Sărutul care ucide, captivant

                Sărutul care ucide, titlu original Kiss the girls, e un thriller psihologic lansat în 1997, regizat de Gary Fleder. E al doilea film regizat de Gary Fleder, după Things To Do In Denver When You’re Dead, promiţătorul său debut din 1995. E şi primul film care-l are în prim plan pe detectivul Alex Cross. Scenariul scris de David Klass a fost inspirat din romanul Kiss the girls scris de James Patterson. Detectivul Alex Cross îşi va mai face în apariţia în continuarea acestui film, Along came a spider (2001) şi în prequel-ul Alex Cross (2012). Sărutul care ucide e un thriller psihologic care prezintă o cursă contra cronometru care vă va tăia respiraţia.

Sărutul care ucide

                Există tot felul de colecționari… Unii sunt pasionați de timbre, alții de pictură și alții de filme (gen eu). Dar când, din orașe diferite, rând pe rând, dispar mai multe femei, poliția realizează că mai există și un alt fel de colecționari…

Sărutul care ucide

                Un răpitor bolnav mintal ia în vizor femei frumoase și talentate. Pentru dr. Alex Cross, detectiv din Washington DC, urmărirea devine o problemă personală… în momentul în care răpitorului îi cade victimă nepoata acestuia, Naomi. Cu ajutorul doctoriței Kate McTiernan, singura femeie care a reușit să scape din mâinile misteriosului „colecționar”, cunoscut sub numele de Casanova, Cross pornește pe urmele răpitorului.

Sărutul care ucide

                Pădurile ascund multe secrete!!! Luați parte la acest joc de-a șoarecele și pisica. Pentru Cross, un maestru al dezlegării misterelor de nedezlegat și McTiernan, o femeie cu voință puternică, a sosit momentul ADEVĂRULUI! Ei trebuie să găsească bârlogul ascuns al lui Casanova și s-o găsească pe Naomi Cross… înainte de a fi prea târziu! Dar ce se vor face când în celălalt capăt al Americii e un alt colecționar care imită mișcările lui Casnova?!

Sărutul care ucide

Morgan Freeman e dr. Alex Cross, detectiv în Washington;

alex cross

Ashley Judd e dr. Kate McTiernan, doctoriţă răpită de Casanova. E singura femeie care reuşeşte să scape din mâinile răpitorului şi face echipă cu Alex pentru a o găsi pe Naomi, nepoata sa;

Kate McTiernan

Cary Elwes e detectivul Nick Ruskin şi face parte din echipa care caută fetele răpite;

Nick Ruskin

Brian Cox e Hatfield, şeful poliţiei Durham;

Hatfield

Gina Ravera e Naomi Cross, nepoata răpită a lui Alex;

naomi cross

Nu uita sa citesti
Related Posts

Bill Nunn e detectivul John Sampson, verişorul lui Alex;

John Sampson

Tony Goldwyn e dr. William Rudolph.

William Rudolph

                Din păcate, filmul a primit recenzii negative și are un procent de doar 30% pe Rotten Tomates. De ce?! Ar trebui întrebați criticii americani, pentru că Sărutul care ucide e un thriller în adevăratul sens al cuvântului, cum se făceau în anii ‘90, care vă va ţine cu sufletul la gură până la final. E un thriller captivant şi foarte bine construit.

Sărutul care ucide

                Stephen Holden de The New York Times a spus că filmul seamănă mult cu Tăcerea mieilor, doar că scenariul e necizelat. Deşi începe promiţător, apoi îşi pierde direcţia, iar acţiunea preia logica narativă. Morgan Freeman e excepţional în rolul lui Alex Cross. La începutul filmului îl veţi vedea cum antrenează copiii la box. În 2004 a jucat în O fată de milioane unde a fost antrenor de box, rol care i-a adus premiul Oscar.

Sărutul care ucide

                Roger Ebert de la Chicago Sun Times a spus: „Scenaristul David Klass le-a dat lui Freeman și Judd mai multe replici decât în thriller-ele obișnuite… Sunt aşa de buni încât au decis să nu facă un thriller, ci doar o dramă care să le reflecte personalitățile”.

Sărutul care ucide

                Peter Stack de la San Francisco Chronicle a spus că filmul e prea lung. Sunt prea multe schimări de situaţie neprevăzute. Dacă ar fi fost cu 15 minute mai scurt ar fi fost excelent. Iar Rita Lempley de la The Washington Post a fost nemulţumită pentru că nu s-a dat o explicaţie pentru comportamentul lui Casanova.

Sărutul care ucide

                Ashley Judd a fost nominalizată pentru cel mai bun rol secundar într-o dramă în 1998 la premiile Satellite.

                Sărutul care ucide s-a lansat în România pe Blu-ray. Filmul are sunet DTS-HD 5.1.

bd

[review]

[rwp-review id=”0″]

Cmentariile sunt închise