Alvin și veverițele 3: Naufragiați – veverițele buclucașe se întorc

                Alvin și veverițele 3: Naufragiați, titlu original Alvin and the Chipmunks: Chipwreked, e al treilea film din serie și a fost lansat în 2011. Din punctul meu de vedere, e cel mai slab, dar… La un buget de 80 milioane de dolari a avut încasări de 343 milioane de dolari. A fost logic să se facă și un al 4-lea film. Nu contează dacă mie mi-a plăcut sau nu pentru că eu sunt neimportant. Sunt probabil prea mare pentru filme dedicate în special copiilor. Dar ce să fac?! Copilului din mine îi plac și acest gen de filme. De regie s-a ocupat Mike Mitchell, iar de scenariu Jonathan Aibel. Probabil că au schimbat scenaristul și o fi fost vina acestuia… Dar pe mine m-a plictisit din momentul în care au naufragiat.

Alvin și veverițele 3

                De această dată, veverițele (și băieții și fetele) se îmbarcă cu managerul lor Dave Seville pe un vapor de croaziară cu scopul de a susține un concert la Premiile Internaţionale de Muzică. Ele transformă instantaneu puntea ambarcațiunii de lux într-un teren de joacă generând atât de mult haos încât Dave nu mai știe cum să procedeze pentru a-i ține în frâu și a-i împiedica să ruineze vacanța tuturor călătorilor. Cele șase veverițe își petrec timpul liber facând ceea ce știu ele mai bine: cântă, dansează și comit tot felul de ghidușii.

Alvin și veverițele 3

                Dar… Din cauza unui zmeu ajung să aventureze pe o insulă pustie și rămân blocate acolo. Dave e singura lor șansă de supraviețuire. Doar că și Dave, încercând să-și salveze familia, ajunge blocat pe insulă alături de Ian. În vreme ce buclucașele veverițe caută drumul de întoarcere descoperă că insula nu e așa de pustie cum au crezut la început. Oare va reuși Dave să-şi recupereze prietenii dispăruţi? Dar cel mai important… Vor ajunge la timp la concert?! Veți afla doar urmărind această peliculă.

Alvin și veverițele 3

Jenny Slate e Zoe, o naufragiată al cărei scop e acela de a găsi o comoară ascunsă.

zoe

            Noul film are de toate: Alvin aleargă de nebun pe un vas de croazieră de lux, o înfruntare epică în mişcări de salsa, un vulcan care erupe, echipament atletic antropomorfizat, o naufragiată misterioasă; veveriţele zboară prin aer cu zmeie şi tiroliene şi cea mai tare muzică „vevericească” auzită vreodată. Producătorul și creatorul lui Alvin și al veverițelor, Ross Bagdasarian spunea că acest al 3-lea film e cea mai amplă peliculă la care a lucrat. Producătoarea și creatoarea verițelor, Janice Karman, spunea: „Naufragiaţi e, vizual, spactaculos, şi totuşi intim.”

Alvin și veverițele 3

                Jason Lee, actorul care-l joacă pe Dave Seville, a spus: „Ca întotdeauna, cuvintele operative pentru Alvin sunt „haos” şi „acţiune”. E prima oară când iese din oraş şi vrea să profite din plin. Dave nu e fericit de năbădăile lui Alvin de la bord şi i-o spune. Nu e uşor să fii înţelegător, plăcut şi carismatic când ţipi Alviiiin! atât de tare, încât spargi geamurile din jurul tău!” Şi unde e Dave în timp ce toată această poveste se desfăşoară? Îşi caută băieţii, bineînţeles, şi pe fete, fireşte. După ce planează de pe vapor pe insulă, Dave are o misiune. Aliatul său neaşteptat, duşmanul lui de moarte, Ian Hawke, eroul negativ pe care-ţi place să-l urăşti, care a trecut de la un director executiv muzical decăzut la artist pe vapor… îmbrăcat într-un pinguin.

Alvin și veverițele 3

                După cum spunea și Justin Long, Alvin n-ar fi Alvin, dacă n-ar declanşa şi n-ar fi în fruntea dezastrului. El e motivul pentru care ajung să naufragieze. Zborul neaşteptat are loc cu un zmeu care ia veveriţele pe sus şi le duce la noua casă. Din punctul meu de vedere, filmul e salvat de noul personaj Simone. Simon e muşcat de un păianjen tropical și se transformă în Simone. Simone e un francez cuceritor cu gustul aventurii şi dragoste de viaţă. Simone acţionează înainte să gândească; e pus pe fapte oricare ar fi consecinţele. Într-un fel, a devenit ca o versiune turbo a lui Alvin. Aşa că acum, ca să fie sigur că veveriţele ajung pe insulă, Alvin trebuie să ia atitudine, să fie cel logic şi responsabil. Alvin devine Simon şi un pic la fel ca Dave. Simon are din nou vocea lui Matthew Gray Guble, dar Simone are vocea lui Alan Tudyk.

Alvin și veverițele 3
                E o lecţie bună pentru Alvin, care devine mai matur: „când dau de greu şi miza e mare, trebuie să iei atitudine şi să iei frâiele în mână.” Theodore e mereu pus pe distracţie, dar e un pic mai timid decât fraţii lui. Pe insulă, încearcă să ţină pasul cu ceilalţi şi să evite să cadă victimă a pericolelor insulei. Theodore o confundă prima dată pe Zoe cu un monstru. Zoe a naufragiat pe insulă cu mulţi ani înaintea veveriţelor, dar a reuşit să-şi facă nişte prieteni pe parcurs. Prietenii ei de pe insulă sunt „Spalding”, „Calloway”, „Rawlings”, „Dunlop” şi „Nerf” – şi anume o minge de baschet, una de golf, una de baseball, una de tenis şi una de fotbal. Îi plac conversaţiile prelungite cu echipamentele sale sportive antropomorfizate, care au, toate, feţe desenate de Zoe.

Alvin și veverițele 3
                Muzica joacă întotdeauna un rol cheie în desfășurarea acțiunii. Veți recunoaște piese pop populare după artişti clasici ca Vacation (original imortalizată de The Go-Go’s) până la hituri ca S.O.S. şi Bad Romance (o piesă preferată a lui Lady Gaga).

                Alvin și veverițele 3: Naufragiați s-a lansat în România pe DVD și Blu-ray. Pe DVD puteți urmări la elemente speciale: Munk Music, Munking Movies in Paradise și videoclipul Bad Romance ale cărui staruri sunt veverițele.

Alvin și veverițele 3

[review]

[rwp-review id=”0″]

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Cmentariile sunt închise