Răzbunarea țigăncii: Pălăria fatală și Horthy

Un film 100% clujean

0

„Răzbunarea țigăncii: Pălăria fatală și Horthy” este partea a II-a din mini-seria Răzbunarea Țigăncii, care continuă povestea spusă de „Răzbunarea țigăncii: Pălăria fatală și nazistul”. Cele două filme reprezintă cel mai recent motiv de a fi mândru dacă ești din Cluj, fiind o producție cinematografică 100% clujeană.

Am înțeles de la regizorul Adrian Munteanu, pe care am avut plăcerea să-l cunosc la vizionare, că cele două filme pot fi văzute și independent. De altfel, această parte include la început și un rezumat al primei părți, astfel că nu ai nici un  motiv întemeiat să te îngrijorezi că nu ai văzut prima răzbunare a țigăncii.

Acțiunea se petrece în același timp și în Clujul anului 1940, dar și în cel contemporan din 2015. Asta deoarece este implicată o portiță ascunsă într-un bar care le permite celor care dețin cheile corecte să treacă dintr-o epocă în alta. Filmul are o atmosferă jucăușă, lejeră, de vară. Majoritatea actorilor sunt debutanți, însă vei vedea că au umor, iar actrițele alese debordează de o senzualitate care cam lipsea filmului românesc. Rămâne de văzut dacă îi vom revedea pe cei care au jucat. Regizorul are și el un rol în evenimentele pline de amuzament și conspirații ale propriului film. Și din ce am observat, pălăriile sunt o adevărată pasiune de a sa, pe care a transferat-o și personajului său.

Din păcate, deocamdată, astăzi e ultima zi în care rulează filmul în București, și anume la Cinema Europa la 15:00 și 17:00. Da, e insuportabil de cald afară, dar în sală este răcoare.

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Postează un comentariu

avatar