Eagle eye, un thriller despre terorismul cibernetic

                Regizorul Eagle eye, tradus Ochi de vultur, este D.J. Caruso, cel care a regizat și thriller-ul Disturbia. Într-o eră controlată de computer, terorismul cibernetic este un subiect cât se poate de actual. V-ați imaginat vreodată ce s-ar întâmpla dacă ar exista o entitate care care să contoleze GPS-urile, telefoanele mobile, semafoarele, etc.? Eagle eye  este un film produs de Steven Spielberg, Alex Kurtzman și Roberto Orci. Scenariul este foarte bine gândit, fiind construit ca o cursă contra cronometru, care vă va ține cu sufletul la gură!

1

                Jerry este un tânăr pierde vara care își petrece mare parte din timp distrându-se cu prietenii. Când fratele geamăn moare în condiții stranii, Jerry se întoarce acasă unde găsește cantități impresionante de arme, otrăvuri și alte substanțe periculoase, dosare cu informații secrete, planuri, acte false și schițe complexe, ceea ce-l transformă în terorist. În câteva minute, telefonul sună și o voce feminină îl informează că FBI-ul a fost alertat și că în 30 de secunde va fi la ușa lui. Ca să scape, trebuie să urmeze întocmai instrucțiunile ei. Bineînteles, Jerry nu profită de cele 30 de secunde, dar telefonul sună din nou, iar vocea îl „ajută” să evadeze din sediul FBI, unde tânărul tocmai era interogat de agentul Morgan. În câteva minute, în care „vocea” arată că poate controla aproape orice, de la trenuri la macarale, și că poate lăsa mesaje adresate lui Jerry pe toate panourile electrice, pentru a supraviețui, acesta trebuie să urmeze întocmai instrucțiunile.

2

                Rachel este mamă tânără care și-a urcat fiul în tren și se pregătește să se întoarcă acasă. Când telefonul sună, aceeași voce feminină o avertizează că dacă nu îndeplinește toate instrucțiunile, fiul ei va fi ucis. Cei 2 sunt forțați să colaboreze, pentru a desluși adevărul din spatele conspirației în care au fost implicați de către femeia misterioasă care îi contactează prin intermediul telefonului.

3

                Eagle Eye își propune să demonstreze ce se întâmplă când se exagerează și ce poate face paranoia dintr-un guvern. A.R.I.A. (voce Julianne Moore) este un program experimental, un computer care are în dotare „ochi de veghe” ce monitorizează absolut orice aspect al vieții unei națiuni care acum se scaldă într-o hiper-eră a tehnologiei.

4

                Actorii din rolurile principale sunt foarte bine aleși:

Shia LaBeouf este Jerry și Ethan Shaw, frați gemeni;

shia

Michelle Monaghan este Rachel Holloman;

rachel

Nu uita sa citesti

Bullet Train

Related Posts

Elvis

Rosario Dawson este Zoe Perez, un agent de investigații al Forțelor Aeriene;

zoe perez

Michael Chiklis este George Callister, secretarul Apărării;

George Callister

Anthony Mackie este maiorul William Bowman;

william bowman

Billy Bob Thornton este Tom Morgan, un agent FBI.

tom morgan

                Eagle Eye vă va arăta ce se poate întâmpla atunci când guvernul pierde controlul asupra situației și în special asupra computerului cu inteligență artificială care are capacitatea de a evolua. Fiind un organism care se folosește de codul binar și utilizează logica drept principală directivă, este inevitabil ca erorile de „calcul” să nu apară. Omul este considerat cantitate neglijabilă, computerul considerându-l inapt de a mai funcționa în rolul lui desemnat de societate.

5

                Sunt foarte curios ce ar fi ieșit dacă filmul ar fi fost regizat de Michael Bay. De ce? Acest film se mulează exact pe genul filmelor regizate de acesta: explozii, mașini răsturnate, accidente, urmăriri, comploturi, împușcături. Oricum Eagle eye este o peliculă care vă va ține lipiți de scaune pe tot parcursul filmului deoarece este unul dintre cele mai electrizante și amețitoare filme.

6

                În continuare, vă invit să urmăriți trailer-ul acestui thriller:

                Eagle eye s-a lansat și la noi pe DVD și blu-ray.

BD

[review]

[rwp-review id=”0″]

Cmentariile sunt închise