoare”. Ajunge să fie conducătorul unui grup format din puşcăriaşi, componenţi ai unor plutoane de execuţie, criminali în serie căutaţi de FBI, traficanţi de droguri, yakuza sau soldaţi de comando. Din cine e formată echipa?

Adrien Brody e Royce, un mercenar şi soldat american care va ajunge liderul grupul care va lupta împotriva predatorilor;

Topher Grace e doctorul Edwin, care a fost în trecut un criminal în serie aflat pe lista celor mai căutaţi infractori a FBI-ului;

Danny Trejo e Cuchillo, un mexican care a făcut parte dintr-un cartel al drogurilor;

Mahershala Ali e Mombasa, un fost comandant al unui pluton de execuţie din Sierra Leone;

Louis Ozawa Changchien e japonezul Hanzo, un fost asasin yakuza şi ninja;

Oleg Taktarov e rusul Nikolai, un fost soldat într-o trupă de comando

Alice Braga e sud-americanca Isabelle, un lunetist din foţele speciale;

Nu uita sa citesti

Teambuilding

Walton Goggins e Stans, un condamnat la închisoare foarte periculos;

                În timp ce luptă pentru a supraviețui împotriva acestor creaturi, se întâlnesc cu un soldat american cunoscut sub numele de Noland (Laurence Fishburne), care a fost adus pe planetă cu ani în urmă tot pentru ca extratereștrii să se joace cu el, dar care a reușit să supraviețuiască ascunzându-se într-o peșteră.

                Adrien Brody s-a adaptat excelent la cerinţele rolului mercenarului Royce şi a recurs la o mulţime de sacrificii pentru a interpreta cât mai convingător partitura ce i-a fost încredinţată. A evitat hotelurile luxoase şi a trăit timp de câteva săptămâni într-o baraca igrasioasă din mijlocul junglei pentru a intra în atmosfera proiectului. Toată stima şi respectul pentru că s-a dedicat rolului, dar filmul e slab.

                În primul rând, îmi vine greu să cred că există o planetă în galaxie în care aerul să fie respirabil ca pe Pământ. Ideea ca un număr de prădători de pe Pământ să fie răpiți și lăsați pe această planetă să se vâneze cu predatorii… Pe bune?! În al doilea rând, lipsește cel ce creează premisa conflictuală. Durează jumătate de oră până începe acțiunea.  Scenariul e liniar și static, cu câteva surprize strecurate pe ici pe colo.

                Măcar filmul original a fost un hybrid între un film comando tradițional și o luptă cu un extraterestru, dar acțiunea a avut loc pe Pământ. Aici au încercat să imite primul film al seriei, dar pe altă planetă și cu mai mulți predatori.

                Predators s-a lansat în România pe Blu-ray și DVD.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata