“The Revenant”, un film de Oscar

0

“The Revenant” este un western american regizat de Alejandro González Iñárritu. Scenariul este scris de Iñárritu și Mark L. Smith, având ca sursă de inspirație romanul lui Michael Punke – “The Revenant: A Novel of Revenge” – bazat pe fapte reale.

Din distribuție fac parte – Leonardo DiCaprio, Tom Hardy, Will Poulter și Domhnall Gleeson.

The Revenant

Nu mi-e teamă să mor. Am mai murit o dată (Hugh Glass)

Așteptam cu nerăbdare “The Revenant” și pot să spun că a meritat, filmul fiind extraordinar din toate punctele de vedere – regie, distribuție, scenariu – toate sunt excelent realizate și cred că filmul lui Iñárritu are șanse foarte mari să obțină cel mai important premiu la Oscar-urile din 2016 – acela pentru Cel mai bun film. Mai mult decât atât, în opinia mea, 2016 îi va aduce lui Leonardo DiCaprio mult râvnitul premiu Oscar pentru Cel mai bun actor într-un rol principal. Îmi doresc un premiu Oscar pentru DiCaprio, iar dacă actorul nu reușește să îl obțină cu un asemenea rol, cred că nu îl va câștiga niciodată. Leo a făcut multe sacrificii pentru acest film. Desigur, nu este singurul care a avut de suferit pentru a putea face parte dintr-o asemenea producție impresionantă, condițiile de la filmări fiind extrem de dure pentru întreaga echipă. De exemplu, pentru a fi convingători, actorii au acceptat să doarmă în carcase de animale, iar într-o scenă DiCaprio a mâncat ficat crud de bizon.

“The Revenant” spune povestea exploratorului Hugh Glass (Leonardo DiCaprio), care pleacă într-o expediție alături de echipa sa.

“The Revenant”

Acțiunea se petrece în America de Nord, în 1823, unde Hugh Glass, membru al expediției în Munții Stâncoși, este atacat de un urs grizzly. În urma acestui atac, Glass este grav rănit, iar căpitanul grupului decide să lase trei oameni – John Fitzgerald, Jim Bridger și Hawk – pentru a-i ține companie în ultimele clipe de viață și pentru a-i săpa mormântul. Însă lucrurile iau o turnură diferită: chinuit și imobilizat din cauza durerilor, Hugh vede cum John Fitzgerald comite o crimă și, la scurt timp, este abandonat de camarazii săi. Dorința de răzbunare îl determină pe Glass să lupte pentru viața sa și pornește într-o luptă grea de supraviețuire în ținuturile sălbatice ale Americii secolului al XIX-lea.

Transformarea lui Leonardo DiCaprio pentru rolul lui Hugh Glass este realmente impresionantă. Actorul a declarat în cadrul unui interviu pentru Yahoo Movies că a făcut unele din cele mai dificile lucruri pentru acest rol “Fie că e vorba de a intra și ieși din râuri înghețate, fie că am dormit în carcase de animale ori ceea ce am mâncat pe platourile de filmare. Am fost puternic răcit și este posibil să fi avut hipotermie în mod constant”, a mărturisit actorul.

“The Revenant”

Iñárritu a dorit să aducă publicului un film realist și, pentru acest lucru, “The Revenant” a fost filmat pe secvențe, regizorul folosind doar lumină naturală. Fiind o poveste despre supraviețuire și pentru a menține această atmosferă, Iñárritu avea nevoie de multă zăpadă pentru ultima scenă din film. Într-un interviu, regizorul a precizat că a întâmpinat dificultăți din acest punct de vedere. “Zăpada s-a topit, la propriu, în fața noastră. Am experimentat ce înseamnă încălzirea globală; plănuiam să filmăm ultima scenă din film într-un loc unde trebuia să existe zăpadă…dar nu am putut. Prin urmare, a trebuit să amânăm filmarea acestei scene.” În final, Iñárritu a găsit locul perfect cu multă zăpadă, iar scena despre care vorbește în interviu este uimitoare…îţi taie respiraţia.

Nu uita sa citesti

Madame Web

Related Posts

Wish

Napoleon

“The Revenant”

După vizionarea acestui film, am putut să îmi dau seama de eforturile pe care le-a făcut echipa, însă rezultatul merită toate sacrificiile.

“The Revenant” tratează mai multe subiecte spirituale, dintre care răzbunarea și renașterea. După atac, Hugh renaște din dorința de răzbunare, care îl ghidează și îi dă putere să înfrunte toate dificultățile. Motto-ul după care personajul se ghidează este, în opinia mea, “Nu renunța!”. Și exact așa procedează Hugh. Nu renunță. Indiferent de greutăți, de chin, de durerea fizică sau sufletească, de pierderi, el continuă. Are o misiune. Dorința de a face dreptate este mult prea puternică pentru a renunța.

“The Revenant”

S-a tot discutat în ultimele luni despre scena în care personajul lui DiCaprio este prins de un urs grizzly și sfârtecat. Momentul atacului are o intensitate impresionantă și, în opinia mea, reprezintă una din cele mai impresionante scene din film. Mai mult decât atât, este momentul cheie pentru că atunci începe lupta pentru supraviețuire a lui Hugh. În scena respectivă, ursul se apropie atât de mult de camera de filmat încât îi poți simți respirația.

“The Revenant” s-a bucurat de aprecierea criticilor, primind 12 nominalizări la Oscar-urile 2016. De asemenea, filmul lui Iñárritu a fost recompensat cu trei Globuri de Aur pentru Cel mai bun film – Dramă, Cel mai bun actor într-un rol principal – Dramă și Cel mai bun regizor.

Aș vrea să închei cu un citat al regizorului Iñárritu – “Durerea este temporară, însă un film rămâne pentru totdeauna” – a declarat acesta după ce a primit Globul de Aur pentru Cel mai bun regizor. Are perfectă dreptate și, cu siguranță, “The Revenant” nu este doar unul din cele mai bune filme realizate în 2015, ci unul din cele mai bune filme realizate în ultimii ani.

“The Revenant” poate fi văzut în cinematografe din 22 ianuarie 2016, fiind distribuit de Odeon Film.

poster

[review]

[rwp-review-form id=”0″]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata