Virgin la 40 de ani, o altfel de comedie

                Virgin la 40 de ani, titlu original The 40 years old virgin, este o comedie romantică din anul 2005, produsă și regizată de Judd Apatow. Scenariul a fost scris de regizor și Steve Carell. Subiectul? Andy Stitzer are o slujbă lejeră la un magazin de electronice și un apartament drăguț, în care se mândrește cu o colecție de figurine de super-eroi și cu reviste de benzi desenate. Un singur lucru nu e în regulă la Andy: are 40 de ani și nu a făcut niciodată sex! Nici măcar accidental! Important?

1

                Acceptând într-o seară să joace poker împreună cu colegii în magazinul de elctronice unde lucrează, Andy Stitzer recunoaște că la vârsta de 40 de ani este virgin, din cauză că nu a găsit dragostea vieții sale, care să-i aducă fericirea. A avut niște încercări, dar nefericite, așa că, la un moment dat, a renunțat.

2

                Ei bine, pentru prietenii lui Andy de la magazin, este important. Deși îl consideră puțin ciudat, cred că este datoria lor să-l ajute pe Andy să iasă din această situație neagră. Se dau peste cap pentru a-l face pe Andy să-și piardă virginitatea, dar nimic nu-l ademenește pe inocentul lor prieten să renunțe la castitate. Până când o întâlnește pe Trish, de care se îndrăgostește. Numai că relația celor doi are la bază o înțelegere reciprocă: niciunul dintre ei nu vrea să facă sex. Dar… nici în această relație lucrurile nu sunt chiar așa de roz pe cât par la început…

3

                Problema e că Andy vrea mai mult decât sex, el vrea o iubită. Aude tot felul de lucruri și o fază comică se petrece la un consilier de sex, unde Andy întreabă:„E adevărat că, dacă nu o folosești, o pierzi?” Bineînțeles toată lumea râde de el că este încă în virgin, dar scenariul încearcă să ne ajute să-l înțelegem pe Andy, care trece printr-o mulțime de situații neplăcute ce provoacă râsul. Nu este un film pe care-l veți uita prea curând. Nu e o comedie umplută cu glume ieftine, care pot fi șterse cu buretele și uitate.

4

                Distribuția? Pot să spun că este mai mult decât potrivită. Fiecare actor ales își joacă rolul excepțional:

Steve Carell este Andy, virgin la 40 de ani;

andy

Paul Rudd este David. Își joacă rolul genial. Este bolnavul grupului. A trăit o poveste de dragoste de 4 luni cu o femeie ușoară și nu și-a mai revenit de 2 ani;

david

Seth Rogen este Cal. El este hilar și un rebel sarcastic. Nu se consideră o frumusețe, dar are succes la femei pentru că știe să „vorbească” cu ele;

cal

Romany Malco este Jay, este cel mai carismatic tip din gașcă;

jay

Elizabeth Banks este Beth;

beth

Catherine Keener este Trish, o femeie de 40 de ani care are 3 copii. Ea își câștigă existența vânzând tot feluri de lucruri pe eBay. De ea se îndrăgostește Andy.

trish

                Chimia dintre Andy și noul său grup de prieteni este uimitoare, iar modul în care îl interpretează Steve Carell pe Andy este magic. O scenă hilară este cea în care Andy primește o cutie plină de casete video cu filme porno.

5

                Coloana sonoră este demențială și comedia este așa de reușită datorită regizorului Apatow. Virgin la 40 de ani vă va ajunge la suflet. Filmul a fost nominalizat la The Writers Guild of America (Breasla scriitorilor din America) pentru cel mai bun scenariu original. Este un film despre farmecul stângaci al virginității târzii.

6

                Ar mai fi 3 lucruri pe care trebuie să le știți:

1. Scena în care Andy este epilat pe piept a beneficiat de 5 camere pregătite pentru filmare. Părul de pe piept al lui Steve Carell este în realitate smuls în această scenă. Actorul i-a spus regizorului Judd Apatow chiar înainte de a filma scena că „trebuie să fie real. Nu va fi la fel de amuzant dacă e făcut cu efecte speciale. Trebuie să se vadă că se întâmplă în realitate.” Așa că scena a trebuit făcută dintr-o singură încercare.

7

2. Atunci când Cal și Andy merg împreună prin librărie, prima carte foarte vizibilă în colțul de sus în stânga este America (Cartea) a lui Jon Stewart. Steve Carell este un fost „reporter” pentru The Daily Show (1996) al lui Stewart.

8

3. Magazinul „We Sell Your Stuff on eBay” este un magazin real. El a fost introdus în scenariu după ce a fost aleasă locația pentru filmare.

9

                Cum v-am învățat, în continuare vă invit să urmăriți trailer-ul aceste comedii despre virginitate târzie:

                Virgin la 40 de ani s-a lansat în România pe DVD.

DVD

 

[review]

[rwp-review id=”0″]

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Cmentariile sunt închise