Rocky V, antrenor vs învăţăcel

                Rocky V e cel mai slab film din seria Rocky. Scenariul l-a scris Sylvester Stallone, dar de data aceasta a predat ștafeta la regie, de care s-a ocupat regizorul primului film din serie, John G Avildsen. E singurul din serie care nu a avut succes. La un buget de 42 de milioane de dolari, a avut încasări de 120 de milioane dolari la nivel global. În SUA a avut încasări de doar 40 de milioane de dolari. E și ultimul film în care joacă Talia Shire și Brugess Meredith. La fel ca celelalte filme din serie, filmul începe cu lupta lui Rocky cu Drago.

Rocky V

                Din păcate, acest meci de box i-a produs lui Rocky leziuni ireparabile pe creier, astfel fiind forțat să se retragă din box. Dacă asta nu ar fi de ajuns, contabilul lui a investit într-o afacere proastă și i-a pierdut toți banii, Rocky datorând 400.000 de dolari fiscului. Pentru a-și acoperi datoria, Rocky vinde tot ce are și se întoarce în cartierul din care a plecat. Un celebru promotor profită de situația prin care trece Rocky și îl ademenește cu o ofertă foarte profitabilă pentru a se întoarce în ring, dar Adrian se împotrivește cu înverșunare, pentru a-i cruța sănătatea.

Rocky V

                Între timp, un tânăr boxer care-l idolatrizează pe Rocky îl roagă să-i fie antrenor. Boxerul acceptă, neglijându-și familia, ceea ce provoacă tensiuni în relația cu fiul său. Astfel începe cea mai importantă luptă din viața lui Rocky: cea pentru familia și demnitatea lui. Problema e că Tommy Gunn îl trădează pe Rocky și semnează cu promotorul George Washington Duke, deaorece astfel are șansa să fie campion la categoria grea. Problema?! Nu reușește să iasă din „umbra” lui Rocky și trebuie să dovedească că e mai bun ca el.

Rocky V

Sage Stallone e Rocky Balboa Jr, unicul copil al lui Rocky şi Adrian, care ajunge într-o bandă datorită neglijenţei tatălui său. Rocky e ocupat cu antrenarea lui Tommy Gunn, aşa că… îşi neglijează fiul;

rocky jr

Richard Grant e George Washington Duke, un promoter, care încearcă să-l convingă pe Rocky să revină în ring. În schimb, reuşeşte să devină managerul lui Tommy Gunn;

duke

Tommy Morrison e Tommy „Machine” Gunn, un boxer care se antrenează cu Rocky Balboa pentru a deveni campionul lumii. Fiind asociat cu „umbra” lui Rocky, se enervează și alege un alt manager.

tommy

Nu uita sa citesti

Wish

Napoleon

                În prima variantă a scenariului, Stallone a vrut să-l omoare pe Rocky la finalul filmului. Planul era ca Rocky să moară în ambulanţă în drumul spre spital, iar Adrian să fie alături de el. La spital ar fi trebuit să anunţe lumea că Rocky a decedat, dar că spiritul lui va fi întotdeauna alături de ei. Dar studiourile s-au răzgândit deoarece nu puteau ucide un personaj adulat de toţi cinefilii. Dacă murea cum era în scenariu, n-am mai fi avut parte de alte 2 continuări, iar Rocky V chiar ar fi fost un fiasco total.

Rocky V

                Ca să vă faceţi o idee de salariul lui Stallone: pentru primul film Rocky, a fost plătit cu 23.000 de dolari. Pentru Rocky V a fost plătit cu 15 milioane de dolari, la acea vreme a fost cel mai mare salariu de la Hollywood. De această dată, Rocky trăieşte prin învăţăcelul său, Tommy Gunn.

Rocky V

                Iniţial, în scena în care Rocky e făcut knock out de Tommy Gunn, el  trebuia să-şi amintească de lupta cu Clubber Lang şi mai apoi să-l vadă pe Mickey care-i spune să nu se dea bătut. Dar scena nu a fost ataşată la montajul final. În versiunea originală, după luptă, Rocky îi întinde mâna lui Tommy Gunn, iertându-l.

Rocky V

                Rocky V din păcate nu aduce nimic nou. Acţiunea se mişcă greu, iar pe alocuri e plicticos. Lui Rocky îi lipseşte motivaţia, până în momentul în care îl ia sub protecţia sa pe Tommy Gunn. Cu toate aceste minusuri, filmul rămâne vizionabil pentru cei care au apreciat părţile anterioare.

                Rocky V s-a lansat în România pe DVD.

Rocky V

[review]

[rwp-review id=”0″]

Cmentariile sunt închise