Rețeaua păianjen, răpirea „perfectă”

                Rețeaua păianjen, titlu original Along came a Spider, e continuarea thriller-ului Sărutul care ucide. Rețeaua păianjen e un thriller psihologic plin de suspans regizat de Lee Tamahori, după un scenariu scris de Marc Moss, filmul fiind o adaptare după romanul cu același nume a lui James Patterson. Totul a început cu o deghizare strălucită… Dar ceea ce părea răpirea perfectă… A fost doar primul pas către crima perfectă!

Rețeaua păianjen

                Psihologul criminalist şi autor de cărţi, Alex Cross, decide să se retragă din poliţie în momentul în care o misiune se termină cu moartea partenerului său. La 8 luni după această tragedie, Cross ajunge să fie implicat într-un caz federal, pus la cale  de un criminal meticulos, Gary Soneji, care comite o răpire îndrăzneaţă. În momentul în care începe căutarea răpitorului, Cross primeşte un telefon misterios. Soneji îi lasă detectivului nostru o dovadă în cutia sa poştală. Dar ce te faci când răpitorul nu doreşte o răscumpărare?

Rețeaua păianjen

                De această dată avem de a face cu un răpitor atipic. Soneji nu doreşte o răscumpărare, ci un loc în cărţile de istorie (să devină cunoscut). Fiecare mişcare e plănuită cu precizia unui păianjen care-şi ţese pânza. Cross face echipă cu un agent al Serviciului Secret, Jezzie Flannigan, într-o cursă cronometru pentru a da urma răpitorului şi a o salva pe Megan Rose. Dar nimic nu e ce pare a fi!!! Ce te faci atunci?! Veţi vedea vizionând acest thriller incitant.

Rețeaua păianjen

Morgan Freeman revine în rolul detectivului Alex Cross;

alex cross

Monica Potter e Jezzie Flannigan, agent al Serviciului Secret care face echipă cu Alex pentru a da de urma răpitorului. Sarcina ei e să aibă de grijă Megan Rose, fiica unui senator;

Jezzie Flannigan

Michael Wincott e răpitorul Gary Soneji. Familiarizat cu succesul lui Cross ca scriitor, Gary Soneji are un motiv ascuns pe care vrea să-l speculeze: să fie înregistrat de către Cross după comiterea crimei secolului. Soneji e inteligent, diabolic şi remarcabil de răbdător;

Gary Soneji

Mika Boorem e Megan Rose, fetiţa răpită;

megan rose

Billy Burke e Ben Devine, cel care se ocupă de sistemul de securitate;

Ben Devine

Anton Yelkchin e Dimitri Starodubov, fiul preşedintelui rus.

Nu uita sa citesti

Dimtri Starodubov

                Morgan Freeman a avut numai cuvinte despre personajul Alex Cross: „E un scriitor foarte bine instruit și bine pregătit. Dar specialitatea lui e… El e un vânător de minți. Îl pasionează să pătrundă în mințile celor cu care are de-a face.” A fost distractiv pentru Freeman să-l interpreteze pe Cross, căci a fost mai degrabă un rol cerebral decât unul de acţiune. După un anumit timp de observaţie,   Alex îţi poate descrie în linii generale caracterul unei persoane. După ceva mai mult studiu, îţi poate face profilul personalităţii în profunzime.

Rețeaua păianjen

                James Patterson declara despre personajul gândit: „Datorită inteligenţei şi educaţiei sale, realizează profiluri psihologice. Pentru că are fler, a început să colaboreze cu FBI-ul, iar ei îi respectă opiniile”

Rețeaua păianjen

                Alex a devenit un expert în chestiuni de medicină legală și a scris câteva cărți pe această temă. Se pricepe să pătrundă în gândirea răpitorilor și criminalilor în serie. Să afle ce urmăresc, cum acționează și care ar putea fi următoare mișcare.

Rețeaua păianjen

                Concepând crima din centrul acestei poveşti autorul Patterson s-a inspirat dintr-un caz notoriu din trecut. „Întotdeauna l-a fascinat răpirea fiului lui Lindbergh, și într-o mare măsură și mai mare felul în care a cucerit imaginația americanilor. În Rețeaua păianjen eroul negativ e și el fascinat de această răpire, dar vrea s-o întreacă. Vrea să fie cel mai îngrozitor… Și este!”

Rețeaua păianjen

                Povestea începe cu o răpire, primul pas dintr-un plan menit să realizeze crima secolului. Locul ales… E o școală foarte selectă pentru copiii de diplomați. Pe măsură ce descoperă noi indicii despre răpire, Cross contată că şi-a găsit egalul în Gary Soneji.

Rețeaua păianjen

                Una dintre cele mai palpitante scene din acest film este aceea în care detectivul Cross face o cursă la picior la ora de vârf a traficului pentru a îndeplini instrucţiunile detailate ale lui Soneji. Discutând despre seria Alex Cross, Brown declara: ,,În acest film există mult mai multe surprize decât în Sărutul care ucide, surprize care mi s-au părut grozave atunci când am citit scenariul.” Sunt perfect de acord cu acesta, deoarece Reţeaua păianjen are nişte twist-uri greu de anticipat. Pot să vă spun că mie mi-a plăcut mai mult această ecranizare decât precedenta.

                Reţeaua păianjen, din câte ştiu eu, nu s-a lansat în România. De ce?! Nu ştiu, pentru că filmul pe DVD e subtitrat în limba română. Inclusiv bonusul cu realizarea filmului e subtitrat în limba română.

[review]

[rwp-review id=”0″]

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.

Cmentariile sunt închise