“Trolii”, o animaţie cu multe culori

0

“Trolls” (“Trolii”) este o animaţie regizată de Mike Mitchell şi Walt Dohrn după un scenariu scris de Jonathan Aibel, Glenn Berger şi Erica Rivinoja.

Din distribuţia originală fac parte: Anna Kendrick, Justin Timberlake, Zooey Deschanel, Russell Brand, James Corden şi Gwen Stefani.

Dublajul în limba română a fost realizat de:

Regele Peppy – Vlad Radescu
Chef – Virginia Rogin
Maricel – Gabriel Costin
Zambarici – Viorel Cojanu
Mandy – Anca Iliese
Ciot – George Papagheorghe
Farama – Catalin Babliuc
Regele Zgarci – Liviu Popa
Cooper – Marcelo Cobzariu
Bunica Rozipuf – Gabriela Valentir
Poppy – Catalina Chirtan
Norisor – Alex Bogdan
Matasica – Bianca Popescu
Bumbacica – Dana Marineci
Greg Diamant – Rudolf Cocris
Paznic – Ciprian Cojenel
Aspen – Emanuel Lazarescu
Colorica – Anedis-Elidesy Mihalache-Dragnea
Moxie – Ilinca Tiron-Micsunescu
Bridget – Lucia Dumitrescu
DJ Suki – Neli Niculae
Regele Zgarci Sr. – Rudi Rosenfeld

Alte voci

Radu Iascescu
Haricleea Marica
Georgiana Dumitru

Regie dialog: Radu Apostol

Traducere: Monica Pricob

Regie muzicală/Adaptare cântece: Razvan Georgescu

Studio dublaj: Ager Film

Studio mixaj: Deluxe Media

Tehnicieni: Florin Dinu, Dan Barauta

Înregistrat în: Studioul Mafilm Audio Kft. in Budapesta (Sursă: pagina de Facebook – Trolii – Filmul)

“Trolii”

DreamWorks aduce pe marile ecrane o animaţie care nu va trece neobservată: “Trolii”. Cu un scenariu amuzant, o coloană sonoră excelentă şi nişte personaje colorate, animaţia vă va binedispune şi vă va face să îi fredonaţi melodiile.

05

Trolii sunt nişte creaturi fericite, care cântă şi se bucură de viaţă. Veseli şi cu o varietate de culori, ei privesc doar partea bună a lucrurilor, singura excepţie fiind Branch, un trol gri, care nu se bucură de culori şi de cântece, ci trăieşte cu frica că trolii vor fi capturaţi de înspăimântătorii bergeni. Cu alte cuvinte, Branch este realist comparativ cu ceilalţi troli, dar poate părea paranoic, în anumite situaţii.

În schimb, bergenii sunt nişte fiinţe lipsite de culori, hidoase, care nu pot fi fericiţi, cel puţin aşa cred ei, fără troli. Mai mult, ei sunt ferm convinşi că pot atinge fericirea doar dacă fiecare înghite un trol. Astfel, micuţii coloraţi se află în pericol şi trebuie să stea ascunşi pentru a supraviețui.

10

Related Posts

Respect

Free Guy

The Suicide Squad

Timp de 20 de ani, trolii reuşeşc să stea în siguranţă, însă lucrurile se schimbă atunci când Chef, un bergen, îi găseşte şi prinde o parte din micuţi, ducându-i la palat unde locuieşte regele Zgârci.

11

Pentru a-şi salva prietenii, prinţesa Poppy şi Branch pornesc în cea mai periculoasă aventură. Dacă vor reuşi sau nu, veţi afla din 4 noiembrie în cinematografele din ţară!

“Trolii” vine de la creatorii lui “Shrek”, iar cele două animații au teme similare, cum ar fi: prietenie, familie, iubire; transmițând o energie pozitivă.

03

În ceea ce privește personajele, pot spune că mi se par bine conturate. Pe de o parte, avem trolii, niște creaturi minione, colorate și pline de viață, și, pe de altă parte, îi regăsim pe bergeni, niște ființe masive, care nu cunosc fericirea. Pe tine ce te face fericit? Acesta este mesajul animației. Trolii sunt fericiți pentru că împreună formează o familie, în schimb, bergenii cred că fericirea poate fi obținută doar dacă manâncă troli.

04

Printre personajele care aduc o contribuție importantă, se numără: Poppy, un trol roz, căreia îi place să cânte și care urmează să devină regină, un rol care îi aduce responsabilități uriașe; în antiteză, este Branch, un trol gri, morocănos, pesimist, căruia îi place singurătatea, evitându-i, cât de mult poate, pe ceilalți troli. Însă, destinul îi aduce pe cei doi împreună deoarece doar ei îi pot salva pe trolii care au fost răpiți de fioroșii bergeni.

06

În tabăra bergenilor, îl avem pe regele Zgârci, care este profund nefericit pentru că trolii au evadat acum 20 de ani. Dar fericirea poate este mai aproape decât crede el și veți descoperi de ce când veți viziona animația! Personajul negativ principal este Chef, care obișnuia să se ocupe de meniul special, ingredientul de bază fiind trolii – însă își pierde poziția pe care o are la curtea regală atunci când micuții colorați fug. Astfel, Chef dorește să se răzbune și promite că îi va găsi pe troli, cu orice preț.

12

Sâmbătă, am vizionat versiunea dublată a animației și mi-a plăcut rezultatul, dublajul fiind bun, însă trebuie să recunosc că mi-ar fi plăcut să ascult melodiile originale, în special piesa principală – Can’t Stop the Feeling!

În concluzie, consider că “Trolii” este o animație potrivită pentru întreaga familie și vă invit să o vizionați din 4 noiembrie în cinematografele din România. “Trolii” este distribuit în țară de OdeonFilm. Vizionare plăcută!

poster-trolls

[review]

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Postează un comentariu

avatar