Taken: Teroare în Paris, acţiune la superlativ

                Teroare în Paris, titlu original Taken, este un thriller plin de acţiune şi suspans, care evidenţiază problemele grave ale societăţii moderne precum traficul de carne vie şi corupţia existentă în politică şi-n interiorul poliţiei şi al serviciilor secrete. De scenariu şi producţie s-a ocupat Luc Besson, iar de regie Pierre Morel. Teroare în Paris i-a relansat cariera de action movie star lui Liam Neeson. De ce scriu taman abia acum despre acest film?! Pe data de 9 ianuarie 2015 va avea premiera în cinematografe Taken 3: Teroare în LA. Teroare în Paris a avut un succes nebun la box office. La un buget de 25 milioane de dolari, filmul a avut încasări de 227 milioane de dolari.

Taken: Teroare în Paris

                Bryan Mills este un fost agent CIA care s-a mutat în Los Angeles pentru a fi în apropierea fetei sale în vârstă de 17 ani pe nume Kim, care locuieşte împreună cu mama ei Lenore (Lenny) şi cu noul soţ al acesteia, bogatul om de afaceri Stuart. O altercaţie se iveşte în momentul în care Kim vrea să plece la Paris împreună cu cea mai bună prietenă a ei, Amanda, să „viziteze muzeele”. Pentru că are mai puțin de 18 ani, are nevoie de permisiunea tatălui ei pentru a pleca din țară.

Taken: Teroare în Paris

                La insistențele fostei soții, Bryan Mills acceptă ca Kim să plece în vacanță la Paris. Kim ar trebui să stea cu prietena ei la verișorii Amandei, în Paris. Dar Bryan nu cedează cu una cu două, are 3 condiții:

1. adresa și numărul de telefon de unde stă;

2. dacă se mută, trebuie să raporteze unde și cu cine va sta;

3. trebuie să sune când aterizează, să sune în fiecare seară înainte să se culce…

Taken: Teroare în Paris

                De fapt, cele 2 prietene au planificat un tur al Europei alături de trupa rock U2. Numai că în Paris, cele două tinere cad pradă unei rețele albaneze de traficanți de carne vie, care planifică să le drogheze și să le vândă unor arabi ca prostituate de lux. Răzpunzătorul pentru răpirea fetelor este Marko din Tropoja. Cel mai mult mi-a plăcut schimbul de replici dintre Bryan și Marko:

                „- Nu știu cine ești. Nu știu ce vrei. Dacă vrei o răscumpărare, nu am bani. Dar am niște TALENTE SPECIALE, pe care le-am căpătat într-o carieră foarte lungă. TALENTE care mă transformă într-un coșmar pentru cei ca tine. Dacă-mi lași fata în pace acum, totul se va încheia. N-o să te caut, n-o să vin după tine. Dar dacă n-o faci, o să te caut, o să te găsesc și o să te omor.

                – Succes.”

Taken: Teroare în Paris

                În ajutor îi sare prietenul său, Sam. Îi dă informații prețioase despre albanezi. Bryan are la dispoziție numai 96 de ore pentru a le salva, altfel nu le va mai găsi niciodată. El se bazează pe ajutorul unui translator albanez și al unui fost membru al Serviciilor Secrete franceze, pe nume Jean-Claude. Într-o cursă contra-cronometru, Bryan Mills trebuie să faca tot ce-i stă în putință pentru a dejuca planurile periculoșilor traficanți de carne, făcându-și dreptate de unul singur.

Taken: Teroare în Paris

Liam Neeson este agentul retras din activitate Bryan Mills, tatăl lui Kim și fostul soț al lui Lenore. Pentru acest rol, Neeson a fost recompensat cu 1 milion de dolari;

Taken: Teroare în Paris

Maggie Grace este Kim Mills, fata de 17 ani a lui Bryan;

Taken: Teroare în Paris

Famke Janssen este Lenore, fosta soție a lui Bryan și mama lui Kim;

Taken: Teroare în Paris

Arben Bajraktaraj este Marko, răpitorul lui Kim;

Taken: Teroare în Paris

Nu uita sa citesti

Madame Web

Related Posts

Wish

Napoleon

Xander Berkeley este Stuart, tatăl vitreg al lui Kim;

Taken: Teroare în Paris

Leland Orser este Sam, prietenul care-i sare în ajutor lui Bryan în momentul în care fiica acestuia e răpită;

Taken: Teroare în Paris

Katie Cassidy este Amanda, prietena ce mai bună a lui Kim;

Taken: Teroare în Paris

Olivier Rabourdin este Jean-Claude Pitrel, un vechi prieten de-al lui Bryan.

Taken: Teroare în Paris

            Cum acțiunea se petrece în Paris, vă dați seama că veți vedea turnul Eiffel, la fel cum în filmele a căror acțiune se petrecea în New York, în cadru apăreau turnurile gemene. Fiind un scenariu scris de Besson, vă imaginați ce urmează. Neeson bate și iar bate, iar când crezi că face pauză, mai trage și cu pistolul. Ce nu face Bryan pentru ca fiica sa să fie în siguranță?! Nu ar demola turnul Eiffel, ci întreg Parisul, pentru a-și căuta fata. Nimeni nu scapă. Chiar și soția lui Claude care se trezește cu un glonte în braț, ca semn de avertizare. GENIAL!!!

Taken: Teroare în Paris

            Probabil din cauza acestui film a scăzut și numărul de vizitatori în Franța în acel an. Ar mai fi ceva de știut:

a) Liam Neeson avea 56 de ani când a primit acest rol;

b) În film, Amanda are 19 ani și Kim are 17. În viața reală, Maggie Grace, actrița care-i dă viață lui Kim, este mai mare cu 3 ani decât Katie Cassidy;

c) Liam Neeson, pentru acest rol, a fost antrenat de Mick Gould, soldat în Serviciile Speciale Aeriene.

Taken: Teroare în Paris

            Trebuie să recunosc, că până să cumpăr filmul din revista Esquire Film, nu am auzit de el. Dar cum revista împreună cu filmul au costat doar 20 de lei, am riscat. Am văzut că joacă Liam Neeson, am citit că scenariul e scris de Luc Besson și că filmul e regizat de Morel, cel care s-a ocupat de filmul Suburbia 13 (Banlieue 13) și am zis să risc. Şi bine am făcut. Pentru că Teroare în Paris este un film plin de acţiune. Nu vă veţi plictisi o secundă. Dar înainte să-l vizionaţi/cumpăraţi, luaţi în considerare următoarele date ale problemei. Sunteţi fost agent CIA. Sunteţi foarte priceput în a lovi, tăia, tortura şi tras cu pistolul. Cineva drag vă este răpit. Ce faceţi ?! Teroare în Paris este un film care nu trebuie ratat.

Taken: Teroare în Paris

            În continuare vă invit să urmăriți trailer-ul acestui thriller:

            Teroare în Paris  s-a lansat în România pe DVD.

dvd

10 lei

[review]

[rwp-review id=”0″]

1 Comentariu
  1. […] provocarii, urmatorilor: Couch.ro, Edge and Back, Movie News.ro,  MoviesChocolateBooks, Cinemil, StarFilme, Mellow,  La buticul cu filme si carti, Cinemateca lu’ Zavoi, Piratul Cinefil, Film […]

Cmentariile sunt închise