Pan: Aventuri în Țara de Nicăieri, originea lui Peter

0

                Cu siguranţă toată lumea a auzit de Peter Pan. Au fost 2 animaţii şi nenumărate ecranizări cu acest erou din Ţara de Nicăieri. Animaţiile au fost realizate în 1953 şi 2002. Mai e un serial în care eroul Ţării de Nicăieri îşi face apariţia: Once upon a time. Dintre filmele cele mai cunoscute, menționez Hook (1991), Peter Pan (2003) și un film pentru televiziune intitulat Neverland (2011). În această miniserie pentru televiziune a fost abordat același subiect ca în scenariul de față: orginile lui Pan. Dar noua versiune Pan e cu mult peste versiunea de televiziune datorită scenariului inovator și al actorilor.

1

                Regizorul Joe Wright ne aduce pe marele ecran în 3D povestea originilor lui Pan. Scenariul se bazează pe personajul creat de J.M. Barrie, iar scenariul scris de Jason Fuchs a fost pe lista neagră a filmelor neecranizate de la Hollywood din 2013. Am vizionat acest film la cinema Dacia Reșița alături de 17 copii de clasa VIII-a, azi de la ora 19:00. Lor le-a plăcut la nebunie… Probabil dacă aș fi avut și eu 14 ani poate mi-ar fi plăcut mai mult. Dar nici rău nu a fost. Mi-a trezit sentimente demult uitate 😉 A fost o adevărată plăcere să văd această poveste despre originile lui Pan în 3D. Mi s-a părut că a fost gândit pentru 3D.

2

                Peter este un copil în vârstă de 12 ani foarte descurcăreţ şi cu o fire atât de rebelă încât mai mereu ajunge să intre în belele deoarece astfel de calităţi nu sunt deloc apreciate în orfelinatul londonez în care a crescut el. În timpul celui de-al doilea război mondial, dintr-un orfelinat din Londra, într-o noapte incredibilă, Peter este luat şi trimis într-o lume fantastică a piraţilor, războinicilor şi a zânelor, un loc denumit Țara de Nicăieri.

3

                Aici… el găseşte aventuri uimitoare şi bătălii care se poartă până la moartea unuia dintre oponenţi, asta în vreme ce el se străduieşte să descopere un secret al mamei sale care l-a lăsat la acel orfelinat în urmă cu puţină vreme şi să-şi găsească un loc al său în acest tărâm magic. Scopul lui – de a descoperi adevărul despre mama sa care l-a abandonat, dar şi menirea lui. Împreună cu Tiger Lily şi James Hook, Peter trebuie să îl învingă pe Barbă Neagră pentru a salva Ţara de Nicăieri, dar şi pentru a-şi îmbrăţişa destinul măreţ: acela de a fi eroul Peter Pan.

4

Levi Miller e Peter Pan. E pentru prima dată când ia contact cu Tărâmul de Nicăieri şi încă îşi caută scopul. Încă nu e liderul grupării Băieţii pierduţi şi e prieten foarte bun cu Hook;

pan

Hugh Jackman e Barbă Neagră, un pirat pe care îi foloseşte pe copiii orfani pentru a săpa în mină şi a găsi pixum (praful zânelor) cu scopul ca acesta devină nemuritor;

barba neagra

Garrett Hedlund, cunoscut din Tron Legacy, e James Hook. Un James Hook care nu e căpitanul vasului Jolly Roger încă. E un om cu sufletul curat şi un prieten de nădejde al lui Pan. M-a cam dezamăgit că nu ne arată cum cei doi devin duşmani, dar probabil, în cazul în care va avea succes, vom vedea o continuare;

hook

Rooney Mara e prinţesa Tiger Lily;

tiger lilly

Adeel Akhtar e dl Smiegel. Am fost puţin dezamăgit când am văzut cine-l interpretează pe Smee pentru că nu s-a ridicat la nivelul regretatului Bob Hoskins. Din punctul meu de vedere, Hoskins e cel mai bun Smee pe care l-am văzut în aceste ecranizări (1991 şi 2011).

smee

                Nu lipsesc corăbiile zburătoare, sirenele, zânele și aventura. Bineînțeles, veți avea ocazia s-o vedeți și pe Clopoțică. E o aventură pe care cei mici o vor adora, iar celor mari țin să le spun că seamănă foarte mult cu Indiana Jones. Garrett Hedlund e GENIAL în rolul lui Hook, pe care l-am asemănat cu Indy, doar biciul i-a lipsit. Efectele speciale, 3D-ul, costumele și coloana sonoră sunt superbe. Tărâmul de Nicăieri e magic și plin de culoare, cu peisaje superbe desprinse parcă din vis. Bineînțeles, la glumițele de pe parcursul filmului veți râde în hohote. Am fost onorat să-l văd pe Hugh Jackman într-un prim rol negativ. Și se descurcă excelent, având în vedere că pentru majoritatea Hugh Jackman = Wolverine.

5

                Ca o concluzie, e un film la care atâta cei mici cât şi cei mari se vor relaxa. Nu rataţi povestea nespusă a lui Peter Pan. Eu chiar sper să aibă succes şi să vedem şi o continuare.

[review]

[rwp-review id=”0″]

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.

Postează un comentariu

Fii primul care comentează!

avatar