Terminatorul: Salvarea, Rezistența împotriva Skynet

                Terminatorul: Salvarea, titlu original Terminator: Salvation, este al patrulea film din seria Terminatorul, lansat în 2009 în regia lui McG. Terminatorul: Salvarea este un film științifico-fantastic, a cărui acțiune are loc în 2018, la 34 de ani după evenimentele din primul film, dar din punct de vedere cronologic cu 11 ani înainte ca voluntarul Kyle Reese să fie trimis înapoi în timp. Teoretic, ar fi trebuit să fie primul film dintr-o nouă trilogie.

1

                La începutul secolului 21, Skynet, un program militar de apărare, s-a individualizat. Privind umanitatea ca pe o amenințare a existenței sale, Skynet a decis să atace primul. Supraviețuitorii focului nuclear au numit evenimentul, Ziua Judecății. Au trăit pentru a întâmpina un nou coșmar… Războiul împotriva roboților. Pentru a vâna și a eradica rasa umană, Skynet a construit Terminatorii. Războiul continuă, iar liderii rezistenței umane devin disperați. Unii cred că un singur om deține cheia salvării. Alții cred că e un fals profet. Numele lui este John Connor.

2

                Dar viitorul în care s-a obişnuit să creadă Connor este schimbat. De fapt, anul este 2018, iar John Connor nu este deloc marele lider al rezistenței omenirii împotriva roboților teleghidați de Skynet. John Connor face parte din rezistență, are niște urmași credincioși, dar alții sunt cei la conducere. Generalul Ashdown nu-l vede pe John Connor ca fiind salvatorul rasei umane. Marea schimbare are loc când apare în peisaj Marcus Wright, un străin ale cărui ultime amintiri îl înfăţişează într-o închisoare aşteptându-şi execuţia. Ce nu-şi poate da seama Connor este dacă bărbatul a fost trimis din viitor sau a fost salvat din trecut. În timp ce programul Skynet se pregăteşte pentru un ultim atac împotriva oamenilor, Connor şi Marcus încep o odisee în inima operaţiunilor Skynet, unde descoperă teribilul secret din spatele posibilei anihilări a omenirii.

3

                Dar cine sunt actorii care dau viață personajelor?

Christian Bale este John Connor, liderul rezistenței umane;

bale

Anton Yelchin este Kyle Reese, un soldat care-l admiră pe John Connor. În primul film din serie, acesta este trimis înapoi în timp până în 1984;

kyle

Sam Worthington este Marcus Wright, cel mai bun prieten al lui Kyle;

sam

Bryce Dallas Howard este Kate Brewster, soția lui John, care îl va ajută în mai multe misiuni;

kate

Moon Bloodgood este Blair Williams, un pilot al rezistenţei;

blair

Michael Ironside este generalul Ashdown;

ashdown

Roland Kickinger este prototipul T-800;

t-800

Brian Steele este un T-600;

t-600

Helena Bonham Carter este Serena Kogan.

serena

                Povestea lui Marcus Wright începe în 2003, într-o închisoare. Fratele său şi alţi doi poliţişti au murit din cauza sa. Remuşcările sale înaintea condamnării la moarte îl imping pe acesta să-şi doneze corpul corporaţiei Cyberdine, reprezentată de Serena Kogan, bolnavă de cancer, în folosul medicinei. Dar, după scurt timp, Skynet preia controlul, devine conştient de puterea sa şi porneşte războiul împotriva omenirii. Marcus speră la o a doua şansă, pe care o primeşte după ce este „modificat” de către mașini și se trezește în viitor. Marcus este dornic să îşi răscumpere păcatele aşa că se alătură rezistenţei. Dar când se răneşte, Marcus descoperă spre propria sa surprindere că a fost transformat într-un cyborg. John este acum pus în faţa unei dileme: amalgamul de om şi robot este aliat sau spion?

4

                Regizorul McG a reușit, per total, să facă un film din seria Terminator spectaculos, în ton cu cele 3 filme realizate înainte, reușind totuși să îi creeze peliculei o identitate separată. Terminator: Salvarea este un film de sine stătător reușit, care îmbină plăcut elemente din clasica serie cu elemente noi de război cibernetic sângeros și efecte speciale spectaculoase.

5

                Bonusul? Moto-terminatori și mici roboței, iscoade ale terminatorilor). Chiar dacă nu se ridică la nivelul primelor 3 filme, merită urmărit. Vă va ține în suspans până la final. Puncte slabe? Sunt două:

6

1. Lipsește Arnold Schwarzenegger în rolul Terminatorului. Acesta a câștigat alegerile și a devenit guvernatorul Californiei.

7

2. Lipsește un erou negativ central, bine conturat. Există mai mulți dușmani ai rezistenței, dar nici unul nu este cel atotputernic, pe care ne-ar plăcea sa il vedem omorât in final de către John Connor.

8

                Ironia sorții face ca un robot, un terminator de infiltrare, să fie cel care îl ajută pe John Connor. Aștept cu nerăbdare al 5-lea film al seriei, intitulat Terminator: Genisys, film ce va avea premiera pe 1 iulie 2015.

9

                În continuare, vă invit să urmăriți trailer-ul celui de-al 4-lea film din seria Terminatorul:

                Terminatorul: Salvarea s-a lansat în România pe DVD și blu-ray.

BD

[review]

[rwp-review id=”0″]

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Cmentariile sunt închise