Spioana, o comedie care l-ar face pe 007 gelos

                Spioana e o comedie de acțiune scrisă și regizată de Paul Feig. Trebuie să vă spun ceva: eu nu prea sunt fan comedii. Chiar mă așteptam să nu-mi placă, pentru că, să fiu cinstit, Hot pursuit m-a dezamăgit. Dar… Am râs până m-a durut stomacul. Mi-au dat lacrimile de atâta râs. În plus, nu am fost singurul. De la Echipa de şoc n-am mai văzut o comedie de acțiune la care să râd până la lacrimi. E cea mai bună din acest an și ar fi păcat s-o ratați. Știu… 2D-urile se pot vedea și acasă 🙁 Dar credeți-mă pe cuvânt, chiar merită să dați o fugă la cinema să-l vizionați. Eu unul chiar sper să fie un succes, pentru că mi-ar plăcea o continuare. Dar în SUA va avea viață grea, pentru că în această săptămână sunt 3 premiere una și una: Spioana, Anturaj și Insidious: Capitolul 3. Să nu uit: am vizionat această comedie de la 21:00 la Cinema Dacia Reșița şi pe această cale mulţumesc conducerii pentru invitaţie. Sala?!  A fost aproape plină. 😀 Mă bucur că cinefilii reșițeni au venit cu mic cu mare să-l vizioneze. Cei care nu au apucat să-l vadă… Spioana va mai rula sâmbătă şi duminică de la 16:00 şi 21:00.

Spioana

                Susan Cooper este un „șoarece de birou” care lucrează în cadrul CIA şi eroina necunoscută din spatele celor mai periculoase misiuni ale agenţiei. Când partenerul ei, Bradley Fine, e ucis și acoperirea agenților CIA e compromisă, ea se oferă pentru o misiune sub acoperire: să afle unde e bomba nucleară care poate duce la un al 3-lea război mondial. Acțiunea ne va duce în Roma (centru Universului: „Toate drumurile duc la Roma”), Paris (Orașul iubirii) și Budapesta.

Spioana

                După ce a făcut echipă cu Paul Fieg la succesele Domnişoare de onoare şi Captură la dublu, Melissa McCarthy face pentru a 3-a oară echipă cu acesta într-o comedie de-a dreptul demenţială. Pot spune că e o parodie reușită la filmele cu 007 şi Austin Powers.

Spioana

Melissa McCarthy e Susan Cooper, șoarecele de bibliotecă care nu merită nicio atenție, fiind luată la mișto de toți agenții. Dar pregătiți-vă pentru o porție de râs, pentru că intră în acțiune după ce partenerul ei e ucis;

Susan

Jason Statham e Rick Ford, un agent care dorește și el să răzbune moartea lui Fine. Așa că se tot intersectează cu agenta noastră. Să vă spun cinstit, nu mi-l imaginam pe Statham într-un rol de comediant. Dar s-a descurcat excelent și astfel mi-a dovedit că poate juca și alte roluri decât cele de bătăuș cu care ne-a obișnuit;

ford

Jude Law e Bradley Fine, agentul care primeşte toată gloria, ţinute impecabile şi poveşti de dragoste;

fine

Rose Byrne e bulgăroaica Rayna Boyanov, fiica unui faimos traficant de arme, care e răspunzătoare pentru moartea lui Fine;

rayna

Miranda Hart e Nancy B. Artingstall, prietena cea mai bună a lui Susan și viitoarea parteneră a acesteia;

nancy

Peter Serafinowicz e Aldo, un „periculos” seducător italian…;

aldo

                Un cameo interesant are și Curtis „50 Cent” Jackson, care va stârni hohote de râs.

                Susan a avut mereu capacitatea necesară și excelentă din punct de vedere tehnic și tactic, dar i-a lipsit încrederea în sine. Acum, loialitatea față de Fine scoate la iveală aptitudini pe care nici nu știa că le are. E extraordinar că iese pe teren pentru că biroul ei e infestat cu şoareci şi cu lilieci. 😉

Spioana

                E cea mai spumoasă comedie văzută în acest an la cinema. Dialogul și situațiile prin care trece Spioana vor stârni hohote de râs. Aviz amatorilor de pocorn, să nu pierdeți conținutul de atâta râs. 😀

Spioana

                Și acum, ce spun criticii americani despre această comedie savuroasă:

1. Susan Wloszczyna de la RogerEbert.com spunea: „Melissa McCarthy are permis nu numai să-și ucidă publicul de râs, dar și să ne măcelărească cu talentul ei actoricesc.”

Spioana

2. Olly Richards de la Empire spune:Regula că un film cu spioni este pe atât de bun pe cât de bine realizate sunt personajele sale negative nu se prea aplică aici. Acesta este atât de bun pe cât îi sunt glumele, iar acestea ar câștiga orice campionat mondial.”

Spioana

3. A O Scott de la New York Times declara: „ Acest film, scris și regizat de Paul Feig, este, de fapt, show-ul doamnei McCarthy”.

Spioana

                Oricum, e un deliciu s-o vezi pe McCarthy luptându-se cu o femeie-asasin într-o bucătărie, folosind farfurii şi tigăi… Este o imagine care greu vă va ieși din minte. E o actriță supraponderală, dar trebuie s-o apreciați pentru talentul ei actoricesc.

Spioana

                Dar ajunge cu atâta bla bla bla. Mergeți să-l vizionați. Indiferent că vă place sau nu, lăsați un comment și dați o notă filmului. Vedeți că în trailer nu sunt toate fazele comice!!!

P.S.: Mai stați vreo 5 secunde în sală când se termină filmul. Nu vă ridicați, pentru că cei care mai stau încă pe scaune riscă să nu vadă o fază MEMORABILĂ!!!

[review]

[rwp-review id=”0″]

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Cmentariile sunt închise