Ever after: A Cinderella story, o altă Cenușăreasa

                Basmele pot deveni realitate. Legenda Cenușăresei se pare că a inspirat mai mult de 500 de povești despre o fată tânără, abuzată de părinți și frați. O iubire ca-n povești este povestea Cenușăresei, dar prezentată fără partea magică. Originalul, mă refer la animație, era destinat publicului tânăr, pe când Ever after se adresează publicului adult. Regizorul Andy Tennant, care este și scenarist, aduce o poveste care nu va fi uitată mult timp de acum încolo. Poate mulți n-ați auzit de acest film, pentru că sunteți prea mici, de aceea m-am gândit să vă vorbesc puțin despre el. Rolul principal este jucat de Drew Barrymore, pe când ea era foarte tânără, filmul fiind lansat în 1998.

parents

                Noua poveste începe cu frații Grimm care au fost chemați de o văduvă bogată, nimeni alta decât Maria Teresa de Franța, care este stră-stră-nepoata Cenușăresei. Ea spune că povestea Cenușăresei scrisă de aceștia este o reinterpretare și că ea le va spune adevărata poveste. Apoi, un servitor îi aduce o cutie, din care Maria Teresa scoate un pantofior de ”cristal”.

step mom

                Acțiunea se petrece în secolul XVI, iar Danielle de Barbac este o fetiță de 8 ani care-și iubește foarte mult tatăl. Mama fetei a murit când Danielle era foarte mică, iar tatăl ei se întoarce acasă dintr-o călătorie cu o altă mireasă, Rodmilla de Ghent și cele 2 fete ale sale: Marguerite și Jacqueline. Tatăl lui Danielle pleacă într-o nouă călătorie, dar înainte să iasă pe poartă, suferă un atac de cord și moare. Acțiunea se mută un deceniu mai târziu, unde Danielle este tratată ca o sclavă de cele 3 femei.

litlle

                Dar soarta îi dă o mână de ajutor lui Danielle. Prințul Henry, moștenitorul tronului, refuză să accepte să se însoare cu prințesa Spaniei. Acesta fuge de la castel și ajunge pe moșia unde trăiește Danielle. Calul său fiind rănit, el ”împrumută” un cal, dar Danielle îl confundă cu un hoț și îl doboară cu merele proapăt culese. Doar atunci își dă seama că este prințul Henry și cere îndurare.

love

                Danielle nu este doar curajoasă, ci și o fată citită. Ea câștigă inima prințului în momentul în care erușește să-l elibereze pe Maurice, servitorul casei, cu un citat din Utopia, scrisă de Thomas More. De aici începe un joc de-a șoarecele și pisica, din care învingătoare va ieși dragostea adevărată. Ceea ce vă mai pot spune este că în film apare și personajul Leonardo Da Vinci. Ever after a fost filmat în locații superbe din Franța: Chateau de Fenelon (Dordogne), Chateau de Hautefort (Dordogne), Perigord.

fairy

                Scenariul scris de Susannah Grant, Rick Parks și de regizorul Andy Tennant menține cu succes capcanele din acea perioadă, introducând în același timp o eroină cu rezonanță modernă. Este o poveste de dragoste care va dăinui pentru totdeauna.

glass slipper

                Leonardo da Vinci are un rol important în această poveste. El este inventatorul și artistul italian care a acceptat să lucreze la curtea franceză și este vocea rațiunii a inimii lui Henry.

en garde

                Și acum, despre actori:

Drew Barrymore este Danielle de Barbac, poreclită Cenușăreasa pentru că este tot timpul plină de funingine. Barrymore își dovedește talentul, având o carismă ieșită din comun;

danielle

Dougray Scott este Prințul Henry. Cu siguranță îl știți pentru că a jucat rolul negativ în Mission impossible 2. Scott, prin interpretarea lui, convinge că este un prinț pur sânge.

henry

Nu uita sa citesti

Anjelica Huston o întruchipează în mod eficient și clasic pe mama vitregă a lui Danielle, Rodmilla de Ghent;

rodmilla de ghent

                În rolurile secundare îi veţi recunoaşte pe:

Megan Dodds care o interpretează pe Marguerite de Ghent. Acesta este filmul de debut al lui Megan. A mai jucat şi în Bait, un film de acţiune din 2000, în care Jamie Foxx a avut rolul principal al agentului Walsh;

marguerite

Melanie Lynskey este sora lui Marguerite, Jaqueline. Melanie Lynskey, înainte de acest film, a jucat în The Frighteners, unde regizor a fost aclamatul Peter Jackson;

jaqueline

Patrick Godfrey este inventatorul şi pictorul italian Leonardo Da Vinci. Cel mai recent, pe Patrick Godfrey l-am văzut în The count of Monte Cristo, remake-ul din 2002, unde l-a interpretat pe Morrel;

leonardo da vinci

Lee Ingleby este Gustave, prietenul din copilărie al lui Danielle.

gustave

                Din păcate, calitatea trailer-ului lasă de dorit, dar eu vă invit să-l urmăriți, să vă faceți o părere:

https://www.youtube.com/watch?v=DXfzNxAPDdM

                Ever after a fost lansat și în România pe DVD și blu-ray. Eu am varianta pe blu-ray, deoarece l-am cumpărat la ofertă.

bd

Cumpără acum

[review]

[rwp-review id=”0″]

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Cmentariile sunt închise