Ultimul cântec, o dramă romantică

                    Ultimul cântec, titlu original The Last Song, este un film bazat pe al 15-lea roman lansat de autorul Nicholas Sparks. Din cele 17 romane publicate de autorul de bestsellere romantice, Nicholas Sparks, în afară de acest film, au mai fost adaptate 7 filme de succes: The notebook, The lucky one, A walk to remember, Safe haven, Message in a bottle, Nights in Rodanthe și Dear John. Pentru filmări, producătorii au ales mica insulă Tybee, parte a coastei din Georgia, un loc neobișnuit pentru o astfel de acțiune, dar care aduce un farmec în plus peliculei. Ultimul cântec a fost regizat de Julie Anne Robinson, după un scenariu scris de Nicholas Sparks și Jeff Van Wie.

1

                    După ce părinții ei, Kim și Steve Miller, au trecut printr-un divorț urât, iar bărbatul a plecat din New York pentru a locui în orașul Tybee Island din Georgia, adolescenta Veronica „Ronnie” Miller a rămas extrem de afectată și a refuzat să-i mai vorbească tatălui său. Deși cânta la pian sub îndrumarea lui Steve, el însuși pianist și profesor de muzică la Juilliard, rebela Ronnie a încetat să mai exerseze la acest instrument pentru a-l „pedepsi” pe tatăl său.

2

                    Ronnie este forțată să-și petreacă vacanța de vară alături de fratele său, Jonah, la tatăl înstrăinat, dar aceasta nu este deloc încântată și manifestă răceală și ostilitate în prezența lui Steve, singurul lucru pe care îl au în comun cei doi fiind pasiunea pentru muzică. Zilele trec greu, însă Ronnie își redescoperă partea sensibilă. Curând va păzi ouăle de țestoasă din fața casei pentru a nu fi mâncate de ratoni și se va îndrăgosti de atrăgătorul și popularul Will Blakelee, un băiat pe care nu-l suporta la început. Steve este implicat în reconstrucția unui vitraliu dintr-o biserică locală, fiind ajutat de fiul său, Jonah. Această operă de artă fusese distrusă într-un incendiu, Steve fiind acuzat de întreaga comunitate că el cauzat acel incendiu. Ronnie se apropie de tatăl său, problema se rezolvă, dar…

3

                    Ajunge cu introducerea, veți vedea ce se întâmplă doar urmărind filmul.  Ultimul cântec este o producție care m-a emoționat până la lacrimi. Este un film care te învață că soarta crudă nu iartă pe nimeni, indiferent de statul social sau de suflet. Trebuie să ne trăim viața cât mai bine posibil și să fim bucuroși pentru fiecare zi pe care o petrecem alături de cei pe care îi iubim.

4

                    Actorii? Sunt bine aleși, deși, cinstit vă spun, când am văzut că joacă Miley Cyrus, m-am speriat:

adolescenta Veronica „Ronnie” Miller este interpretată de Miley Cyrus. Aceasta s-a descurcat mai bine decât mă așteptam și a demonstrat că poate să joace și altfel de roluri. Ea este foarte cunoscută datorită rolului din serialul pentru adolescenți Hannah Montana;

ronnie

Will Blakelee este interpretat de Liam Hemsworth, un tip foarte popular în acea zonă;

will

Jonah Miller este interpretat de Bobby Coleman, fiind fratele lui Ronnie;

noah

Greg Kinnear este Steve Miller, tatăl lui Jonah și Ronnie;

steve

Kelly Preston este Kim Miller, fosta soție a lui Steve și mama celor 2 copii. După divorț, aceasta i-a crescut pe cei 2;

kim

Blaze, interpretată de Carly Chaikin, este prietena rebelă a lui Ronnie;

blaze

Marcus, interpretat de Nick Lashaway, este prietenul abuziv al lui Blaze.

marcus

                Pentru a vedea cât de bine au fost aleși actorii, vă spun că între Liam Hemsworth și Miley Cyrus s-a înfiripat o frumoasă poveste de dragoste și în viața reală, aceasta culminând cu logodna acestora pe 31 mai 2012. Din păcate, cei 2 s-au despărțit, actorul fiind nemulţumit de schimbarea de comportament a artistei. Miley Cyrus s-a transformat, în încercarea de a-şi relansa cariera, în fata rea a industriei americane de divertisment, afişând în videoclipurile ei şi apariţiile scenice un comportament total dezinhibat, ce frizează vulgaritatea și obscenul.

5

                Dacă nu vă vor da lacrimile la acest film, înseamnă că aveți o problemă. GRAVĂ!!!

6

Vă invit să urmăriți o melodie superbă cântată de Miley Cyrus cu imagini din acest film:

                    Filmul l-am văzut înainte de a citi cartea şi atunci m-a încântat enorm. Din păcate, din film s-au tăiat scene esenţiale, unele lucruri au fost schimbate, etc. Este aproape imposibil ca un film să fie mai bun decât cartea din care s-a inspirat. Dar, oricum, am revăzut a 4-a oară Ultimul cântec și m-a încântat la fel de mult ca atunci când l-am văzut prima dată.

7

                    Vă invit să urmăriți trailer-ul subtitrat în română:

                    Ultimul cântec s-a lansat în România pe DVD. Dacă doriți să-l cumpărați, s-ar putea să-l găsiți pe cineshop.

DVD

 

[review]

[rwp-review id=”0″]

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Cmentariile sunt închise