Star Wars: Episodul V – Imperiul contraatacă cel mai bun film din toate timpurile

0

Un sondaj inițiat de către revista Empire, la care au participat peste 250.000 de iubitori ai filmului, a stabilit că cel mai bun film din toate timpurile este Star Wars: Episode V – Empire Strikes Back.

Topul cu cele mai bune 10 filme realizate vreodată este alcătuit din următoarele filme:

1. Star Wars: Episode V – Empire Strikes Back (Star Wars: Episodul V – Imperiul contraatacă), an 1980

1

Darth Vader ajută Imperiul să zdrobească rebeliunea doritoare să pună capăt dominației acestora în galaxie. Rebelii își aveau baza la Hoth și când trupele Imperiului vin să îi atace, Han Solo și Prințesa Leia fug la Cloud City. Luke Skywalker, în dorința de a-și crește puterile, îl găsește la Dagobah pe Yoda, unul dintre cei mai buni cavaleri Jedi ai tuturor timpurilor, și începe antrenamentele cu acesta, aflând pe această cale și un secret de familie. Va reuși oare padawanul să restabilească pacea în galaxie?

2. The Godfather (Nașul), an 1972

2

Inspirat de romanul lui Mario Puzo, filmul este povestea grandioasă a lui Don Vito Corleone, un mafiot din Sicilia, ajuns cap al unei importante rețele mafiote în America. Filmul prezintă o viziune extrem de realistă a acestei lumi mai puțin accesibile unde cuvântul dat și promisiunile făcute au o valoare capitală, iar onoarea este la mare preț. Din păcate pentru el, în momentul în care viața îi este pusă în pericol, copii săi nu mai pot să stea departe de primejdii, fiind antrenați și ei în acest joc extrem de riscant al luptelor între clanurile mafiote din America.

3. The Dark Knight (Cavalerul negru), an 2008

3

Acțiunea filmului se petrece la un an după primul film, Batman begins, după ce Batman l-a eliminat pe Ra’s Al Ghul. Bruce Wayne și alter-ego-ul său – Batman, continuă să stabilească ordinea în Gotham City, alături de locotententul James Gordon și Harvey Dent noul procuror districtual. Totul merge bine pentru o vreme, iar Batman speră că în curând Dent îi va lua locul și va deveni următorul protector al orașului. Planurile lui Batman sunt spulberate când un nou pericol amenință orașul, iar locuitorii au nevoie mai mult ca oricând de eroul lor. Cavalerul negru trebuie să îl înfrunte acum pe Joker, un criminal psihopat, care vrea să dovedească faptul că fiecare are un preț și să aducă haosul în Gotham City. Batman nu reușește să facă față tuturor provocărilor fiind manipulat de Joker și ajunge să își păteze reputația de erou al orașului, încălcând granița fragilă dintre statutul de erou și cel de răzbunător. Planurile Jokerului prind contur când reușește să îl convingă pe Harvey Dent să pornească o vendetă personală, dovedind astfel că și un potențial erou poate să decadă. Pierzând sprijinul unor persoane foarte importante pentru el, Batman trebuie să aducă singur liniștea în Gotham City.

4. The Shawshank Redemption (Închisoarea îngerilor), an 1994

4

Acţiunea are loc în anul 1947, când Andy Dufresne, un tânăr bancher, primește dubla condamnare la închisoare pe viață pentru uciderea cu sânge rece a soției sale și a amantului acesteia, chiar dacă Andy susține că este nevinovat. Andy este trimis la închisoarea Shawshank, un loc ce îi va fi cămin pentru mulți ani. Aici el îl cunoaște pe Red, un negru închis de 20 ani. Acesta este un vulpoi bătrân și știe cum să procedeze în anumite situații imprevizibile din închisoare și de cine să se ferească. Andy se atașează de Red și cei doi devin prieteni foarte buni. În primii ani de ispășire a pedepsei, Andy duce o viață grea și mereu trebuie să se ferească de „Surori” – deținuții care îi agresează sexual pe ceilalți. În urma unui incident violent, liderul „Surorilor” rămâne paralizat. El este transferat la o închisoare-spital dintr-un alt stat și astfel viața lui Andy se schimbă: reușeşte să înființeze o bibliotecă alături de prieteni, organizează examene la care să participe deținuții și ajunge să lucreze pentru directorul închisorii. În tot acest timp, Andy pune la cale un plan ingenios și elaborat de evadare, pe care nimeni nu l-ar fi bănuit.

5. Pulp fiction, an 1994

5

Capodopera lui Quentin Tarantino este structurată în 4 povestiri violente care includ isprăvile a 2 ucigaşi plătiţi cu replici foarte spumoase, interpretaţi de Travolta şi Samuel L. Jackson, a şefului mafiot, a soţiei şefului mafiot ce ia o supradoză de droguri, a unui boxer ce este somat să piardă un meci şi a multor alte personaje interesante ale căror destine se intersectează. Filmul nu este redat în ordine cronologică, aşa că trebuie o atenţie specială din partea spectatorului pentru a încerca să-i înţeleagă toate dedesubturile.

6. Star Wars: Episode IV – A New Hope (Războiul stelelor: Episodul IV – O nouă speranţă), an 1977

6

Han Solo se vede prins într-o misiune de salvare, strâmtorat fiind de o datorie către Jabba, binecunoscutul „mafiot”. În urma salvării prinţesei Leia, el este prins în hăţişurile Rebeliunii şi ajunge încet să o ajute în a distruge fabuloasa Stea a Morţii. Leia este prinţesă şi spion de elită al Rebeliunii, ea fiind un personaj principal în întreaga trilogie. Tânărul Luke Skywalker este cel ce se dovedeşte a fi ceea ce Obi Wan Kenobi tot căutase.

7. The Lord of the rings – The Fellowship of the Ring (Stăpânul inelului – Frăţia inelului), an 2001

7

The Fellowship of the Ring este prima parte din trilogia Stăpânul Inelelor, setată în fictivul Pământ de Mijloc. Stăpânul este o entitate numită Sauron, un lord întunecat, care, cu mult timp în urmă a pierdut inelul care deținea cea mai mare putere. Dorința lui este să găsească inelul și să pună stăpânire pe toți locuitorii Pământului de Mijloc. La început ne este prezentată întâmplarea prin care hobbitul Bilbo Baggins intră în posesia Inelului Puterii pe care îl duce înapoi în Comitat, ținutul hobbiților. Tot ce știe Bilbo despre Inel este faptul că, în clipa în care îl pune pe deget, devine invizibil și habar nu are că se află în posesia celui mai puternic Inel creat vreodată. Ajuns la bătrânețe, cu ocazia împlinirii a 111 ani, Bilbo îi dă inelul moștenitorului său – Frodo Baggins, la insistențele marelui vrăjitor Gandalf cel Gri, care bănuia de puterea care zace în inel. După ce suspiciunile îi sunt confirmate, rămâne de datoria lui Frodo să ducă inelul departe de Comitat și să-l distrugă, pentru a împiedica supremația lui Sauron. Împreună cu bunii lui prieteni, Sam, Merry și Pippin, Frodo pornește într-o călătorie periculoasă, unde întâlnește obstacole la tot pasul, dar este ajutat de elfii Elrond, Legolas și Arwen și de bravul Aragorn.

http://www.youtube.com/watch?v=VIgkpEgCV-I

8. Jaws (Fălci), an 1975

8

În frumoasa şi liniştita plajă din Amity Island, ceva oribil, ceva extrem de rău a spulberat liniştea şi a devastat locul. Prima dată, a luat viaţa în mod violent unei fetiţe, lasând rămăşiţele ciopârţite să putrezească pe plajă, iar ecoul ei blestemând cerul nopţii. Apoi, chiar când credeau că este sigur să intri iar în apă, a atacat din nou, fără milă, cu mânie, pilonii unui pod unde pescarii stăteau în aşteptarea unei prăzi. Acum ceva trebuie făcut, înainte de a se întoarce pentru a se hrăni. Primarul oraşului Amity, Larry Vaugn, e determinat să ţină plaja deschisă pentru sezonul de vară, iar acum siguranţa turiştilor stă în mâiniile unor oameni precum şeful poliţiei, Brody, biologul marin, Matt Hooper, şi pescarul Quint, care trebuie să ucidă bestia albă de peste 90 de kilograme, punând astfel capăt vărsării de sânge.

9. Raiders Of The Lost Ark (Indiana Jones și căutătorii arcei pierdute), an 1981

9

Renumitul arheolog şi expert în ştiinţele oculte, Dr. Indiana Jones, este angajat de către Guvernul SUA să găsească legendara Arcă a Legământului, care se presupune că mai păstrează ascunse tablele cu cele 10 Porunci. Din nefericire, agenţi ai Gestapo-ului, temuta poliţie secretă nazistă, sunt şi ei pe urmele Arcei. O urmărire plină de suspans începe din Nepal până la Cairo, iar Indy trece prin tot felul de situaţii aparent fără ieşire, care îi ameninţă viaţa.

10. Inception (Începutul), an 2010

10

Dom Cobb este un hoţ experimentat, cel mai bun în arta periculoasă de extracţie, furtul secretelor valoroase stocate adânc în subconştient în timpul stării de vis, atunci când mintea este cea mai vulnerabilă. Capacitatea lui Cobb a făcut din el un jucător râvnit în această nouă lume înşelătoare a spionajului corporativ, dar de asemenea a făcut din el un fugar internaţional şi l-a costat tot ce a iubit. Acum, lui Cobb îi este oferită o şansă de răscumpărare. Un ultim loc de muncă ar putea să-i dea viaţa înapoi, dar numai dacă el poate realiza imposibilul, numit Inception (început). În locul unui jaf perfect, Cobb şi echipa sa de specialişti trebuie să obţină opusul: sarcina lor nu este să extragă o idee, ci să o planteze. Dacă reuşesc, ar putea fi crima perfectă. Dar niciun fel de planificare atentă sau expertiză nu poate pregăti echipa pentru un inamic periculos, care pare să prezică fiecare mişcare a lor. La un asemenea duşman numai Cobb putea să se aştepte, pentru că el e singurul a cărui minte funcţionează la fel de complex.

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Postează un comentariu

avatar