Vânătorii de fantome, pe cine vei suna?

0

                Vânătorii de fantome, titlu original Ghostbusters, este o comedie științifico-fantastică regizată de Ivan Reitman după un scenariu scris de Dan Aykroyd și Harold Ramis. Filmul a fost lansat în SUA pe 8 iunie 1984. Datorită succesului la box office-ul American, a fost urmat în 1989 de Vânătorii de fantome II și anul trecut s-a lansat remake-ul acestei francize, în care vânătorii de fantome sunt 4 femei.

Harold Ramis e Egon Spengler, creierul echipei, fiind al doilea la comandă după Peter. Alături de Ray e creatorul echipamentului de prins fantome;

Ernie Hudson e Winston Zeddemore, al patrulea vânător de fantome. Acesta se alătură echipei datorită unui anunț;

Bill Murray e Peter Venkman, liderul Vânătorilor de fantome. Peter e unul dintre cei 3 doctori parapsihologi ai echipei și are de asemenea un doctorat în psihologie;

Dan Aykroyd e Raymond „Ray” Stantz, considerat ca fiind „inima” echipei. E expert in istoria paranormalului și a metalurgiei;

Sigourney Weaver e Dana Barrett, un muzician de profesie;

Annie Potts e Janine Melnitz, secretara Vânătorilor de fantome;

Rick Moranis e Louis Tully, contabilul și vecinul Danei.

Nu uita sa citesti

Vânătorii de fantome (1984)

                Peter, Ray și Winston sunt un trio de „experți” cu puteri paranormale. În realitate sunt foști profesori, leneși și pasionați de conversații spirituale, dați afară din universitate pentru șotiile lor. Ei pun pe picioare într-o cazarmă de pompieri din New York o afacere cu vânători de fantome. Orașul devine brusc arena unor evenimente paranormale succesive în care fantomele își fac de cap, terorizând cititorii dintr-o bibliotecă, asediind un hotel de lux și chiar își găsesc adăpost în frigiderul Danei Barrett. Vânătorii de fantome trebuie să-l oprească pe Gozer, un zeu sadic sumerian.

                Vânătorii de fantome a primit 3 nominalizări la Globurile de Aur pentru: cel mai bun film (comedie sau musical), cea mai bună piesă originală și cel mai bun actor într-un film de comedie sau musical (Bill Murray) și 2 nominalizări la Oscar pentru: cele mai bune efecte vizuale și cea mai bună muzică originală.

Vânătorii de fantome 2 (1989)

                La 5 ani după evenimentele din primul film, vânătorii de fantome sunt falimentari. Uitați după spectaculoasa salvare a orașului, eroii revin când Dana are probleme cu fantomele. Un râu subteran de ectoplasmă amenință să distrugă Big Apple. Ei mai trebuie să-l oprească și pe Vigo, un Carpatian care plănuiește posedarea copilului Danei. Vor putea bravii vânători să-și reprime gândurile negative cu care se hrănește ectoplasma și să salveze lumea încă o dată?

                Se petrece ceva ciudat în cartier. Pe cine să chemăm? Duologia Vânătorii de fantome s-a lansat în România pe DVD și Blu-ray (remasterizat pentru televizoarele 4K).

               P.S.: Probabil o să mă întrebați care versiune mi-a plăcut mai mult: această duologie sau remake-ul?! Trebuie să recunosc că această duologie mi-a plăcut foarte mult în anii 80-90. Dar acum e depășită. Mi-a plăcut mult mai mult remake-ul.

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Postează un comentariu

avatar