Alvin și veverițele 2, competiția

                Alvin și veverițele 2, titlu original Alvin and the Chipmunks: The Squeakquel, s-a lansat în 2009 și e continuarea succesului din 2007. Filmul a fost regizat de Betty Thomas, iar de scenariu s-a ocupat același Jon Vitti. Din punctul meu de vedere, e cel mai bun film din serie pentru că aduce ceva nou. Vom face cunoștință cu trioul feminin „The Chipettes”.  Nu doar din punctul meu de vedere e cel mai bun film din serie, ci și din punctul de vedere al fanilor, deoarece la un buget de 70 de milioane de dolari, această continuare a avut încasări mondiale de 443 milioane de dolari, cele mai mari încasări din serie.

Alvin și veverițele 2

                Din cauza ghiduşiilor lui Alvin de pe scenă, managerul Dave Seville ajunge în spital, la Paris. De veverițe va avea grijă vărul său, Toby. Cei trei masculi de veveriță trebuie să meargă ca orice copii obișnuiți la școală. În vreme ce veverițele se acomodează cu noul stil de viață în mijlocul elevilor de la școală, Ian Hawke mănâncă din gunoaie încercând să descopere animale talentate, care să poată cânta și dansa. Ca prin minune, la el vin 3 femele veveriță înzestrate din punct de vedere muzical, pe care intenționează să le transforme în vedete pentru a se răzbuna astfel pe Alvin, Simon și Theodore.

Alvin și veverițele 2

                Între timp, din cauza reducerilor bugetare, școala e în pericol să piardă apreciatul cerc de muzică. În fiecare an, inspectoratul sponsorizează un concurs de muzică, iar școala câștigătoare primește un premiu de 25.000 de dolari. Astfel, directoarea Dr. Rubin le nominalizează pe veverițe să reprezinte școala. Doar că… nu va fi așa simplu pentru că Ian înscrie veverițele femele la aceeași școală, iar școala va fi reprezentată de câștigătoarea concursului dintre cele 2 echipe. Așa că pregătiți-vă pentru COMPETIȚIE! Problema nu e așa simplă, căci pentru a se integra vor apărea și probleme între cei 3 frați. Cum se va termina această aventură veți afla urmărind acest film.

Alvin și veverițele 2

Zachary Levi e Toby, verișorul lui Dave. Toby e un maniac al jocurilor video, total pe dinafară când vine vorba de creşterea copiilor, iar Alvin, Simon şi Theodore, mereu puşi pe prostii, nu-i uşurează deloc viaţa;

toby

Wendie Malick e directoarea Dr. Rubin, un fan înfocat al veverițelor care încearcă să salveze cercul de muzică al școlii;

rubin

Anjelah Johnson e Julie Ortega, o fată de care Toby era îndrăgostit în liceu;

julie

Brittany (voce Christina Applegate) e solista ambiţioasă a Veriţelor. Brittany e întotdeauna în centrul tuturor activităţilor trupei. Puterea ei vocală îl impresionează pe noul manager Ian Hawke, care o vede pe Brittany ca pe o catapultă spre glorie. E legătura amoroasă perfectă pentru Alvin;

Brittany

Jeanette (voce Anna Faris) e cerebrală, cu ochelari şi aiurită. Lui Jeanette îi place la nebunie să cânte fie că asta duce la celebritate, fie că nu. E legătura amoroasă perfectă pentru Simon;

Jeanette

Eleanor (voce Amy Poehler) e rotunjoară şi adorabilă. Eleanor adoptă traiul pe picior mare, chiar şi când managerul trupei Ian Hawke insistă ca scunda veriţă să fie mai la înălţime. E legătura amoroasă perfectă pentru Theodore.

Eleanor

                Producătoarea Janice Karman spunea: „În Alvin și veverițele, am urmărit să atragem trei generaţii de fani ai veveriţelor: cei care au crescut cu veveriţele în anii ’80 (cu serialul TV de mare succes), pe copiii lor şi chiar şi pe cei care-şi amintesc de veveriţele din anii ’60. Ne-am gândit că dacă facem un film bun care are câte ceva pentru toată lumea, o să avem audienţă mare.” Producătorul Ross Bagdasarian a avut și el ceva de spus: „Tema familiei a fost prezentă şi în primul film, dar în timp ce primul film a fost despre reunirea familiei, Janice a vrut să exploreze atât despărţirea fraţilor, cât şi reunirea lor la final.”

Alvin și veverițele 2

                Față de prima parte… Alvin, Simon şi Theodore lasă temporar celebritatea deoparte şi se înscriu la şcoală. Nu este o tranziţie uşoară. Veveriţele trăiesc pe pielea lor încercările şi chinurile vieţii de şcolar – bătăuşii, clicile, farsele, directorul sever – prin care trec toţi elevii. Cel mai semnificativ este faptul că aventurile de la şcoală pun la încercare legătura familială.

Nu uita sa citesti

Alvin și veverițele 2

                Jason Lee joacă foarte puțin în acest film și a fost aproape să nu-și poată relua rolul din cauza unei suprapuneri de program. În cele din urmă… Lee, a hotărât să fie din nou alături de Alvin, Simon şi Theodore, a reuşit să-şi rearanjeze programul şi să strecoare câteva zile de filmări pentru scene cheie atât de comedie fizică, cât şi scene emoţionante şi mişcătoare.

Alvin și veverițele 2

                Iată ce au avut de spus actorii care dau viață veverițelor Alvin, Simon și Theodore:

 Justin Long: „De ce iese Alvin în evidenţă? Cred că Alvin e un lider înnăscut carismatic şi cu mult şarm. În mintea lui, e un gigant. Dacă Jethro Tull e flautul infuziei rock, atunci veveriţele trebuie să fie piculina.”

 Mattthew Gray Gubler: „Sunt onorat să joc rolul lui Simon pentru că sunt probabil unul dintre cei mai mari fani ai veveriţelor care au existat vreodată. Îmi place muzica lor, filozofia lor de viaţă, totul. Eram un fan atât de mare, încât mi-era teamă că nimeni n-avea să mă creadă că am fost distribuit în primul film. Înainte de şcoală, obişnuiam să mă uit la desenele cu ele din anii ’80. Veveriţele rezonează cu toată lumea, inclusiv cu bunicul meu, cu tata şi fratele meu; e o chestie multi-generaţională. E uimitor să vezi impactul pe care-l au.”

Jesse McCartney: „Îmi amintesc că-mi petreceam fiecare sâmbătă dimineaţă pe canapea cu un castron mare în braţe, în pijama, şi mă uitam la „Veveriţele” – neştiind că într-o zi aveam să-l joc pe Theodore. Fireşte că sunt subiectiv, pentru că-l joc pe Theodore, şi eu aş fi numit trupa „Trioul lui Theo”, nu Alvin şi Veveriţele. Theodore are multe calităţi adorabile. În partea a doua, cea mai mare provocare a lui Theodore e să treacă peste nişte obstacole în primul an de şcoală. Şi anume: bătăuşii… şi teama sa de vulturi. Dar mai mult decât orice, Theodore are nevoie să fie încredinţat că face parte din ceva, că are o familie.”

Alvin și veverițele 2

                Doar că de această dată, nimic nu mai e simplu pentru că apar în peisaj veverițele. Cele trei veveriţe şi-au făcut debutul în 1983 în serialul de animaţie Alvin şi Veveriţele. Iată ce au avut de spus actrițele care dau viață verițelor Brittany, Jeanette și Eleanor:

Christina Applegate: „Brittany e înţepată – şi ştie să se ţină tare. O ţin corzile vocale şi ştie şi să se mişte. Are mişcări de dans uimitoare pe care eu încă încerc să le învăţ!”

Anna Faris: „Jeanette e diferită de surorile ei, printre altele, şi pentru faptul că poartă ochelari. Şi coda ei de cal reflectă de asemenea stilul unic, nesofisticat. E mai visătoare şi nu la fel de ambiţioasă ca surorile ei. Poate e genul un pic mai tocilar faţă de Brittany şi Eleanor. E foarte dulcică şi are o inimă de aur. În anumite feluri, sunt ca Jeanette pentru că şi eu pot fi un pic aeriană… puţin visătoare. Şi am purtat şi eu ochelari.”

 Amy Poehler: „Eleanor e certăreaţă şi energică. E scundă, ceea ce denotă întotdeauna o personalitate interesantă. E o optimistă. Ştie să se distreze şi entuziasmul ei e molipsitor.”

Alvin și veverițele 2

                Ce vă așteaptă?! Doar muzică și dans. Vă garantez că veți chițăi alături de cele 6 veverițe. Veți recunoaște cu siguranță melodiile: „Single ladies”, „Bring it on”, „We are family” și „I gotta Feeling”.

                Alvin și veverițele 2 s-a lansat în România pe DVD și Blu-ray. Pe Blu-ray, printre elementele speciale, puteți viziona: Munk Music Machine, Istoria veverițelor, Întâlnirea cu Chipettes etc.

Alvin și veverițele 2

[review]

[rwp-review id=”0″]

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Cmentariile sunt închise