Doamna și vagabondul, dragostea la putere

                Lady and the Tramp, tradus Doamna și vagabondul, este o animație clasică a celor de la Disney, care a avut premiera pe 16 iunie 1955.  A fost și primul desen animat realizat folosind tehnologia CinemaScope widescreen. Doamna și vagabondul este o animație despre o poveste frumoasă de dragoste între doi câini: Lady (Doamna), o cățelușă cocker spaniol auriu, care locuiește alături de o familie foarte bogată și pretențioasă, și Tramp (Vagabondul). În momentul în care stăpânii ei au un copil, lucrurile se complică. Cățelușa decide să părasească casa unde locuia din cauza mătușii Sarah, care trebuie să stea cu copilul familiei cât timp părinții sunt plecați din oraș. Astfel, Lady (Doamna) ajunge într-o parte rău famată a orașului unde îl întâlnește pe Tramp (Vagbondul), un caine metis, care o salvează din ghearele unor câini fioroși. Bineînțeles, nu durează mult până cei doi căței se vor îndrăgosti, chiar dacă provin din lumi diferite.

love

                Scenariul acestei animații se bazează pe cartea „Happy Dan, The Whistling Dog” din 1937, scrisă de Ward Greene (personajul principal este un maidanez) și un scenariu la care a lucrat Joe Grant, principalul scenarist al companiei Disney, despre un cocker spaniol pe nume Lady (Doamna).

cuminte

                Produsul finit este foarte diferit de proiectul inițial. Cei de la Disney au creat o animație care nu oferă publicului doar o peliculă de calitate, ci și o poveste antrenantă și o coloană sonoră superbă. Numeroase scene au fost șterse din montajul final. O să dau și două exemple:

angry

1. Doamna, în timp așteaptă acasă sosirea bebelușului, are un coșmar cu o paradă a pantofilor, în care o ghetuță de copil se multiplică la nesfârșit, copleșind-o;

jail

2. Doamna și Vagabondul, în timpul în care se plimbă prin parc, au o fantezie canină: o lume în care câinii sunt stăpâni, iar oamenii sunt animalele de companie. La acea vreme, a fost o idee inedită, dar Disney a decis că nu este potrivită. Probabil după această idee neconcretizată a luat naștere serialul animat Mr. Peabody & Sherman (această animație a avut parte de o ecranizare pentru marele ecran).

them

                Șobolanul, singurul personaj cu adevarat negativ ar fi trebuit să aibă și o latură comică, la care s-a renunțat. Sunt mai multe zvonuri și legende despre producția acestui film:

sobo

Nu uita sa citesti

Madame Web

Related Posts

Wish

Napoleon

1. Înainte de a realiza lupta dintre Vagabond și șobolan, animatorul Wolfgang Reitherman a adunat mai mulți șobolani, pe care i-a ținut într-o cușcă de lângă biroul său, pentru a le studia mișcările.

cats

2. Scena de început, când Darling deschide o cutie de cadouri și o găsește înăuntru pe cățelușă, a fost inspirată de o întâmplare reală din viața lui Walt Disney. Acesta uitase într-o zi că i-a promis soției să ia cina împreună. Pentru a se revanșa i-a făcut cadou un cățeluș, ascuns într-o cutie de pălarii, soția acestuia iertându-l imediat.

puppy

                Este o animație în care primează prietenia, iubirea, curajul și devotamentul. În continuare, vă invit să urmăriți trailer-ul acestei animații superbe:

                Doamna și vagabondul s-a lansat și în România pe DVD și blu-ray.

bd

Cumpără DVD                                               Cumpără blu-ray

PS: Lady and the Tramp a beneficiat de o continuare în 2001, numită Lady and the Tramp 2: Scamp’s adventure

[review]

[rwp-review id=”0″]

Cmentariile sunt închise