The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes

1

The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes este un film regizat de Francis Lawrence după un scenariu scris de Michael Lesslie și Michael Arndt.

Din distribuție fac parte: Tom Blyth, Rachel Zegler, Peter Dinklage, Jason Schwartzman, Hunter Schafer, Josh Andrés Rivera și Viola Davis.

***

Am văzut The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes la Imax, Afi Cotroceni, mulțumită invitației primite de la Cinema City & CineForum.

Fiind mare fană a seriei Hunger Games, așteptam cu nerăbdare acest prequel, mai ales după ce am aflat că scenaristul câștigător al Premiului Oscar – Michael Arndt (Catching Fire, Little Miss Sunshine, Toy Story 3) s-a întors pentru a ajuta cu scenariul. Lucru care se vede încă din primele minute ale filmului. Internetul este deja plin de reacții la prequelul care detaliază ascensiunea la putere a răufăcătorului Snow. Cu o distribuție și o coloană sonoră fantastice, noul prequel este cu siguranță important pentru fanii fideli și poate chiar pentru cei care pur și simplu caută o introducere pentru a vedea ce reprezintă franciza. Cele 165 de minute te vor transporta cu siguranță în lumea Hunger Games.

Cu 64 de ani înainte ca Katniss Everdeen să se ofere voluntară pentru Jocuri în numele districtului ei modest, a existat tânărul Coriolanus Snow, mai târziu președintele jucat de Donald Sutherland în apreciatul film din 2012. În The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes, versiunea mai tânără este interpretată de Tom Blyth (Billy the Kid), care este foarte potrivit pentru acest rol.

Nu uita sa citesti

Wish

Napoleon

Related Posts

The Marvels

Expend4bles

Snow este ultima speranță pentru familia sa deznădăjduită, care a căzut într-o sărăcie lucie în Capitoliul de după război. Totuși, Snow ascunde situația sa dificilă și joacă rolul unui tânăr privilegiat. Intimidantul decan Casca Highbottom (Peter Dinklage), vede chiar prin hainele improvizate ale lui Snow, în timp ce anunță noi reguli despre cum se poate câștiga premiul principal: fiecărui student, inclusiv Snow, i se va atribui un tribut din oricare dintre districte, pe care trebuie să îl antreneze să se lupte cu ceilalți până la moarte. Dinklage (Game of Thrones) joacă superb, dacă doar acest film de 165 de minute ar fi prezentat mai multe despre personajul său…

De asemenea, Hunter Schafer, vedeta din Euphoria, nu apare prea mult aici, chiar dacă este pe locul trei în distribuția principală. Ea o interpretează pe verișoara lui Snow.

Distribuția are parte și de Viola Davis, care revine cu un rol terifiant, Dr. Volumnia Gaul, șefă a Jocurilor alături de decan pentru a supraveghea acest nou tip de turneu Hunger Games. Doar privind în ochii ei – dintre care unul este de o nuanță de albastru deschis lucios – îți va da fiori. Vedeți, de exemplu, cum o terorizează pe colega de clasă a lui Snow, Clemensia Dovecote (Ashley Liao), în laboratorul de științe al școlii, plin de șerpi care își pot aminti în mod convenabil mirosul tău.

Dar să revenim la turneu. Va putea Snow să câștige premiul cel mare și să intre la facultate? Pe scenă intră Lucy Gray Baird (Rachel Zegler) din Districtul 12, care este fermecătoare, neînfricată și îndrăzneață, fiind un rol pentru care actrița din West Side Story s-a născut. Ea va impresiona cu siguranță cu piesele ei. Nu, The Ballad of Songbirds and Snakes nu devine un musical, dar melodiile ei sunt suficient de captivante și, mai mult ca sigur, vor fi apreciate în rândul fanilor.

În diversele talente ale lui Lucy Gray, Snow vede o oportunitate de a cuceri mulțimile. El o încurajează să-și folosească furia pentru a alimenta impulsul de a-i învinge pe ceilalți. În timp ce tributurile se luptă până la moarte, turneul este, desigur, televizat.

Toate acestea se întâmplă doar în prima jumătate a filmului, Snow călătorind în cele din urmă într-un cartier complet nou după turneu pentru a se întâlni cu dragostea vieții sale. El pleacă într-o misiune alături de colegul de clasă Sejanus Plinth (Josh Andrés Rivera). Rivera este o vedetă în devenire, joacă aici un copil bogat care refuză să fie răsfățat și, în schimb, vrea să-i ajute pe cei mai puțin norocoși. În a doua jumătate a filmului, Blyth începe să strălucească și este din ce în ce mai convingător în rolul lui Snow. De fapt, există o mare diferență stilistică și narativă între prima și a doua jumătate a filmului, iar odată cu durata acestui prequel al Jocurilor Foamei, mă întreb dacă împărțirea filmului în două ar fi avut mai mult succes.

Distribuit de Cineforum, The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes a ajuns în cinematografe. Vizionare plăcută!

1 Comentariu
  1. Ulysses Macduff spune

    Good write-up, I’m normal visitor of one’s site, maintain up the excellent operate, and It is going to be a regular visitor for a long time.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata