Predator, cum ucizi un extraterestru?

Dacă sângerează, îl putem ucide...

0

                Predator e un film SF lansat în 1987, regizat de John McTiernan după un scenariu scris de Jim şi John Thomas. Scenariul a fost scris în 1985, sub titlul de lucru Hunter. Reacțiile inițiale ale criticilor la adresa filmului Predator au fost împărțite, criticile concentrându-se asupra scenariului subțire. Cu toate acestea, în anii următori, atitudinea criticilor față de film s-a îmbunătățit, Predator apărând pe o serie de liste cu cele mai bune filme. A mai avut parte de 2 continuări, Predator 2(1990) şi Predators (2010). Din păcate, al doilea film al seriei nu s-a lansat deloc în România, iar în 2018 se va lansa un nou film din această serie regizat de Shane Black (care are rolul unui soldat în acest film).

                O navă spaţială extraterestră intră în atmosfera Pământului și coboară spre America Centrală. După aceea, Maiorul Alan „Dutch” Schaefer (Arnold Schwarzenegger) sosește în Guatemala, însoțit de echipa sa de elită pentru o operațiune de salvare a unui ministru care a fost răpit de către forțele de gherilă din Val Verde. Vechiul amic al lui „Dutch”, acum angajat al CIA, George Dillon (Carl Weathers), sosește în calitate de om de legătură și se alătură echipei: Mac Eliot (Bill Duke), Blain Cooper (Jesse Ventura), Billy Sole (Sonny Landham), Jorge „Poncho” Ramirez (Rihard Chaves) și Rick Hawkins (Shane Black).

                Doar că după ce reușesc să distrugă tabăra rebelilor puternic apărată, echipa se îndreaptă spre punctul de extracție, fiind urmărită de către o creatură necunoscută. Creatura e de fapt extraterestrul numit Predator. Acesta se folosește de vederea termică pentru a-și identifica victimile. E ca un cameleon care își schimbă culoarea. Ai senzația că jungla te atacă. Va fi o luptă pe viață și pe moarte, echipa de comando fiind decimată de acest predator.

                Ca scenariu, să spunem că nu excelează. E ca un film de comando, doar că de data asta vânatul e un extraterestru. Și dacă îl ai pe Arnold Schwarzenegger în rol principal, care se luptă pe viață și pe moarte cu extraterestrul, nu mai ai nevoie de nimic. Filmul a beneficiat de conversia 3D în post producție.  Dar versiunea 3D conține și versiunea 2D. Față de DVD, se vede o îmbunătățire clară a imaginii. Peisajele din America Centrală sunt superbe (mult mai colorate decât pe DVD). E un adevărat deliciu să urmărești o vânătoare în junglă. Am fost dezamăgit că nu am aflat de ce a venit Predator pe Pământ.

Nu uita sa citesti

                JCVD (Jean-Claude Van Dame) a trecut printr-un moment amuzant. Ajuns de numai câțiva ani în Statele Unite și dornic să își arate talentul în artele marțiale, a nimerit într-un costum de monstru, în prima variantă de producție a lui Predator. JVCD nu a avut habar ce presupune rolul său și s-a trezit îmbrăcat în costumul roșu al lui Predator. Monstrul extraterestru avea inițial o înfățișare ce a ducea mai degrabă cu un homar, culoarea roșie fiind necesară pentru realizarea efectelor speciale, făcându-l pe Predator invizibil. Actorul a fost extrem de iritat de situație (spera să își poată măsura puterile cu Schwarzenegger) a considerat costumul nepotrivit și extrem de incomod, astfel că a fost ulterior înlocuit de Kevin Peter Hall, când aspectul creaturii a fost modificat în cel cu care suntem astăzi familiarizați.

                Predator a primit o nominalizare la premiul Oscar pentru cele mai bune efecte vizuale.

                Predator s-a lansat în România pe Blu-ray 3D și DVD.

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Postează un comentariu

avatar