Rocky IV, Uniunea Sovietică invadează sportul american

                Rocky IV s-a lansat în 1985, când eu aveam doar 4 ani. De scenariu și regie s-a ocupat același Sylvester Stallone. Această serie mi-a ajuns la suflet. Am revăzut-o de nuenumărate ori pe video. Le-am revăzut și când mi le-am cumpărat pe DVD. Și acum e pentru prima dată când mă uit la toate 6 unul după altul. Îmi place la nebunie ideea că fiecare parte începe cum s-a terminat anterioara. Deoarece între filme e o distanță de 3-5 ani, eu spun că e binevenită așa zisa „recapitulare”. În plus, cine și-ar fi imaginat că 2 dușmani ca Rocky Balboa și Apollo Creed vor deveni prieteni?!

Rocky IV

                După ce și-a recuperat centura de la Clubber Lang, Rocky decide să petreacă mai mult timp cu familia. Totuși, destinul are noi planuri cu el, care nu-i permit să se retragă: un campion „amator” din Uniunea Sovietică, Ivan Drago, vine în Statele Unite pentru a-l provoca pe Rocky la un meci amical. Deşi Apollo s-a retras de 5 ani, îi ia locul lui Rocky. Urmează o bătălie cruntă în care Apollo moare în runda a 2-a.

Rocky IV

                Rocky, simţindu-se vinovat că nu a aruncat prosopul, îl provoacă pe Drago la o revanșă care va avea loc de Crăciun la Moscova, astfel sperând să răzbune moartea prietenului său drag. Doar că antrenamentele nu mai au loc în SUA, ci în Uniunea Sovietică. Acolo el se antrenează într-o cabană din Siberia, fiind ajutat de Duke, vechiul antrenor al lui Creed, și de cumnatul Paulie, și (în cele din urmă) de Adrian. Antrenamentul constă în tăierea lemnelor și a copacilor, ridicarea pietrelor, alergatul prin zăpadă și escaladarea unui munte plin de nămeți, în timp ce Drago se antrenează într-o facilitate ultratehnologizată folosind mașinării și steroizi pentru a-și mări forța. Însă nimic nu poate să îl pregătească pe Rocky în mod real pentru ceea ce urmează să înfrunte… O luptă de mare tensiune, derulată până la final, în care trebuie să se apere nu doar pe sine, ci şi onoarea ţării sale! Oare va reuși Rocky să-l învingă pe Drago?! Dacă da… Cu ce preț?!

Rocky IV

Tony Burton e Tony „Duke” Evers, figura paternă a lui Apollo care a fost pentru acesta prieten, manager și antrenor. După moartea lui Apollo, Duke devine antrenorul lui Rocky în meciul împotriva lui Drago;

duke

Dolph Lundgren e Ivan Drago, campionul Rusiei, care în secret folosește steroizi și face antrenamente cu aparate ultra performante. E un luptător de 1,95 m şi 118 kilograme, care se bucură de susţinerea Uniunii Sovietice;

drago

Brigitte Nielsen e Ludmilla Vorbet Drago, soția și suportera lui Drago. Ea e o fostă olimpică.

Ludmilla

                La un buget de 28 de milioane de dolari, Rocky a avut încasări de 300 de milioane de dolari. Așa că, logic, a mai urmat o continuare. Doar că de data asta, la 5 ani diferență, între primele 4 filme fiind doar o diferență de 3 ani. Mi-a plăcut la nebunie cum a fost realizat. În timpul antrenamentelor pentru marele meci, ni se arată în paralel cum se antrenează Rocky și Ivan. Astfel, Stallone a adus ceva nou în această serie.

Rocky IV

                Conform lui Stallone, Lundgren şi Weathers nu s-au înţeles nici în realitate, având o altercaţie în timpul filmărilor. Lundgren l-a aruncat pe Weathers în afara ringului înainte să-l distrugă. Wheaters chiar a vrut să renunţe, dar Stallone a apalanat conflictul şi i-a rugat să se înţeleagă. Din cauza acestui conflict, filmările au fost întârziate 4 zile.

Rocky IV

                La filmări, pentru ca lupta să fie foarte reală, Stallone a decis să se bată în realitate cu Lundgren. În una din scene a fost lovit puternic în piept. După 3 duble a simţit o căldură în piept, dar a ignorat-o. După ce noaptea a avut dificultăţi în a respira, s-a dus la spital şi a aflat că are o coastă fisurată care-l împiedica să respire. Aşa că a rămas internat 4 zile în spitalul din Santa Monica.

Rocky IV

                E prima colaborare dintre Lundgren şi Stallone. Vor juca din nou împreună în seria The Expendables, începută în 2010. Iniţial, Lundgren a fost respins de casting pentru că era prea înalt. După o întâlnire cu Stallone, acesta i-a spus lui Lundgren că are o şansă doar că mai trebuie să pună muşchi pe el.

Rocky IV

                În realitate, campionilor ruşi nu li se dădea voie să facă box profesionist în timpul Războiului Rece. Conform spuselor lui Stallone, Ivan Drago, după ultima luptă, a devenit dependent de alcool şi steroizi înainte să se sinucidă, doar că nu se spune asta niciunde în film.

Rocky IV

                La ora aceea, Brigitte Nielsen era soţia lui Stallone în realitate. Cei doi au mai jucat împreună în Cobra (1986), film în care Stallone a fost poliţistul Marion „Cobra” Cobretti. Eu nu înțeleg de ce în România nu se se lansează filmele bune cu el pe DVD, gen: Escape to Victory (1981), primele 3 filme din seria Rambo (1982, 1985 și 1988), Tango și Cash (1989), Oscar (1991), Cliffhanger (1993), Daylight (1996), Cop land (1997) și Driven (2001). Aș vrea să le cumpăr, dar nu am de unde.

                Rocky IV s-a lansat în România pe DVD.

Rocky IV

[review]

[rwp-review id=”0″]

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Cmentariile sunt închise