Un polițist și trei sferturi

0

Se iau doi actori extrem de haioși (fiecare portretizând personaje extrem de diferite din punct de vedere al caracterului), un subiect nu foarte original, urmăririle specifice filmelor cu polițiști, răsturnări de situație și accidente aproape fatale și rezultatul obținut este unul amuzant, dar nu neapărat de neuitat. Dar când la combinația asta mai adaugi un clovn care scoate cele mai pițigăiate sunete și o tipă mega-sexy și super-badass, e clar că produsul e mult mai bun și mai simpatic de urmărit. Cel puțin așa mi se pare mie că stă situația în privința celor două filme Ride Along – dacă prima m-a distrat, dar pe alocuri m-a și plictisit (deși a încercat să-l țină pe tipul rău ascuns cât mai mult), cea de-a doua parte – Un polițist și trei sferturi – m-a făcut să râd în hohote și nu doar pe mine, întreaga sală era aproape pe jos la unele faze. Nu știu sigur dacă surplusul de umor s-a datorat neapărat lui Ken Jeong sau Oliviei Munn, dar cei doi au adus un plus poveștii prin situațiile ilare în care i-au târât pe protagoniști. Ice Cube și Kevin Hart au fost din nou la înălțime, așa cum le stă lor bine – unul mofluz și supărat, cu un umor sarcastic și pe alocuri prea brutal, celălalt cu o gură spartă și niște glume haioase rău.
rd4Decizia scenariștilor de a arăta din prima cine e cel rău și a se concentra pe cei doi viitori cumnați în încercarea lor de a-l prinde a fost una înțeleaptă – nu mai stăm să ne prefacem surprinși când aflăm cine e villain-ul în poveste, avem mai mult timp la dispoziție să râdem alături de Ben și James, care o fac lată în MiamI de data aceasta, nu în Atlanta. Deși mai sunt doar câteva zile până la nunta sa cu Angie, Ben reușește să-l convingă pe mereu supăratul James că el merită să fie detectiv, fiind astfel cooptat în misiunea Miami – ne-am pierdut hacker-ul.

rd2

Sfidând orice stereotip, A.J. nu e doar un șoricel care stă numai în fața calculatorului, ci un tip care știe cum să abordeze fetele. Fazele amuzante în care e implicat sunt destul de numeroase, mai ales datorită faptului că el pare rupt de pe altă planetă, nici nu-și dă seama ce grave sunt acțiunile sale uneori. Compensează pentru latura lunatică Maya, care lucrează pentru departamentul de omucideri din Miami și e foarte, foarte rațională și rece. Parcă e James în varianta feminină, dar mult mai sexy.

rd1

Povestea nu e sclipitoare, dar oferă un cadru suficient de bun pentru eroii noștri trăsniți să se manifeste – mi-a adus aminte de Rush Hour, deși personajul lui Jackie Chan n-a fost niciodată atât de cinic și de urâcios ca James (nu că nu l-am iubi pentru asta). Benjamin Bratt e simpatic, ca de obicei, deși rolul poate vă va face să-l urâți un pic – veți uita oricum de toată ura la scena cu dansul!!! Și că veni vorba de dans – coloana sonoră este excelentă, te face să te bâțâi rău de tot în scaun: Gwen Stefani și 50 Cent pe același soundtrack, rezultatul e de ținut minte! În plus, dacă data trecută existau doar referințe la diferite jocuri, de data aceasta veți avea parte de o surpriză, veți crede că sunteți voi la conducerea mașinuței care rulează de nebună prin Miami, exact ca într-un GTA. M-au distrat teribil argumentele lui Ben care de multe ori se trăgeau din experiența lui de jucător, sunt atâtea glume și tipuri de umor în producția asta, nu se poate să nu vă facă ceva să râdeți, chiar merită o vizionare! Filmul este adus în România de Ro Image și se va lansa în cinematografe pe 15 ianuarie: e comedia perfectă cu care să vă începeți noul an, așa că fuga la cinema!

[review]

[rwp-review-form id=”0″]

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Postează un comentariu

avatar