“Ricki and the Flash”: Meryl Streep este un star rock

0

Meryl Streep, actrița laureată cu 3 premii Oscar, revine pe marile ecrane cu un nou film – “Ricki and the Flash”.

“Ricki and the Flash” este o dramă-comedie în regia lui Jonathan Demme. Meryl Streep este Ricki Rendazzo, o cântăreață rock, care și-a părăsit soțul și cei trei copii pentru a-și construi o carieră în muzică. Nu este nicio surpriză să o vedem pe Meryl cântând rock – ea ne-a demonstrat de-a lungul carierei sale impresionante că poate să facă orice. Mai mult decât atât, nu este prima dată când aceasta cântă într-un film – în 2008 a jucat în comedia de succes “Mamma Mia!”.

“Ricki and the Flash”

Ricki cântă împreună cu trupa sa The Flash într-un bar din Tarzana, California. Ei cântă melodii rock clasice, dar și melodii noi (Lady Gaga, Pink) pentru a-i îndemna pe tineri să danseze. Ricky are un al doilea loc de muncă – cel de casieră într-un supermarket, însă în ciuda celor două locuri de muncă – câștigă puțin și are datorii.

Într-o zi, Ricki primește un telefon din Indiana care îi reamintește realitatea – că se numește Linda și are trei copii, care acum sunt adulți, însă pe care i-a abandonat când erau mici.

“Ricki and the Flash”

Fostul său soț, Pete, (Kevin Kline) o anunță că fiica lor Julie (Mamie Gummer – fiica lui Meryl în viața reală) are probleme: s-a despărțit de soțul ei și trece printr-o depresie puternică.

Ricki/Linda se îndreaptă spre Indiana pentru a se reîntâlni cu Julie, dar și cu cei doi băieți: Josh (Sebastian Stan) și Adam (Nick Westrate).

Pete este un om de afaceri de succes, care s-a recăsătorit cu Maureen (Audra McDonald), femeia care l-a ajutat să îi crească pe cei trei copii.

Ricki află că fiica sa suferă pentru că soțul acesteia a înșelat-o și a părăsit-o pentru o altă femeie. Din cauza aceasta, Julie nu numai că refuză să mănânce și să iasă din casă, ci a şi încercat să se sinucidă.

9

Ricki își dă seama că a pierdut mult în anii în care nu a fost alături de copiii săi, iar acum ei sunt mari și nu vor să o accepte, să încerce să o înțeleagă și să o ierte. Mai mult decât atât, Ricki nu știe multe lucruri despre copiii săi pentru că nu a ținut legătura cu ei.

Ricki vrea să se apropie de Julie, Josh și Adam, însă nu este oare prea târziu? A fost oare cariera mai importantă decât propriii copii? A meritat să renunțe la familie pentru a deveni un star rock? Ricki spune într-o scenă că a avut un vis. Însă în acel vis nu avea loc și propria familie?

Meryl Streep este perfectă în rolul lui Ricki Rendazzo, demonstrând încă o dată (asta dacă mai trebuia să demontreze ceva având în vedere cariera sa impresionantă: 3 premii Oscar și 19 nominalizări în total, este actrița cu cele mai multe nominalizări din istorie!) că poate interpreta orice personaj și poate juca în orice film: dramă, comedie, film biografic etc.

“Ricki and the Flash”

Filmul îmbină foarte bine momentele comice cu cele dramatice. Dintre cei trei copii, o putem vedea mai mult pe Julie, care trece printr-un moment greu. Poate Ricki să o ajute? E posibil. De cele mai multe ori, numai o mamă poate să își ajute copilul atunci când acesta are probleme.

Scenariul este semnat de Diablo Cody, care a câștigat un premiu Oscar pentru “Juno” (2007). Din păcate, scenariile scrise de aceasta după succesul pe care l-a avut în 2007 nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor.

Nu uita sa citesti

Expend4bles

The Nun II

Related Posts

5

Personajul lui Meryl Streep este bine construit și bine redat de actriță, nu pot spune la fel despre celelalte personaje. Actorii sunt aleși bine și sunt credibili în rolurile lor, însă personajele lor nu sunt la fel de bine construite și nu pot fi înțelese în profunzime.

Scenariul lui Cody pune accentul pe subiecte importante: importanța familiei și deciziile pe care o femeie le ia pentru carieră. Problema filmului este pe alocuri modul în care acesta își prezintă povestea, nu subiectul în sine.

7

Meryl Streep face un rol solid, în care putem vedea pe de o parte o Linda emoționată, simțindu-se vinovată pentru că nu a fost alături de familie atunci când aceasta avea nevoie de ea, iar pe de altă parte o Ricki puternică, talentată, care știe să facă spectacol atunci când este pe scenă.

10

Împreună cu Rick Springfield, care îl interpretează pe Greg, colegul de trupă al lui Ricki și partenerul său din film, Meryl formează un cuplu credibil, iar Springfield ne oferă și latura emotivă a lui Greg, dându-i personajului său autenticitate.

Meryl Streep împreună cu Rick Springfield și The Flash ne oferă melodii frumoase, ritmate și cu toate că aceste momente muzicale sunt numeroase, nu consider că iau din timpul în care filmul ar fi putut să se axeze mai mult pe povestea filmului și dezvoltarea acesteia.

În “Ricki and the Flash”, Meryl Streep are ocazia de a juca alături de fiica sa Mamie Gummer. Cele două au o chimie naturală, chiar dacă interpretează rolurile unei mame și fiice care sunt foarte diferite față de cum sunt ele în viața reală.

3

Dintre cei trei copii ai lui Ricki, accentul este pus pe Julie și povestea ei. Adam și Josh sunt pe un plan secundar și nu aflăm multe lucruri despre cei doi, iar scenariul nu dezvoltă relația pe care ei o au cu mama lor.

Pete și Maureen formează un cuplu credibil – tatăl muncitor și preocupat de familia sa și mama vitregă care are grijă de copiii soțului său.

În concluzie, “Ricki and the Flash” este o dramă care vrea să îmbine momente muzicale, cu cele dramatice sau comice. Meryl Streep este încântătoare în rolul lui Ricki/Linda, iar numele filmului este foarte bine ales, în opinia mea, deoarece poate fi ciudat și derutant pe alocuri, însă consider că per total este un film bun. Este categoric un film care trebuie văzut de cei care o apreciază pe Meryl Streep, dar și de cei care vor să vadă o dramă muzicală pe marile ecrane.

Filmul este distribuit în România de Intercom Film.

poster

[review]

[rwp-review-form id=”0″]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata