Rocky Balboa, trecut vs prezent

                Sylvester Stallone se întoarce pentru a 6-a oară la seria care l-a făcut celebru. Nu doar că s-a ocupat de scenariu și joacă rolul principal, dar e și al 4-lea film din serie pe care-l regizează.  Acest film s-a lansat în 2006, la 16 ani după ultimul film din serie și este primul film din serie care nu începe cu finalul filmului anterior. În urmă cu 30 de ani, Rocky Balboa era un boxer amator, angajatul unui cămătar dintr-o suburbie a Philadelphiei. Într-o bună zi, norocul îi surâde: are ocazia de a urca pe ringul de box pentru a-l înfrunta pe campionul la categoria Apollo Creed, având şanse de 1 la un milion. Curajul şi perseverenţa lui Rocky, atât pe ring cât şi în viaţă, au născut speranţe în sufletul a milioane de oameni.

Rocky Balboa

                În prezent, Rocky îşi petrece serile povestind întâmplări din viaţa sa clienţilor restaurantului al cărui patron este, denumit „Adrian’s”, după fosta sa soţie, decedată, pe care o plânge în tăcere. Fiul său, Robert, nu trece nici măcar să-l vadă, fiind prea ocupat să-şi trăiască propria viaţă. Majoritatea clienților vin la restaurantul lui pentru istorioarele cu care-i întreţine. Însă, în adâncul sufletului, Rocky a rămas acelaşi luptător. Mason „The Line” Dixon este campionul actual la categoria grea. În ochii publicului, singura sa trăsătură distinctivă este uşurinţa cu care şi-a câştigat titlul. Având în vedere că nu s-a confruntat niciodată cu un adversar cu adevărat comparabil, chiar şi fanii săi îl consideră un monstru plin de muşchi şi lipsit de suflet, fără un real viitor în sport.

Rocky Balboa

                Într-o zi, o simulare pe computer îl pune faţă în faţă pe ring cu Rocky Balboa în vremurile sale de glorie. Cine ar fi câştigat, dacă cei doi s-ar fi confruntat în realitate? Loviturile ucigătoare şi tehnice ale lui Dixon sau pasiunea şi forţa lui Rocky? Managerului lui Dixon îi vine ideea de a organiza o confruntare reală între cei doi, impulsionând astfel cariera clientului său. Vestea face furori în rândurile fanilor de box. Tuturor li se pare o glumă. Dar pentru Rocky, acum de două ori mai în vârstă decât adversarul său, meciul este o şansă nesperată de a-şi dovedi sieși şi celor dragi că, odată cu trecerea timpului, doar corpul devine mai slab, pe când sufletul devine mai puternic. Va putea face oare faţă acestei noi şi extrem de dificile provocări? De această sunt 10 runde, nu 15 ca în filmele anterioare.

Rocky Balboa

Milo Ventimiglia îi locul de această dată lui Sage Stallone şi-l interpretează pe Robert „Rocky” Balboa Jr.,  fiul lui Rocky şi al lui Adrian;

rocky jr

Geraldine Hughes e micuţa Marie, fetiţa pe care Rocky o duce acasă în primul film din serie;

marie

Antonio Traver e Mason „The Line” Dixon, actualul campion mondial la categoria grea. Din păcate, nu beneficiază de același respect pe care l-a avut Rocky pentru că niciodată nu s-a luptat cu un adversar redutabil.

dixon

                Cu un buget de 24 de milioane de dolari, Rocky Balboa a avurt încasări de 156 de milioane de dolari, alte 30 de milioane de dolari provenind din vânzarea de DVD-uri. Mă gândeam că după un așa succes, se va mai face o continuare. Dar soția sa i-a interzis să mai boxeze din cauza rănilor suferite în timpul filmărilor. Așa că… În Creed, al șaptelea film din serie, Stallone va fi antrenor. Filmul conține scene din primele 4 filme și niciuna din al 5-lea. Lui Stallone nu i-a plăcut cum s-a încheiat Rocky V și a vrut în 1999 să realizeze un al 6-lea, dar nu a primit undă verde pentru că al 5-lea film din serie nu și-a scos banii.

Nu uita sa citesti

Wish

Napoleon

Rocky Balboa

                Scenariul a fost parţial inspirat dintre meciul de box din 1994 dintre George Foreman şi Michael Moorer. Foreman s-a retras din box în 1977, dar 10 ani mai târziu, la 38 de ani, a decis să revină. Această revenire a culminat în 1994, când la 45 de ani, Foreman s-a luptat cu campionul mondial la categoria grea, în vârstă de 26 de ani, Michael Moorer. Lupta a avut loc pe 5 noiembrie în Las Vegas. Timp de 9 runde, Moorer s-a jucat cu Foreman, dar în a 10-a rundă, Foreman a răsturnat toate pariurile și cu o lovitură l-a trimis pe Moorer la podea făcându-l KO şi devenind cel mai în vârstă campion mondial din istorie.

Rocky Balboa

                La lupta dintre Rocky şi Dixon, actorii Sylvester Stallone şi Antonio Traver s-au lovit în realitate. Conform lui Stallone, momentul în care e făcut knock-out în runda a doua şi e numărat s-a întâmplat în realitate: Traver l-a făcut knockout, Stalonne încercând apoi să se reculeagă. Scena nu era în scenariu, dar a fost binevenită.

Rocky Balboa

                În comentariul de pe DVD, Stallone explică că dialogul cu Marie din film a fost improvizat pe platourile de filmare. Spre exemplu, scena în care Rocky schimbă un bec: Stallone nu şi-a imaginat că lumina va fi aşa de puternică, iar reacţia lui a fost genială. Când Marie spune că l-a cunoscut pe tatăl lui Steps într-o croazieră, scena a fost din nou improvizată. Când Rocky încearcă s-o convingă pe Marie să vină să lucreze la restaurantul său spune: „Nu sunt un așa bun dansator, dar dansez mai bine ca un urs”. Genială replică. A fost de asemenea improvizată și chiar Stallone a fost surprins pentru că nu știe de unde i-a venit ideea să facă o asemenea comparație.

Rocky Balboa

          Comparând Rocky Balboa cu celelalte filme din serie, vă pot spune că e aproape la fel de bun ca primul film din serie, chiar dacă mi-ar fi plăcut să se termine altfel.

https://www.youtube.com/watch?v=yUYTO23TGMI

                Rocky Balboa s-a lansat în România pe DVD. DVD-ul conține elemente speciale cu realizarea filmul, scene șterse, un final alternativ și altele, care din păcate nu sunt subtitrate în limba română.

Rocky Balboa

P.S.: Aștept 1 ianuarie 2016 pentru a vedea al 7-lea film din seria Rocky, intitulat Creed, la CINEMA.

[review]

[rwp-review id=”0″]

Cmentariile sunt închise