Transformers: The Last Knight, când două lumi se ciocnesc, doar una supraviețuiește

0

Transformers: The Last Knight e al 5-lea film din celebra serie Transformers. Michael Bay revine și de această dată și regizează această confruntare între roboți. De scenariu s-au ocupat Art Marcum, Matt Holloway și Ken Nolan. Dacă nu ați vizionat niciun film din serie, cu siguranță o să vă placă. Dacă le-ați văzut pe restul cu siguranță veți pleca de la cinema cu un gust amar pentru că e cel mai slab. Noroc cu Anthony Hopkins și roboțelul Cogman… Ei au mai salvat ce era de salvat. E de lăudat faptul că au revenit personaje din trilogia originală și că majoritatea scenelor au fost filmate cu camera IMAX 3D. Chiar și pe un ecran normal vă veți da seama ce scene au fost filmate în IMAX (imaginea e pe tot ecranul când e filmat cu camera IMAX, în rest apare o dungă neagră sus și jos). Ca efecte speciale și 3D s-a văzut o îmbunătățire față de al 4-lea film. Din păcate, la capitolul scenariu, suferă. Mie mi s-a părut că a împrumutat elemente din animația clasică din 1986 The Transformers: The movie. Am vizionat acest film în avanpremieră, ieri de la ora 21:00 la Cinema Dacia Reșița. Cu această ocazie le mulțumesc organizatorilor pentru invitație.

Optimus Prime a plecat de mult timp de pe Pământ în căutarea creatorilor. În absența sa, Transformer-ii continuă să vină pe Pământ. Guvernul SUA a creat o grupare numită TFR care să înlăture aceste pericole (să vâneze transformer-i indiferent că sunt autoboți sau decepticon-i). Fără un lider, Cade Yager a ascuns autoboții rămași într-un cimitir de mașini în Dakota de Sud. El și Bumblebee salvează roboții care au nevoie de ajutor, fiind constant vânați de TFR, din care face parte și colonelul Lennox (pe vremuri era un militar aliat al autoboților).

Într-o misiune de salvare din Chicago, Yager salvează o orfană pe nume Izabella care știe să repare roboți și se alege cu o amuletă antică de pe vremea regelui Arthur și a cavalerilor mesei rotunde. Se pare că nu Merlin a ajutat la victoriile acestora, ci autoboții. Aceștia din urmă sunt de fapt responsabili pentru victoriile legendare ale regelui Arthur și a cavalerilor săi. Această amuletă trebuie să-i ducă pe oameni la toiagul magic al lui Merlin. Cu ajutorul lui Sir Edmund Burton și a descendentului lui Merlin, Viviane Wembly, autoboții trebuie să lupte alături de oameni pentru a salva omenirea de la o moarte sigură. De ce? Optimus Prime și-a găsit creatorii (o vrăjitoare puternică pe nume Quintessa), iar planeta Cybertron vine către Pământ. Pentru ca Cyberton să devină din nou o planetă „vie” Quintessa are nevoie de toiagul magic pentru a distruge Unicornul.

Nu uita sa citesti

Elvis

Chiar și Anthony Hopkins a spus că nu a înțeles nimic din scenariu, dar el și-a jucat rolul. Acțiunea e ca un bumerang. Sare de la un personaj la altul și de la o locație la alta. E confuză și e cam greu să-ți dai seama ce se întâmplă. Laura Haddock e excelentă în rolul lui Viviane Wembly, un profesor doctor de literatură la Universitatea din Oxford. Dacă Alicia Vikander nu ar fi acceptat rolul din Tomb Rider, cu siguranță Laura Haddock ar fi fost alegerea perfectă.

Robotul Cogman, servitorul personajului interpretat de Anthony Hopkins, e un robot sociopat care stârnește hohote de râs. Dacă nu ar fi fost el și Anthony Hopkins, cu siguranță Transformers: The Last Knight ar fi fost un dezastru. Chiar și glumele mi s-au părut forțate. Dar oricum vom afla de ce tot vin transformer-ii pe Pământ și vom afla istoria secretă a acestora pe Pământ.

Dar să fim cinstiți. Nu mergem la un astfel de film pentru scenariu. Când auzi că regizor e Michael Bay trebuie să te așteptați la un adevărat spectacol vizual. Dacă vreți să vă delectați în weekend și nu aveți așteptări prea mari, Transformers: The Last Knight e un film care merită văzut la cinema.

P.S.: Michael Bay a spus că nu va ma reveni să regizeze și al 6-lea film din serie. Mark Wahlberg a spus că acesta fost ultimul film din serie pentru el. Probabil al 6-lea film din serie va avea o distribuție nouă, pentru că finalul lasă loc de continuare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata