“The Other Side of the Door”, ce se află de cealaltă parte a ușii

0

The Other Side of the Door” (“De cealaltă parte”) este o producție britanică-indiană regizată de Johannes Roberts, având la bază un scenariu scris de Roberts și Ernest Riera.

Din distribuție fac parte – Sarah Wayne Callies, Jeremy Sisto, Javier Botet și Sofia Rosins.

“The Other Side of the Door”

Poveștile despre fantome și case bântuite sunt des întâlnite în numeroase culturi, cum ar fi cea hindusă. India este o țară cu tradiții fascinante și cunoscută ca o destinație pentru escapade spirituale. Templele și celelalte lăcașuri de cult reprezintă un capitol important în viața și civilizația indiană. În “The Other Side of the Door”, un templu indian joacă rolul cheie din film și oferă numeroase posibilități pentru a dezvolta scenariul unui film de groază. Cu toate acestea, regizorul nu face multe referiri la vasta cultură a Indiei,  punând accentul pe alte elemente, cum ar fi – durerea de a pierde o persoană dragă și procesul de acceptare și vindecare – care urmează după un astfel de eveniment tragic.

“The Other Side of the Door”

Un cuplu de americani – Maria și Michael –  se decid să se mute în Mumbai deoarece Michael are afaceri în India. Ei au doi copii – o fetiță, Lucy, și un băiat, Oliver. Au o viață perfectă, dar totul se destramă în momentul în care fiul lor, Oliver, moare într-un accident de mașină. Cu ajutorul flashback-urilor, aflăm că Maria se afla în autovehicul alături de cei doi copii când s-a produs accidentul și a fost nevoită să ia o decizie asemănătoare cu cea a protagonistei din “Sophie’s Choice”, alegând să o salveze pe Lucy.

Chinuită de remușcări și vinovăție, Maria trece printr-o depresie puternică și nu se poate obișnui cu ideea că fiul ei este mort.

“The Other Side of the Door”

Piki, menajera lor, dorește să o ajute și îi vorbește despre un templu din satul ei natal unde există o poartă care face legătura între cele două lumi – a celor vii și a celor morți. Oferindu-i o potențială sursă de consolare, Maria se duce la acel templu pentru a-și lua rămas bun de la Oliver. Ea va putea comunica cu fiul său, dar trebuie să respecte o condiție – nu trebuie sa deschidă ușa – indiferent de ceea ce se întâmplă, ușa trebuie să rămână închisă.

Vă puteți imagina ceea ce urmează? Din titlul filmului putem intui ceea ce se va întâmpla. În momentul în care aude vocea fiului său, Maria deschide ușa, dar ce se află de cealaltă parte? Vă las pe voi să descoperiți.

Nu uita sa citesti
Related Posts

Maria

Moana 2

Wicked

“The Other Side of the Door”

În afară de cel mai cunoscut film al său – Storage 24– Johannes Roberts este cunoscut pentru filme horror cu bugete reduse, dintre care – Forest of the Damned și Hellbreeder. El revine de această dată cu “The Other Side of the Door”, încercând alături de scenaristul Ernest Riera să ofere o poveste despre o familie care se confruntă cu un moment tragic, iar folclorul și miturile hinduse joacă un rol cheie.

“The Other Side of the Door” încearcă să creeze scene de groază și de suspans și să cuprindă toate elementele genului horror. Însă reușește ceea ce își propune? Nu prea. Filmul abundă de clișee, iar scenele care vor să sperie publicul sunt ușor de anticipat, îndeosebi de cunoscătorii genului. Scenariul este haotic și mi-ar fi plăcut să pună un accent mai mare pe tradițiile hinduse, care sunt lăsate pe un plan secundar.

“The Other Side of the Door”

În ceea ce privește distribuția, actorii nu strălucesc, însă acest lucru se datorează scenariului. Cu toate acestea, trebuie apreciată contribuția lor deoarece este foarte greu să redai anumite trăiri și stări atunci când ai parte de un scenariu lipsit de sens, pe alocuri, cum este cazul filmului “The Other Side of the Door”.

În concluzie, consider că în “The Other Side of the Door” sunt multe elemente superficiale menite să sperie publicul, însă nimic nu poate fi mai înfricoșător decât gândul că o decizie de moment a dus la moartea propriului tău copil, cum este în cazul Mariei.

“The Other Side of the Door” este distribuit de OdeonFilm și poate fi vizionat în cinematografele din România începând cu 01 aprilie 2016.

 

poster

[review]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata