0

“Top Gun: Maverick” este un film american de acțiune din 2022, regizat de Joseph Kosinski și scris de Ehren Kruger, Eric Warren Singer și Christopher McQuarrie.

Din distribuție fac parte: Tom Cruise, Miles Teller, Jennifer Connelly, Jon Hamm, Glen Powell, Lewis Pullman, Ed Harris și Val Kilmer.

Am văzut Top Gun: Maverick la Imax, Afi Cotroceni, la invitația Cinema City și Ro Image 2000. Tom Cruise revine într-unul dintre cele mai bune roluri ale carierei sale impresionante și ne spune o poveste palpitantă despre pasiunea pentru zbor, determinare, succes, dar și eșec.

Treizeci de ani mai târziu de la evenimentele din primul film, căpitanul Pete „Maverick” Mitchell este un pilot de elită, cu recorduri impresionante, dar care sfidează ordinele superiorilor și își urmează propriile idei și planuri.

Amiralul Tom „Iceman” Kazansky (Val Kilmer), comandantul Flotei Pacificului din SUA, acum cel mai bun prieten și înger păzitor al lui Maverick, are o altă slujbă pentru el. Îi propune lui Pete să se întoarcă la școala de antrenament Top Gun din San Diego, California. Viceamiralul „Cyclone” (Jon Hamm) a reunit cei mai buni piloți ai Marinei pentru o misiune foarte urgentă. Iceman are nevoie de Maverick să-i pregătească pentru o misiune care pare, la prima vedere, imposibilă.

Întors la Top Gun, Maverick se frământă sub comanda severă a lui Cyclone și este devastat să îl vadă pe Bradley „Rooster” Bradshaw (Miles Teller). Fiul lui Nick „Goose” Bradshaw (Anthony Edwards) îl acuză pe Maverick că încearcă să îi distrugă cariera de pilot.

Nu uita sa citesti

After Ever Happy

Related Posts

Totuși, Pete este fericit să reia legătura cu Penny Benjamin (Jennifer Connelly), fosta lui iubită și proprietara unui bar.

La academie, tinerii piloți au fost lăudați în mod repetat pentru reușitele lor în carieră. Maverick îi avertizează că nimic din ceea ce au făcut anterior nu se potrivește cu pericolele acestei misiuni. El trebuie să îi ajute să capete încredere în forțele proprii și să lucreze ca o echipă. Mai mult, Maverick nu poate lăsa să i se întâmple nimic fiului lui Goose. Tensiunea dintre cei doi este conflictul central al filmului.

Moartea lui Goose a fost o lovitură grea pentru Maverick. Filmul ne duce înapoi la scenele lor vesele, dar și sfâșietoare pe care le-au avut cei doi împreună. Emoția joacă un rol important pe tot parcursul peliculei.  

Joseph Kosinski (Tron: Legacy) oferă multă adrenalină. Top Gun: Maverick are cele mai bune scene de zbor, ce îți taie respirația. Filmul vă va trece prin toate stările pe măsură ce piloții se înclină, rostogolesc și urcă la înălțimi amețitoare. Utilizarea avioanelor reale, editarea inteligentă și mixarea fenomenală a sunetului nu vor trece neobservate.

Top Gun Maverick este clar un film ce trebuie vizionat la IMAX, atât de fanii de acum treizeci de ani, precum și de cei tineri.

Distribuit de Ro Image 2000, Top Gun Maverick poate fi vizionat în cinematografele din țară. Vizionare plăcută!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata