“Transporter, Moștenirea”: franciza continuă fără Jason Statham

0

“The Transporter Refueled” (“Transporter, Moștenirea”) este un film de acțiune regizat de Camille Delamarre, având la bază un scenariu scris de Bill Collage, Adam Cooper și Luc Besson. Mai mult decât atât, este al patrulea film din franciza “Transporter”, cu o nouă distribuție – Ed Skrein îl înlocuiește pe Jason Statham în rolul protagonistului Frank Martin.

Poate franciza “The Transporter” să supraviețuiască fără Jason Statham?

3

Actorul Ed Skrein (“Game of Thrones”) îl readuce pe marele ecran pe Frank Martin, transportatorul cu cea mai înaltă calificare. El lucrează pe baza a trei reguli simple – nu schimba niciodată afacerea, nu cere nume și nu deschide pachetul.

Frank este un fost soldat și duce o viață mai puțin periculoasă – sau cel puțin așa crede el – în Franța, unde transportă pachete pentru persoanele care îl angajează.

Tatăl lui Frank, Frank Martin Senior (Ray Stevenson), care spune că este reprezentant de vânzări la Evian, îi face o vizită fiului său în Franța pentru a petrece timp împreună.

2

Frank este angajat de o femeie misterioasă, Anna (Loan Chabanol), să transporte un pachet. Când Frank sosește în fața unei bănci așa cum stabiliseră, Anna și două femei, toate purtând peruci blonde și același model de rochie, intră în mașină. Astfel, pachetul se dovedește a fi trei femei cu peruci blonde.

1

Frank nu este de acord să continue, însă află că tatăl său a fost răpit de o a patra femeie, iar aceasta îl va omorî dacă Frank nu le ajută să își ducă planul mai departe.

Ghidându-se după cartea “Cei trei muschetari” (având un exemplar în ascunzătoarea lor), aflăm că fetele sunt în realitate niște victime, ele fiind vândute de copile unui rus (Radivoje Bukvic), care se ocupă de prostituția de pe Riviera Franceză.

6

Cele 4 vor să se răzbune, însă cât de departe pot să meargă ca să își ducă la bun sfârșit răzbunarea? Va intra Frank în jocul lor sau va găsi o modalitate de a-și salva tatăl fără să fie nevoit să le ajute?

5

Nu uita sa citesti

Filmul are multe scene de urmărire, în care Frank poate să își demonstreze aptitudinile. El este foarte eficient în a livra pachete – urăște ca cineva să întârzie sau să schimbe un plan după ce a fost stabilit.

Scenariul filmului este simplu și este foarte ușor de anticipat ceea ce urmează să se întâmple. Este un film despre costume elegante, mașini de viteză, vinuri scumpe și lupte violente cu lovituri decisive, iar Frank folosește orice obiect pe care îl găsește pe post de armă, doborând mai multe persoane dintr-o singură lovitură.

“The Transporter Refueled” s-ar descurca de minune făcând reclamă automobilului Audi, care este folosit de protagonist. Fiecare pasager care intră în luxoasa mașină este rugat de Frank să își pună centura de siguranță. Și este un sfat bun, având în vedere că tot filmul este o urmărire cu turbulențe.

4

Ed Skrein este un bun înlocuitor al lui Jason Statham, dar îi lipsește carisma celui din urmă.

Ray Stevenson, care îl interpretează pe tatăl lui Frank, este actorul potrivit pentru acest rol, deoarece se poate observa că îi place personajul – tatăl lui Frank care i se adresează fiului său cu Junior – este oficial un reprezentant de vânzări al firmei Evian, însă în realitate este un agent secret, care nu este tocmai secret. Din nefericire, aptitudinile sale de spion lasă de dorit deoarece este răpit de două ori în 24 de ore.

În concluzie, “Transporter, Moștenirea” uită o regulă importantă a lui Frank – nu schimba niciodată afacerea.

7

Filmul se lansează vineri pe marile ecrane din țară, inclusiv în format IMAX 2D, fiind distribuit în România de Ro Image 2000 și Prorom.

poster

[review]

[rwp-review id=”1″]

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Postează un comentariu

avatar